feeling.good
Wiedźma-plotkara
Ilość piw: 1549
|
U nas starania trwały 10 miesięcy. Cieszę się, że zrobiłam wcześniej najważniejsze badania i po pół roku nieudanych prób dowiedziałam się, że mam bardzo niski progesteron. Zaczęłam kurację duphastonem i w czwartym miesiącu kuracji zaszłam w ciążę. Wcześniej nigdy nie wychodziły mi testy owulacyjne. W czwartym miesiącu kuracji pierwszy raz zobaczyłam dwie kreski na owulacyjnym, a 3 tygodnie później na teście ciążowym :  :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« Odpowiedz #625 : Grudzień 06, 2009, 01:10:02 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jestynka
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1469
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elvelve
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 2411
Wolność dla zwierzątka
|
3 cykle celowane 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Angie
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 4563
|
Drugi cykl po odstawieniu tabletek 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2009, 12:38:06 wysłane przez Angelos »
|
|
|
|
|
nionczka
Wiedźma-plotkara
Ilość piw: 1515
|
Nam sie udalo w trzecim podejsciu chociaz nie wiem czy to trzecie powinnam liczyc bo w plodne dni nawet nie widzialm meza na oczy. Niemniej jednak udalo sie wlasnie wtedy. Ale tak ogolnie to musze sie pzryznac, ze za bardzo sie nie przykladalismy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zosia2007
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3571
|
w 3 cyklu sie udalo ale nie liczylam dni plodnych ani nie obserwowalam cykli
|
|
|
|
|
|
|
|
|
giga
Wiedźma elokwentna
Ilość piw: 734
|
olcia,jeżeli mierzysz temp.to zapoznaj się z tym wątkiem Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zalogujhttp://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,2489.0.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olcia
Cicha wiedźma
Ilość piw: 19
Dziecko jest miłością która stała się widzialna...
|
dzięki giga. przeglądałam już ten wątek. na razie używam programu karta tak z ciekawości. Wiem co nieco o wykresach itd. wiec postanowiłam sprawdzić w praktyce. moje raczej nie są mocno skomplikowane wiec radze sobie sama. ale jak będę miała wątpliwości to na pewno skorzystam z pomocy z 28 dni  dzięki dziewczyny za odzew. polewam  wszytskim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
giga
Wiedźma elokwentna
Ilość piw: 734
|
olcia,powodzenia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olcia
Cicha wiedźma
Ilość piw: 19
Dziecko jest miłością która stała się widzialna...
|
wlaśnie zaczęłam brać kwas foliowy. za 3 miesiące zaczniemy się starać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rilla
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1600
|
u nas 6 cykl, ale pierwszy bez "celowania" - paradoksalnie maraton u nas dał efekt dopiero (coś wiec zle liczylam kiedy jest owu)
Dodany tekst: Grudzień 07, 2009, 02:16:46 olcia to akurat. Ja brałam od grudnia, a w styczniu juz probowalismy
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2009, 02:16:46 wysłane przez rilla »
|
|
|
|
|
jestynka
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1469
|
rilla pamiętam jak mówiłam Ci , że w 6 może się udać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ala84
Zupelnie nowa wiedźma
|
my przez rok liczylismy na los , a od stycznia bardzo się przykładamy i nadal nic :-(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vobi
Gość
|
Ala84 od stycznia dopiero trzy miesiace minely, za wczesnie zeby sie frustrowac!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ishka82
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3453
|
my przez rok liczylismy na los , a od stycznia bardzo się przykładamy i nadal nic :-(
Ala, ja starałam się prawie 2 lata i już nie wierząc w powodzenie zaszłam w ciążę i mam śliczniastą córkę  Więc uszy do góry i nie załamywać się proszę 
|
|
|
|
|
|
Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujJeśli życie karmi Cię cytrynami zrób z nich lemoniadę 
|
|
|
|
Ala84
Zupelnie nowa wiedźma
|
Wiem Ishka o twoich/waszych staraniach. Gratuluję śliczniej córci! nie załamuję się jeszcze, ale jest mi tak jakoś smutno... i chyba nie ma dnia żebym nie myśłała o ciąży... obsesja?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ishka82
Wiedźma-plotkara

|
Ala84, nie, nie obsesja, raczej norma w takiej sytuacji  Rozumiem Cie doskonale, ale na prawdę im mniej myślenia i nerwów, tym lepiej  A robiłaś już jakieś badania, czy na razie się wstrzymujesz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dorotka1981
Wiedźma-plotkara
Ilość piw: 2535
|
Ala84 po pierwsze witaj znów na strefie  zapraszamy udzielaj się częściej. Tak jak piszą dziewczyny, ale od psychiki i nastawienia niestety dużo zależy.....  z tego co czytam to do tej pory liczyliście nals że uda sie samo jakoś... dajciesobie troche czasu i wierze że już niedługo bedziesz wstawiać suwaczek i zapisywać sie do ciążowego kalendarza.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2010, 08:54:32 wysłane przez Dorotka1981 »
|
|
|
|
|
OlaFasola
Wiedźma-plotkara
Ilość piw: 944
|
Ala84 uszy do góry. Ja Cię rozumiem, choć my staraliśmy się bardzo krótko, to też jak już zapadła decyzja, że chcemy mieć dziecko, to czułam rozczarowanie, za każdym razem jak dostałam okres. Będzie dobrze, zobaczysz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
feeling.good
Wiedźma-plotkara
|
Ala może czas zrobić podstawowe badania: prolaktynę, progesteron? A na problemy z psychiką, radę mam jedną i to sprawdzoną na sobie: kupcie psa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
doda
Wiedźma-plotkara

|
i chyba nie ma dnia żebym nie myśłała o ciąży...  rozumiem i myślę, że to normalne, jak się mocno pragnie dziecka. zobaczysz, że niedługo i Ty będziesz się cieszyła dwoma kreskami na teście i swoim maleństwem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ala84
Zupelnie nowa wiedźma
|
Dziękuje dziewczyny za dobre słowa! Badania robilam juz w listopadzie po 8 miesiacach niezapezpieczaia się... i nie były dobre - wysoka prolaktyna, niedoczyność tarczycy i silne tyłozgięcie macicy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

Ilość piw: 6382
zdezaktualizowany opis...
|
Ala84 tylozgiecie to ma pol strefy  trzymam kciuki za powodzenie planow 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
feeling.good
Wiedźma-plotkara
|
Dziękuje dziewczyny za dobre słowa! Badania robilam juz w listopadzie po 8 miesiacach niezapezpieczaia się... i nie były dobre - wysoka prolaktyna, niedoczyność tarczycy i silne tyłozgięcie macicy...
a nie dostałaś leków na obniżenie prolaktyny ? Z tego, co mówił mój lekarz szybko można ją obniżyć Ja miałam 6 razy za mały progesteron, udało się lekami uregulować. Tyłozgięcie też miałam silne. Główka do góry 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ishka82
Wiedźma-plotkara

|
I co z tym robisz? Jakie są zalecenia ginekologa? Bo tyłozgięcie, to ma chyba większość kobiet 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|