callja
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1231
zouza w pretensjach - podobno ;)
|
 |
« : Kwiecień 20, 2008, 12:18:56 » |
|
Wyszperane w necie - może się przyda?? Zważywszy, że koszt tiulu na trzymetrową mgiełkę to około 20 zł, a w salonach żądają za takowy złotych polskich conajmniej 200 - może zechce się nam co poniektórym zabawić w rękodzielniczki?? Miłego ścibolenia  Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2008, 01:53:18 wysłane przez callja »
|
|
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego  /
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« : Kwiecień 20, 2008, 12:18:56 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karolkaw11
Zupelnie nowa wiedźma
Ilość piw: 11
|
popieram pomysł "ścibolenia", fajny efekt 'mieniącego się deszczu' można uzyskać z maleńkich kamyczków svarowskiego, paczka 50 sztuk do własnoręcznego naprasowania kosztuje około 40 zł efekt jest boski
callia :drunk:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elizapj
Wiedźma aktywna

Ilość piw: 228
http://moje9miesiecy.blogspot.com/
|
dzieki callja polalam ja wlasnie planuje sama bo choc widzialam kilka prawie takich jak chce....chce sie tez pobawic probujac roznych opcji, gesciej rzadziej marszczony, etc. moge to osiagnac jedynie robiac welon sama... no chyba ze nagla znajde ten idealny:) na pewno sie te instrukcje przydadza...choc ja planowalam po prostu robic metoda prob i bledow:) polalam 2x bo link idzie na moj blog:)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2008, 11:16:55 wysłane przez elizapj »
|
|
|
|
|
callja
Wiedźma-plotkara

|
Dzięki... rozpijacie mnie od rana 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tachogti
Wiedżma ze słowotokiem

Ilość piw: 1346
Leniwiec :)
|
Tiulu mam 5 metrow i bedziemy z Mama scibily z tego dwa welony - koscielny i weselny, czyli do ramion i 4 metrowy  dzis zakupilam grzebyki i zastanawiam sie czy obrebiac czy nie  piwko za linek dla autorki!
|
|
|
|
|
|
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife 
|
|
|
emcia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3356
|
Z nieba mi spadlyscie, wlasnie mialam zakladac taki watek!!! kupiłam 3,5 metra tiulu i myślę jak zrobic z tego welon 2 w 1 czyli dlugi odpinany od krotkiego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rilla
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1600
|
Tiulu mam 5 metrow i bedziemy z Mama scibily z tego dwa welony - koscielny i weselny, czyli do ramion i 4 metrowy  dzis zakupilam grzebyki i zastanawiam sie czy obrebiac czy nie  piwko za linek dla autorki! gdzie kupiłam tiul i grzebyki? bo ja chyba sobie jednak kupie i zrobie, bo z babkami z Madonny się nie dogadam:/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
callja
Wiedźma-plotkara

|
Tiul i grzebyki można kupić w hurtowniach materiałów ślubnych (powinnaś coś takiego znaleźć spokojnie w swoich stronach). W "zwyklych" sklepach o biały tiul ciężko, no chyba że w sklepach specjalizujących się w materiałach na suknie taneczne. Grzebyki bywają czasem w pasmanteriach. Ja ze swojej strony służę namiarami na takową full-opcjową hurtownię specjalizującą się w tkaninach ślubnych, ale niestety we Wrocku (zdaje się, ze tam materia na welon kupowała inkageo). Ale jeśli nie byłoby innej opcji, to zawsze można kupić tiul we Wrocławiu i przesłać Tobie  Albo sprowadzić za posrednictwem stronki hurtowni - zapakują i wyślą 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rilla
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1600
|
Tiul i grzebyki można kupić w hurtowniach materiałów ślubnych (powinnaś coś takiego znaleźć spokojnie w swoich stronach). W "zwyklych" sklepach o biały tiul ciężko, no chyba że w sklepach specjalizujących się w materiałach na suknie taneczne. Grzebyki bywają czasem w pasmanteriach. Ja ze swojej strony służę namiarami na takową full-opcjową hurtownię specjalizującą się w tkaninach ślubnych, ale niestety we Wrocku (zdaje się, ze tam materia na welon kupowała inkageo). Ale jeśli nie byłoby innej opcji, to zawsze można kupić tiul we Wrocławiu i przesłać Tobie  Albo sprowadzić za posrednictwem stronki hurtowni - zapakują i wyślą  dzieki:) tachoti jest z KAtowic wiec chcialam meić mniej roboty:) jutro będę szukać tiul, ja potrzebuję takie jasne ecrue... zoabcyzmy cyz się uda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wis
Wiedźma elokwentna

Ilość piw: 777
|
Rilla, ja taki jasny ecru tiul kupiłam na allegro 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elizapj
Wiedźma aktywna

|
dla panien mlodych kt szukaja materialow do welonu w wawie polecam hurtownie na naleczowskiej. ogromny wybor koronek, tiuli i organzy! i jeszcze pewnie kilku innych. fajna jest tez hurtownia na tanecznej oraz alexis na biezunskiej. ale najwiecej pod welon na naleczowskiej!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wis
Wiedźma elokwentna

|
A ja dziś będę robić długą mgiełkę. Powiedzcie mi, jaka długość ?? Welon ma się za mną ciągnąć po ziemi (z sukni wywalam tren, jedną z falban więc będzie gładsza) w kościele 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elizapj
Wiedźma aktywna

|
A ja dziś będę robić długą mgiełkę. Powiedzcie mi, jaka długość ?? Welon ma się za mną ciągnąć po ziemi (z sukni wywalam tren, jedną z falban więc będzie gładsza) w kościele  podobno najladniej wyglada gdy welon konczy sie jakies 20-30cm za koncem sukni, czy z treneme czy bez... ale chyba z czym czujes sie wygodniej:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wis
Wiedźma elokwentna

|
Ok, zrobię dłuższy i będę skracać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tachogti
Wiedżma ze słowotokiem

Ilość piw: 1346
Leniwiec :)
|
Dzis sie dowiedzialam ze zamiast do grzebyka welon mozna przymocowac do spinki "automatu" malej i tez podobno jest super 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wis
Wiedźma elokwentna

|
A ja się dziś dowiedziałam, że moje kuzynki (10 i 13 lat) w lipcu będą druchnami na ślubie siostry ich mamy. I mają uszyte piękne identyczne sukienki... I postanowiłam je (kuzynki w ich sukienkach) wykorzystać po raz drugi na moim ślubie  Będą mi niosły welon 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vansen
Zupelnie nowa wiedźma
Ilość piw: 9
|
To mnie zainspirowałyście  Do ślubu zostało jeszcze trochę czasu, ale jestem w gorącej wodzie kąpana więc jutro jade do hurtowni i będę ścibolić
|
|
|
|
|
|
|
|
|
effik
Wiedżma ze słowotokiem

Ilość piw: 2293
|
Hehe, fajny wątek dziewczyny  Ja welonu raczej nie będę mieć - a gdybym miała, pewnie nie ufałabym swoim możliwościom  ale Wam życzę powodzenia (tym, co zostały, bo wątek dość stary  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vansen
Zupelnie nowa wiedźma
Ilość piw: 9
|
Fakt! Wątek stary, ale mnie jakoś zainspirował  już wszystko dzisiaj kupiłam  Teraz DO DZIEŁA! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zuza
Zupelnie nowa wiedźma
Ilość piw: 0
|
I mnie tez zainspirowal! I tak mialam kupic tiul na dekorowanie kosciola, wiec dokupie troche lepszego i zrobie sobie welonek  Musi sie udać!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
callja
Wiedźma-plotkara

|
Powodzenia, uda się na pewno  Frajda gwarantowana - a jaka będziesz potem z siebie dumna!!! przetestowane 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sobieska
Gość
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! ta stornka juz nei dziala  (( czy ktos zna jakies inne stronki DIY ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Norka
Mrukliwa wiedźma

Ilość piw: 128
|
Ja sobie ściągnęłam taką obrazkową instrukcję, może Ci trochę ułatwi. Na ostatnim zdjęciu (prawie) gotowy welon.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sobieska
Gość
|
piwko!!! super! na pewno sie przyda 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aandzia019
Zupelnie nowa wiedźma
|
a ja dziewczyny bede miec 2 welony na 2 osobnych grzebykach jeden 70/100 do pasa a drugi 2,5 m oczywiscie w oby dwu pujde do kociola apotem na sama potańcówke zdejme ten dłuższy oczywiscie welony bogato przyozdobie swiecidełkami i koralikami bo mam skromna sukienke bez trenu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|