doda
Wiedźma-plotkara

|
tyłozgięcie jest częste, dużo kobiet ma
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« Odpowiedz #650 : Marzec 30, 2010, 01:21:03 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olcia
Cicha wiedźma
Ilość piw: 19
Dziecko jest miłością która stała się widzialna...
|
My właśnie w obecnym cyklu zaczęliśmy starania :  : i zobaczymy jak nam się uda Ale odkąd się zdecydowaliśmy to też chyba trochę obsesyjnie myślę o dziecku... Niestety w trakcie przygotowań do ciąży również wykryto mi niedoczynność tarczycy i już od miesiąca biorę Euthyrox no i tyłozgięcie (w USG) też mam (ale tym się akurat specjalnie nie martwię bo jak piszą dziewczyny duuuużo kobiet ma i bez problemu zachodzą w ciąże a poza tym liczę na to, że to tzw. "ruchome" tyłozgięcie i się samo przekręci  ) A ty Asia84 leczysz tą tarczycę?? Bo może się okazać, że jak ją podleczysz to i prolaktyna Ci spadnie (bez innych specjalnych leków) i będzie łatwiej w ciążę zajść.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ala84
Zupelnie nowa wiedźma
|
Tak leczę tarczycę - biorę Euthyrox. Jedyną poprawą, jaką zauwazylam jest bardziej regularny , ale wciąz za długi cykl. Po swiętach ruszam na powtórne badania. Myślałam, że zajscie w ciąże to nic trudnego, wręcz przeciwnie i do tego czysta przyjemnosc, a tak nie jest.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ishka82
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3453
|
Ala84, najważniejsze, że znasz przyczynę problemów i ja leczysz  Stąd już blisko do sukcesu 
|
|
|
|
|
|
Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujJeśli życie karmi Cię cytrynami zrób z nich lemoniadę 
|
|
|
|
Ala84
Zupelnie nowa wiedźma
|
Czy któraś z Was może zna jakiegoś dobrego lekarza / klinikę leczenia niepłodności na Śląsku lub w Warszawie?W internecie jest tyle podzielonych zdań, że juz sama nie wiem co robic, komu zaufać. Mijają kolejne miesiące, a u nas wciąż nic...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
abkasia
Wiedźma-plotkara

|
Czy któraś z Was może zna jakiegoś dobrego lekarza / klinikę leczenia niepłodności na Śląsku lub w Warszawie?W internecie jest tyle podzielonych zdań, że juz sama nie wiem co robic, komu zaufać. Mijają kolejne miesiące, a u nas wciąż nic...
na sterfie popularna jest klinika w bialymstoku.... ale ja w tej materii nie jestem biegla...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zuzia
Moderator

Ilość piw: 5874
|
Ala84 z doświadczeń koleżanek odradzam Novum. Strasznie dają po kieszeni. Moja przyjaciółka miała invitro w Invimedzie, prowadziła ją dr. Karwacka, poleca. Zajrzyj na stronę invicty. Oni mają ten plus, że część badań można czasem na nfz przeprowadzić (jedyni z warszawskich klinik niepłodności mają kontrakt z nfz), i bardzo polecany jest dr Mrugacz z Białegostoku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ala84
Zupelnie nowa wiedźma
|
Dziękuje bardzo za namiary. To jest naprawdę trudna decyzja i bardzo kosztowna. Bo przez złego lekarza stracisz nie tylko pięniadze, ale i czas.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mika
Wiedźma-plotkara

|
Ala84 ja polecam dr Mrugacza z Białegostoku i prof. Łukaszuka z kliniki Invicta z Warszawy - leczyłam się u obu - jak masz pytania pisz na priv.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mika
Wiedźma-plotkara

|
W ramach kampanii „TATA. Najważniejsze słowo dla mężczyzny”, od dnia 13 września br w 11 miastach Polski odbywać się będą bezpłatne badania nasienia połączone ze specjalistyczną konsultacją wyników. W sumie wykonanych zostanie ponad 1000 badań. Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zalogujhttp://www.nasz-bocian.pl/tata_a_badania_nasienia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
katgoli
Powściągliwa wiedźma

Ilość piw: 138
|
My jestesmy wlasnie w piatym cyklu staran....wierzylam ze szybko pojdzie ale niestety tak nie jest Ja niestety nie naleze do cierpliwych wiec troche mi to doskwiera 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zosia2007
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3573
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ala84
Zupelnie nowa wiedźma
|
Katagoli 5 miesięcy to jeszcze nie jest tak żle, wiem co mówię... A jak bardzo Cię to martwi, to idz do dobrego lekarza. Zrobisz badania i będziesz spokojniejsza!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aniak1211
Wiedźma-plotkara
Ilość piw: 1343
:)
|
katgoliala ma racje, 5 miesiecy to jeszcze nie dlugo, ale rozumiem ze sie niecierpliwisz,  moze dla spokoju zrobcie badania:) Trzymam kciuki,powodzenia 
|
|
|
|
|
|
Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujKobiety i koty zawsze będą robić to,co chcą,a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z ta myślą.
|
|
|
nionczka
Wiedźma-plotkara
Ilość piw: 1515
|
katgoli Rozumiem, że chciałabyś już, ale 5 mcy to nie jest dużo. Trzymam kciuki i życzę powodzenia. Na pewno się uda i będzie radocha, że hej!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
katgoli
Powściągliwa wiedźma

|
wielkie dzieki dziewczyny  wiem ze 5 miesiecy to nie duzo i bede sie starala niewariowac.... Bylam w zeszlym tygodniu u gina na USG...moje obawy o kolejne cysty (mialam kiedys problemy i nawet laparoskopie) sie nie sprawdzily...lekarz powiedzial i pokazal ze mam duzo pecherzykow i wogole reszta tez wyglada super wiec sie troche uspokoilam... Czytalam na niemieckich forach ze wiele dziewczyn uzywa monitora plodnosci Clearblue - czy moze ktoras z was uzywala? Zastanawiam sie wlasnie czy kupic...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2010, 09:22:49 wysłane przez katgoli »
|
|
|
|
|
konwalia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 2894
Explomaniaczka ;)
|
katgoli ja zaczełam drążyć po 7mcach, pierwsze badania miałam po 9cu miesiącach myslę, że warto zrobić monitoring cyklu dla mnie 5mcy to było już długo, bo nie wiedziałam na czym stoję powodzenia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
katgoli
Powściągliwa wiedźma

|
dla mnie 5mcy to było już długo, bo nie wiedziałam na czym stoję ja tez bym chciala wiedziec jezeli cos jest nie tak co robic lub czy pogrzebac mysl o dziecku...mialam juz sporo problemow ginekologicznych i dlatego troche sie niepokoilam....przynajmniej USG odchaczone Mam pytanie: jade za tydzien do PL i chcialabym zrobic prywatnie badania hormonalne krwi....czy moglybyscie mi powiedziec co dokladnie mam zbadac tak na poczatek?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mary_popins
Wygadana wiedźma

|
z tego co wiem (a moja wiedza nie jest w tym temacie powalająca) to na pewno musi być prolaktyna - na początku cyklu chyba się bada, progesteron - jakoś po owulacji, hormony tarczycy. Musiałabyś sobie sprawdzić dokładnie w necie- na forum npr na gazecie były takie posty, podawali nawet konkretne dni na zrobienie badań. No i może warto się zastanowić nad badaniem spermy, skoro u Ciebie gin. nie widzi problemu. Czasem kobiety latają po lek. wyszukując chorób, a wystarczy jak mąż zacznie brać jakieś tabletki (słyszałam w tym roku o 2 takich przypadkach, gdy zaszli w ciążę od razu jak mąż zaczął się leczyć).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zuzia
Moderator

Ilość piw: 5874
|
a wystarczy jak mąż zacznie brać jakieś tabletki (słyszałam w tym roku o 2 takich przypadkach, gdy zaszli w ciążę od razu jak mąż zaczął się leczyć). to jest akurat dość cięzki temat bo owszem, czasem można podnieść jakość nasienia ale najczęściej jest tak, że problemy męskie są trudniejsze do rozwiazania. a czasem pomaga po prostu placebo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rubin04
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3452
Ko, ko, ko..
|
Co i jak przebadac to pewnie Mika jest tu kopalnia wiedzy..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mada1981
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1046
|
to moze ja napisze co badałam: prolaktyna (zwykła i z obciązeniem) - 6 dc FSH, LH, androstendion - 3-7 dc progesteron, estradiol - 22-25 dc
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2010, 01:54:27 wysłane przez mada1981 »
|
|
|
|
|
katgoli
Powściągliwa wiedźma

|
wielkie dzieki dziewczyny  nie wiedzialam ze trzeba zwracac uwage na dzien cyklu- duzo sie dzisiaj nauczylam....no i kupilam monitor w Amazon od poczatku przyszlego cyklu bede testowac...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mika
Wiedźma-plotkara

|
katgoli na poczatku cyklu (2-5 dc) tsh, fsh, prolaktynę, estradiol i lh, potem monitoring owulacji i 7 dni po owu progesteron. Jesli przez 3 cykle nie bedzie potwierdzonej owulacji to warto zrobić hsg i potem jesli wyjdzie prawidłowo zacząć od stymulacji pod okiem dobrego lekarza. Napisz skąd jesteś do podeśle namiary na kogoś sprawdzonego. Jeśli chodzi o poprawianie wyników męskiego nasienia to może łykać witaminy i inne medykamenty ale to tak jakby łykał witamine c - to jest raczej lekarstwo na męskie ego  nie ma badań potwierdzających skutecznośc farmaceutycznej poprawy wyników badań nasienia...są pewne dolegliwości na które może (ale nie musi) pomóc operacja ale to dotyczy przyczyn mechanicznych kłopotów z nasieniem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
katgoli
Powściągliwa wiedźma