Strefa Ślubna
Luty 12, 2012, 07:08:17

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
   Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kto płaci za pobyt w hotelu?  (Przeczytany 5229 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
martullek
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 1361

« Odpowiedz #50 : Kwiecień 21, 2009, 07:29:13 »

ja miałam bardzo mało gości zamiejscowych, bo oboje jesteśmy z Warszawy. te kilkanaście osób, które były spoza Warszawy spały najczęściej u rodziny - nie u nas, ale np. u mojej babci, czy rodziny męża. jedyne osoby, które nocowały w naszym hotelu z nami, to była moja rodzina z Poznania. sami od razu zapowiedzieli, że za siebie płacą i problemu nie było.

Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków.
Zarejestruj się lub Zaloguj

Strefa Ślubna
« Odpowiedz #50 : Kwiecień 21, 2009, 07:29:13 »

jo_miekka
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 4802

« Odpowiedz #51 : Kwiecień 21, 2009, 07:36:58 »

My mieliśmy wesele w mieście, w którym nie mieszkamy ani my, ani nikt z naszych gości. Minimalna odległość do przebycia - 100km. W większości przypadków: 300-800km.
Chwalić Boga, to był PRL-owski ośrodek wczasowy, więc nocleg w cenie 20PLN nie obciążał specjalnie budżetu Cheesy
effik
Wiedżma ze słowotokiem
**
*

Ilość piw: 2293

« Odpowiedz #52 : Kwiecień 21, 2009, 07:46:19 »

U nas też goście przyjeżdżają z północy na południe i nocują. Płacimy im za nocleg. Jeśli ktoś ma ochotę przedłużyć pobyt (być wcześniej lub zostać dłużej), za kolejną noc płaci sobie sam. Też będziemy mieć ok. 20-30 osób nocujących.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2009, 07:46:32 wysłane przez effik » Zapisane

mayagaramond
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 6071

« Odpowiedz #53 : Kwiecień 22, 2009, 09:12:29 »

Moim zdaniem nocleg powinien byc zapewniony przez młodych

juz to nie raz pisałam ale jeszcze sie powtórzę wink

kiedyś za czasów naszych mam czy babć młodzi zawszeorganizowali nocleg rodzinie. Te noclegi różnie wygladały: spanie na sianku, na podłodze, w poprzek na wersalce z dostawionymi fotelami czy pufami wink wink
Ale był !!!!!!!!!!!

Tak, organizowali, bo prawie nie bylo hoteli ani pensjonatow, wiec spalo sie u rodziny i bylo wszystko jedni gdzie i jak byleby na glowe nie kapalo wink

Ciekawe ile z nas przespi sie teraz chetnie na sianku albo na podlodze? Grin

W lokalu, w ktorym mielismy wesele nocleg kosztowalby 120€ za dwoosobowy pokoj i to juz po znizce. A poniewaz wiekszosc naszych gosci nie miala winiet na austryjacka autostrade to zorganizowalismy transport.

Poza tym nocleg dla wszystkich w jednym miejscu nie wchodzi  w gre - moj wujek z trojka dzieci zostal tydzien, to jasne ze nie zakwateruje go w hotelu za 80€ za dobe. Swiadek H. z dziewczyna chcieli nocowac w dobrym hotelu z podziemnym garazem wink

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2009, 09:18:29 wysłane przez mayagaramond » Zapisane

"Plötzlich bin ich wie verstoßen, und zu einem Übergroßen
wird mir diese Einsamkeit,wenn, auf meiner Brüste Hügeln
stehend, mein Gefühl nach Flügeln oder einem Ende schreit." (Rilke)
feronique
Zupelnie nowa wiedźma

Ilość piw: 0

« Odpowiedz #54 : Kwiecień 29, 2009, 06:38:24 »

U nas połowa gości przyjeżdża zza granicy, większość na kilka dni, bo przy okazji chcą pozwiedzać. Wesele generalnie sponsorują moi rodzice i wydawało nam się naturalne, że przynajmniej na noc weselną za nich się zapłaci. Ale wszyscy jak jeden mąż się zdeklarowali, że sami chcą pokryć koszty i że nie ma mowy, żeby ktokolwiek za nich płacił, więc tak też będzie. Ja tam się nie zamierzam kłócić. Tym bardziej, że nie zamierzają nam dać pieniędzy w prezencie, których teraz potrzebujemy, więc może tak będzie lepiej.
panikarola
Wiedżma ze słowotokiem
**
*

Ilość piw: 1728

« Odpowiedz #55 : Kwiecień 29, 2009, 06:43:41 »

U nas połowa gości przyjeżdża zza granicy, większość na kilka dni, bo przy okazji chcą pozwiedzać. Wesele generalnie sponsorują moi rodzice i wydawało nam się naturalne, że przynajmniej na noc weselną za nich się zapłaci. Ale wszyscy jak jeden mąż się zdeklarowali, że sami chcą pokryć koszty i że nie ma mowy, żeby ktokolwiek za nich płacił, więc tak też będzie. Ja tam się nie zamierzam kłócić. Tym bardziej, że nie zamierzają nam dać pieniędzy w prezencie, których teraz potrzebujemy, więc może tak będzie lepiej.

no to jasne!

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

Ilość piw: 6382

zdezaktualizowany opis...

« Odpowiedz #56 : Maj 02, 2009, 08:29:08 »

feronique to fajnych masz gosci wink  thumbup thumbup

kto nie wybacza błedów? - kobiety i tetris w 19 levelu Grin

martullek
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 1361

« Odpowiedz #57 : Maj 03, 2009, 08:16:00 »

na pudlu się obruszyli na to, kto płacił u Pazury za pokoje
Zarejestruj się lub Zaloguj  rotfl
Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

PustaMiska - akcja charytatywna
Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!