|
papaja
Gość
|
 |
« : Sierpień 12, 2007, 03:15:25 » |
|
Ile kupujęcie wódki i innych napojów na osobę w okresie letnim? Jak to u was? Bo choć my już kupiliśmy, to jednak nie wiemy, czy tego wystarczy i ewentualnie byłby czas jeszcze dokupić.
Proszę o szybką pomoc, bo ślub już za kilka dni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« : Sierpień 12, 2007, 03:15:25 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zuzia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5865
|
my jeżeli chodzi o wódkę to kupowaliśmy 0,5 l na osobę. soków i innych takich nie mamy narazie więc nie umiem ci odpowiedziec 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamelia04.08.2007
Powściągliwa wiedźma

Ilość piw: 42
z jędzy wyszła wenus
|
jak policzysz 0,75 litra na pare, to w zupełnosci wystarczy.
jak pół litra na osobe to może być pokusą dla obsługi restauracji, żeby pouzywać na twój koszt. Wymarsz kilkunastu flaszek tez niestety do rzadkości nie należy.
|
|
|
|
|
|
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane
|
|
|
aniak1211
Wiedźma-plotkara
Ilość piw: 1337
:)
|
W czasie naszego slubu bylo bardzo goraca a ludzie bardzo duzo wypili i zjedli. Liczylismy 0.7 na osobe,bylo duzo ludzi ktorzy nie pili a malo co zostalo,napoje to nie pamietam ale chyba 1.5 lita na osobe. Lepiej zeby zostalo niz zabraklo :-P
|
|
|
|
|
|
Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujKobiety i koty zawsze będą robić to,co chcą,a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z ta myślą.
|
|
|
wrobelek0403
Wiedźma-plotkara

sercem Kraków, ciałem Poznań (do czasu...)
Ilość piw: 4112
matka załozycielka klubu R :)
|
myslam o pol litra na glowe, ale kolezanka mi ostatnio powiedziala, ze tez tak policzyla i ostatecznie na 136 kupionych polowek poszlo tylko 80. A rodziny nie z tych wylewajacych za kolnierz.
Mysle wiec, ze kupimy mniej wodki, za to bedzie karta drinkow i dokupimy jeszcze alkohol kolorowy. No i wino oczywiscie.
|
|
|
|
|
|
"Wszystkie na swojej drodze spotykałyśmy beznadziejnych mężczyzn. Spotykanie beznadziejnych mężczyzn jest, uwzględniając prawa statystyki, w pełni uzasadnione". Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj
|
|
|
gosialand
Zupelnie nowa wiedźma
Ilość piw: 7
|
O kurcze to ja liczę 1l na osobę ale na 2 dni i muszę zamówić 260 butelek. A napoje to mam w cenie menu więc nie muszę sama kupować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wredotka
Powściągliwa wiedźma

Ilość piw: 65
|
ja myslalam ze na 2 dni to 1.5 l ale na pare. troche duzo litr na osobe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosialand
Zupelnie nowa wiedźma
Ilość piw: 7
|
wolę wiecej jak by miało zabraknąć, poza tym dzieci nie będzie sami dorośli a wiem że wypiją. Po za tym 0,5 l na całą noc na osobę to spokojnie dadzą radę. Zresztą każdy wie jaką ma rodzinę i kto mniej więcej ile pije. Wiadomo że znajdą się osoby które nie piją albo mało wypiją albo wypiją za dwóch. No to zdrówko :drunk:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wredotka
Powściągliwa wiedźma

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5947
invisible
|
u nas nie poszło 0,5l na głowę wódki zostało tyle że prawie każda para dostała po weselu flaszeczkę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majeczka
Powściągliwa wiedźma

Ilość piw: 36
|
Kasia spodziewam sie ze u nas tez tak bedzie. Na 120 osob doroslych kupilismy 120 szt butelek wodki. Chyba tyle nie pojdzie ale wodka juz przed Nowym Rokiem kupiona- bo nam krzyczeli ze zdrozeje 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crazy.live
Zupelnie nowa wiedźma
Ilość piw: 9
|
Kasia spodziewam sie ze u nas tez tak bedzie. Na 120 osob doroslych kupilismy 120 szt butelek wodki. Chyba tyle nie pojdzie ale wodka juz przed Nowym Rokiem kupiona- bo nam krzyczeli ze zdrozeje  My też kupiliśmy jeszcze w grudniu bo niby miało zdrożeć :o a tu ceny dalej takie same  Na 80 osób mamy 105 butelek : 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wis
Wiedźma elokwentna

Ilość piw: 777
|
My mamy 96 butelek 0,5l (16 kartonów) wódki na jakieś 55-60 osób... Najwyżej oddamy co zostanie spowrotem do hurtowni 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anawar
Zupelnie nowa wiedźma
Ilość piw: 4
03/08/2008
|
myśmy liczyli 0,5l na osobę i kupiliśmy 160 butelek.. tyle, że goście zaczynają się wykruszać - oby przyszło 140! no ale do tego doliczone są również poprawiny na drugi dzień, a jeśli jeszcze coś zostanie to nie ma tego złego - wykorzysta się w przyszłości np. na chrzcinach  napoje z kolei zapewnia nam lokal - liczą 2l na glowę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wredotka
Powściągliwa wiedźma

|
anawar zawsze w razie czego mozecie sie dogadac z jakas inna para mloda, i chetnie od was pewnie odkupia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anawar
Zupelnie nowa wiedźma
Ilość piw: 4
03/08/2008
|
wredotka, taką ewentualność również braliśmy pod uwagę ale to wszystko zależy od tego ile zostanie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

Ilość piw: 6366
zdezaktualizowany opis...
|
hihi - my tez mielismy opcje oddania do hurtowni, ale wszystko zabralismy  wodka sie nie psuje, a juz kazda inna kupiona w zyciu nie bedzie weselna hehe 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
natka
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1276
|
hehe dokladnie no i ta tradycja, ze trzeba zostawic alkohol na chrzicny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ania14209
Cicha wiedźma
Ilość piw: 5
|
Tylko ciekawe czy dotrwa do chrzcin? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

invisible
|
u mnie dotrwa spokojnie  u nas wódki sie wogóle nie pije więc pewnie i na komunie zostanie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

Ilość piw: 6366
zdezaktualizowany opis...
|
Kasia hihi u nas tez  tylko babcia lubi wodke, ale niestety nie chce pic ze wzgledow estetycznych - po malym kielonku ma fajne czerwrone plamy na szyi i dekolcie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

invisible
|
no u nas zostało wódy od cholerci
rozdaliśmy prawie wszystkim gościom i jeszczse kilka czy kilkanaście zostało
|
|
|
|
|
|
|
|
|
twinnie77
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1886
white demon...
|
Wódka wódką, ale przemyślcie dobrze ilość napojów na osobę. Mamy upały, a nawet jak nie ma upałów, to ludzie na weselu bardzo dużo napojów wypijają. Lepiej kupić więcej i umówić się, że w razie czego oddacie po imprezie. My mieliśmy wesele 1 września, nie było za gorąco, a napojów (razem z mineralną) mieliśmy przeszło 3 litry na osobę. I powiem wam, że chyba z 20 kartonów soku 2l zostało, część wydaliśmy gościom do autobusu na drogę, a 10 oddaliśmy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara