Strefa Ślubna
Luty 11, 2012, 01:04:09

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
   Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: sala na wesele Koszalin - okolice  (Przeczytany 8252 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ass
Gość
« : Kwiecień 09, 2008, 07:00:25 »

witam wszystkich!

Chcialabym sie dowiedziec czy ktos z Was ma jakies namiary na sale weselna w okolicy Koszalina. Zalezaloby mi w sumie, aby nie bylo to w samym Koszalinie, ale nad Morzem np. mielno, uniescie... Kompletnie sie nie orientuje. Czy ktos z Was ma jakies doswiadczenia? Pozytywne lub negatywne? Potrzebowalaym namiary na niewielka sale - okolo 60 gosci, z noclegami.

dziekuje za wszystkie informacje!

pozdrawiam

Agnieszka
Strefa Ślubna
« : Kwiecień 09, 2008, 07:00:25 »

asia407
Mrukliwa wiedźma
**

Ilość piw: 40

24.05.2008/11.02.2010

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 09, 2008, 08:12:17 »

Moj slub i wesele odbeda sie w Dworku Osieckim w Osiekach pod Koszalinem. Wrazeniami oczywiscie moge podzielic sie dopiero po slubie, ale jak do tej pory slyszalam o miejscu same dobre opinie. Moj slub jest cywilny, pani urzednik przyjedzie dla nas do dworku i tam odbedzie sie uroczystosc. Jezeli planujesz slub koscielny, to slyszalam,ze w Osiekach jest sliczny stary kosciolek.
Wlasciciele dworku dosc niedawno dobudowali piekna, duza sale, idealna na ceremonie i wesele.
Samo miejsce jest wyjatkowo urokliwe wink Otoczone polami, do posiadlosci nalezy takze jezioro,ktore jest zaraz obok dworku. Do plazy jest jakies 1-2 km.
Polecam wybrac sie na zwiady Smiley Moze ci sie spodoba. Mnie osobiscie miejsce zachwycilo.
Ale: termin polecam rezerwowac z duuuzym wypzedzeniem. Ja dzwonilam w lutym 2007 zeby zarezerwowac 24 maja 2008. Juz wtedy czerwiec, sierpien i wrzesien 2008 byly prawie calkiem zarezerwowane. No i ceny - wesele wychodzi dosc drogo, ale za to mozna zapewnic gosciom nocleg.

Jezeli masz jakies pytania to pisz  Smiley

Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków.
Zarejestruj się lub Zaloguj

bu_hoooka
Cicha wiedźma
*

Ilość piw: 12

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 09, 2008, 09:07:53 »

jeżeli chodzi o małą sale nad morzem, to wiele osób poleca meduzę w Milenie. ponoc bardzo elegancko, ale ceny wysokie. słyszałam tez o fantastycznych weselach w Uniesciu w dawnej bazie wojskowej (to jest na samym końcu Uniescia)

ja będę miała w pałacyku w Nosowie. morza co prawda nie ma, ale za to budynek piękny, otoczony ogromnym parkiem. ceny jak na moje oko w miarę rozsądne

Just married...
maroonbug
Gość
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 09, 2008, 09:09:57 »

Agnieszko, ja tak nie w temacie, ale zupelnie powaznie sie pytam, skad Twoj nick?
Alka
Zupelnie nowa wiedźma

Ilość piw: 103

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 10, 2008, 07:54:29 »

Hej dziewczyny. Ja trochę w innej sprawie. Czy któraś z was widziała fajne buty do ślubu najlepiej z zaokrąglonymi czubkami albo wogóle z odkrytymi noskami (Koszalin i okolice)? Sprawa bardzo pilna.

bu_hoooka
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 10, 2008, 11:13:56 »

Alka, w słupsku jest taki salon sukni ślubnych w centrum, kolo targowiska takiego małego i tam maja strasznie dużo butów. a jak nie mają na miejscu to można sobie z katalogu zamówić..

szukałam tego salonu: to jest chyba na ul Wileńskiej, ale głowy sobie nie dam uciąć za tą informację. Najlepiej zadzwoń i zapytaj

izazdo
Gość
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 10, 2008, 11:47:00 »

Oooo, a moze wiecie, skad mozna w Slupsku wziac czerwony dywan? Ale taki gladki, bez zadnych wzorkow? Bo u mnie w parafii jest tylko we wzorki :/ A z innych podobno nie wypozyczaja. Jest jakas wypozyczalnia dekoracji? Bo slub mam w Slupsku, ale oboje z narzeczonym mieszkamy w Warszawie (on od urodzenia, ja od 7 lat) i nie mamy jak biegac i szukac...
jo_miekka
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 4802

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 10, 2008, 11:57:19 »

Ooo widzę, że będą nadmorskie śluby! Bardzo się cieszę, bo sama taki miałam. Z salami nie pomogę, bo my mieliśmy wesele w Dziwnowie, trochę z Koszalina za daleko...
bu_hoooka
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 10, 2008, 12:53:29 »

ja w Słupsku znam tylko dwa salony ślubne i na tym moja wiedza na temat tego miasta sie kończy Smiley na temat dywanów nic mi nie wiadomo..
vobi
Gość
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 10, 2008, 12:55:59 »

Agnieszko, ja tak nie w temacie, ale zupelnie powaznie sie pytam, skad Twoj nick?

podpisuje sie pod pytaniem maroonbug bo tez mnie troche zaskoczyl Twoj nick, skad taki pomysl?
Alka
Zupelnie nowa wiedźma

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 10, 2008, 04:33:40 »

bu_hoooka dzięki za informacje  Cheesy
Dzwoniłam do tego salonu i chyba pojadę do Słupska, bo straciłam nadzieję, że u nas znajdę jakies fajne buty. Już myslałam, ze zamówię jakieś przez internet ale to jednak za duże ryzyko.

Ass
Gość
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 10, 2008, 06:28:25 »

dziekuje za wszystkie rady.
zaczne moze od mojego nicku :-) ktory jak widze wywolal poruszenia. Mam na imie Agnieszka, moje drugie imie to Sabina As no i nazwisko tez sie zaczyna na S :-) tak wymyslilam na poczekaniu....

Jezeli chodzi o sale, to wlasnie tez sie zastanawiam nad tym palacem w Nosowku. Mam wyznaczone u nich spotkanie na koniec kwietnia.
Co do Osiek to tez wlasnie widzialam, ze maja jakis palacyk i chyba zadzwonie do nich i tez sie na spotkanie umowie.
W Mielnie wlasciwie nic nie znalazlam. Ale na pewno zadzwonie do tego osrodka wojskowego.
Wiecie cos na temat: hotel verde w mscicach?

dzieki jeszcze raz za wszystkie posty!!!

Ass
Agnieszka Sabina S... :-)
Alka
Zupelnie nowa wiedźma

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 11, 2008, 06:33:54 »

Ass a powiedz jeszcze czy szukasz miejsca gdzie są dwie sale (w jednej siedzą goście w drugiej tańczą) czy jednej dużej?
Ass
Gość
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 11, 2008, 12:30:45 »

o tym jeszcze nie myslalam nawet.... buuu wstyd mi.
wlasciwie to wszystkie propozycje sa mile widziane.
masz jakas propozycje na dwie sale?

Agnieszka
maroonbug
Gość
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 11, 2008, 12:43:08 »

Stawiam piwo za nick wymyslony na poczekaniu wink
Ass
Gość
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 11, 2008, 12:45:39 »

he he he, dzieki,

a cos nie tak z nickiem???
prosze nie patrzec na niego z angielskiego :-)

maroonbug
Gość
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 11, 2008, 12:54:37 »

he he he, dzieki,

a cos nie tak z nickiem???
prosze nie patrzec na niego z angielskiego :-)

teraz, jak juz wiem skad sie wzial, jest okej Smiley Smiley. Ale wczesniej nie moglam sie powstrzymac i myslalam sobie why :o LOL?
maroonbug
Gość
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 11, 2008, 12:55:28 »

Swoja droga witamy na forum Smiley
Alka
Zupelnie nowa wiedźma

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 11, 2008, 05:14:26 »

Ass jeżeli chodzi o Verde to wiem z potwierdzonych informacji, że jest bardzo fajnie tylko dosyc drogo - 200 zł. bez poprawin. Średnia cena w okolicach Mielna to ok. 160 zł od osoby z poprawinami.
Wiem również, ze jedna z wiekszych i najładniejszych sal znajduje się w Willi Milenium w Mielnie(słyszałam bardzo dobre opinie na ten temat).

Jak dowiem się czegoś więcej to dam znać.
bu_hoooka
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 11, 2008, 05:37:13 »

a ja o verde słyszałam, ze rządzi tym dwóch braci i dość ciężko jest sie z nimi dogadać... sama nie miałam z nimi jednak kontaktu.
Ass
Gość
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 11, 2008, 06:05:58 »

dzieki za odpowiedzi,
dostalam od nich wstepne koszty i az usiadlam z wrazenia :-) he he,
glownie dlatego, ze maja jakies dziwne koszy dodatkowe w postaci serwisu 20 zl od kazdej butelki alkoholu, ktora serwuja... uff, u mnie bedzie sporo wina, bo rodzina z Francji przyjedzie, a wino to wiadomo leje sie hektolitrami:-) to taka normalna oplata? bo zglupialam.

Rowniez witam wszystkich na forum!!!! tak po cichutku sie zapisalm i nawet sie nie przywitalam :-/ znow mi wstyd.
he he
wybaczcie!

pozdrawiam i dzieki za info, co to tego osrodka w Mielnie to na pewno sie z nimi skontaktuje.
Moim podstawowym problemem jest to, ze bede w Koszalinie tydzien w maju i pozniej dopiero w sierpniu, przydalaby mi sie jakis profesjonalny wedding planer :-)

Kasia
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 5958

invisible

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 11, 2008, 06:28:19 »

no niestety to tzw. korkowe Sad

w niektórych lokalach to normalna opłata np. w Mazurksie w Ożarowie liczą sobie 30zł od butelki wódki lub wina

Może nie jestem doskonała, może wink   ale doskonale sobie z tym radzę Smiley
Ass
Gość
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 12, 2008, 12:46:52 »

korkowe? uuuu,
za krojenie ciasta licza po 4 zl od osoby tzw: tortowe? :-)

Ok, bardziej doswiadczone osoby, moze mi powiedza na co mam zwracac uwage przy ogladaniu sali:
mam takie koszty:
 Cena sali

 Cena menu (czy jest mozliwosc wyboru oraz dolaczenia do menu wlasnych przystawek)

 Cieple napoje typu kawa, herbata: czy sa wliczone czy jest dodatkowa oplata

 Poprawiny – czy sa wliczone w cene

 Tantiemy (po czyjej stronie)

 Mozliwosc noclegu dla 60 osob – cena (czy jest mozliwosc przedluzenia noclegu dla czesci gosci: 3 lub 4 noce: koszt)

 Korkowe?

 Alkohol, ciasta i owoce? 

 Tort weselny – czy jest oplata za serwis? (typu pokrojenie ciasta)

 Oplata za dekoracje sali

 Dodatowe koszty, nie wymienione powyzej

Pomocy, bo zwarjuje... wesela mi sie odechcialo jak pomysle o tych wszystkich szczeglolach:-/

dzieki!!!!

Agnieszka Sabina S.... :-) he he
aurelia.123
Zupelnie nowa wiedźma

Ilość piw: 0

« Odpowiedz #23 : Sierpień 24, 2009, 11:19:15 »

Hej Wszystkim! Robie up tego watku, poniewaz sama planuje wesele w Koszalinie i okolicach za okolo rok, najlepiej nad morzem w rozsadnej odleglosci od Koszalina. Poszukuje sali na okolo 60 osob, najlepiej nie zabojczo drogiej. Bardzo prosze o Wasze rady, bo nie mieszkam w Koszalinie od wielu lat - to moje miasto pochodzenia i tam mam wiekszosc rodziny - stad wybor miejsca, to zreszta pomysl moich rodzicow, ktorzy rowniez tam nie mieszkaja.
Zamierzamy udac sie w te okolice, ale wczesniej chcielibysmy zdobyc jak najwiecej informacji - piszcie wiec prosze, jesli cokolwiek wiecie.

Pozdrowki
szaszet
Zupelnie nowa wiedźma

Ilość piw: 0

« Odpowiedz #24 : Listopad 05, 2009, 11:34:53 »

Cześć wszskim, pierwszy raz jestem na forum. Pisze odnośnie tej całej organizacji. Rownież jesttem w trakcie planowania wesela, ale szczerze nie mam na to zbyt wiele czasu, no i nie jestem na miejscu tzn w Koszalinie. Troche sie martwie ze ttego wszyttskiego nie ogarne. Zastanawiam sie nad pozostawieniem całej organizacji profesjonalistom. Co o tym sadzicie?

Pozdrawiam
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

PustaMiska - akcja charytatywna
Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!