|
aurelia
Gość
|
 |
« : Lipiec 18, 2008, 10:39:39 » |
|
Marzę by mieć slub po za kosciołem, tak inaczej niż wszyscy. Czy to wogóle jest możliwe. Czy któraś z Was się z tym spotkała
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« : Lipiec 18, 2008, 10:39:39 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
martullek
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1360
|
słyszałam, że nie jest to możliwe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maroonbug
Gość
|
Z tego co wiem to tylko cywilny mozna miec w wybranym (w granicach rozsadku) miejscu. Koscielny tylko w kosciele.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zuzia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5874
|
ja czytałam o parze, która miała w Polsce ślub kościelny na plaży przy małej kapliczce. Mieli z tym sporo zachodu ale im się udało.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aurelia
Gość
|
kiedyś mi ktoś opowiadał że był na weselu u znajomych w górach i ksiądz zjechał do nich na nartach. to teraz się zastanawiam czy to prawda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mayagaramond
Wiedźma-plotkara

|
znalazlam taki watek: Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj
|
|
|
|
|
|
"Plötzlich bin ich wie verstoßen, und zu einem Übergroßen wird mir diese Einsamkeit,wenn, auf meiner Brüste Hügeln stehend, mein Gefühl nach Flügeln oder einem Ende schreit." (Rilke)
|
|
|
sierpniowajulka
Towarzyska wiedźma

Ilość piw: 272
|
Kiedyś na forum GW był wątek ze zdjęciami dziewczyny, która miała ślub poza kościołem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aurelia
Gość
|
o dzięki wielkie, to jednak można tylko trzeba się postarać
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aurelia
Gość
|
nawet doczytałam że tam ksiądz też zjechał na nartach, musze sie zapytać kupmeli gdzie byla na tym weselu. Ja bym chciała w jakimś ładnym parku, ale się zastanawiam czy musi tam stać jakaś kapliczka, żeby ksiadz się zgodzil
|
|
|
|
|
|
|
|
|
justynaaaa2
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5693
pitu pitu :)
|
aurelia najlepiej mieć jakiegoś zaprzyjaźnionego księdza, wtedy jest na pewno większa szansa  ale jak widać się da, więc czemu nie...
|
|
|
|
|
|
Głupie myśli ma każdy, ale mądry je przemilcza... Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj
|
|
|
justynaaaa2
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5693
pitu pitu :)
|
nawet doczytałam że tam ksiądz też zjechał na nartach, musze sie zapytać kupmeli gdzie byla na tym weselu. Ja bym chciała w jakimś ładnym parku, ale się zastanawiam czy musi tam stać jakaś kapliczka, żeby ksiadz się zgodzil
z tego co ja kojarzę, to chyba coś musi być. Jakiś taki mini ołtarzyk i krzyż chyba :-[ ale pewna nie jestem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aurelia
Gość
|
no własnie nie mam zaprzyjaźnionego księdza, bo wstyd ale żadko chodzę do kościoła
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malybob
Rozmowna wiedźma
Ilość piw: 177
|
Też mi się wydaję, że miejsce musi być poświęcone. Powodzenia w urzeczywistnianiu marzenia.. choć przyznam, że go nie rozumiem..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malybob
Rozmowna wiedźma
Ilość piw: 177
|
Przypomniałam sobie,że byłam na ślubie "w plenerze". Jakieś 60 km od warszawy (chyba), drugiego dnia pielgrzymki pewna para ślubowała sobie PRZED sanktuarium- bo Msze są tam zawsze plenerowe ze względu na ilość pielgrzymów.Piękne miejsce, polana, drzewa- może się skusisz? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rubin04
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3449
Ko, ko, ko..
|
No tez słyszałam o ślubach na pielgrzymkach. No i frekwencja ";gosci" zapewniona  Aurelia - a czemu nei chcesz w kosciele - jesli mozna zapytac - w końcu to koscielny ma byc wiec gdzie będzie lepiej niz w kosciele?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5958
invisible
|
chyba głównie chodzi o oprawę :-X
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aurelia
Gość
|
chcialam żeby mój ślub był inny niż wszystkie w rodzinie, ale jak mi się nie uda to zrobię w kościele. Chyba za bardzo utrudniam sobie życie moimi pomysłami
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zuzia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5874
|
aurelia, z cywilnym poza urzędem będizesz miała łatwiej. bo skoro chodzi ci głównie o oprawę to po co kościół?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
niewiemjaka
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1949
zimno mi w sny .....
|
jak bylam u naszego ksiedza bookowac nasz slub to spytal gdzie chcemy (wesele mamy w zamku obok jest kosciolek miedzy nimi przepiekny park), my chcemy w kosciele, ale powiedzial nam ze tu juz mieli takie akcje ze w parku ktos chcial slub, wiec na pewno jest mozliwe, ale mowil tez o zamieszanych w to trzech biskupach hehe hihi  )) wiec pewnie papierkowo wiecej roboty
|
|
|
|
|
|
Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujJestem Szczęśliwą Mamusią Wiktorka - ur.17.05.2009, 3580g, 58 cm
|
|
|
|
aurelia
Gość
|
byłam dzisiaj u księdza w kościele się pytać czy można kościelny poza kościołem. NIE ZGODZIŁ SIĘ Powiedział kościelny to w kościele. Ale tak kręcił że jak bym mu zaproponowała jakąś sumkę to chyba by się zgodził. Czekał i się nie doczekał. Weszła siostrzyczka i zmienił temat  A ja wyszłam tylko albo aż z ustaloną datą na przyszły rok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

Ilość piw: 6382
zdezaktualizowany opis...
|
no wiesz - za nietypowosc sie placi - ja za szafki kuchenne o innym wiymiarze niz front dostaja pociety to musze zaplcic extra  skoro masz myslec, ze to "tylko ustalenie daty" to moze jednak rozwaz jakas sumke 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
spragnienie
Gość
|
ostatnio przejeżdzalam koło ślubu w plenerze w miejscowej kapliczce w małej wiosce (nie było tam kościoła)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aurelia
Gość
|
no tak ale gdyby mi powiedział od razu ze jest taka mozliwosc ale trzeba zapłacić np za jakies pozwolenie w danym miejscu żeby nikt się nie przyczepił, czy dojazd to co innego. A on od razu na moje pytanie się nie gdzodził i później kręcił, jakby na coś czekał. Ja lubie jak ktoś wprost mówi co i za ile, a nie w bawełne owija, a łapówek nie daje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
niewiemjaka
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1949
zimno mi w sny .....
|
kurcze a ten nasz sympatyczny młody od razu nas spytał gdzie chcemy ślub (na co zrobiliśmy wielkie oczy że wogóle możemy wybrać czy w kosciele czy za kosciolem-maja piekny drewniany oltarz na powietrzu, czy w parku w dolince pomiedzy kosciolem a zamkiem czy w zamku...) - ot różnica podejscia ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

Ilość piw: 6382
zdezaktualizowany opis...
|
aurelia ja tez tak lubie  ale skoro chcesz walczyc o swoje, a Kosciol nie stawia zakazow brania takich slubow i zalezy to w tej chwili tylko do dobrej/zlej woli tegoz wlasnie ksiedza, to bym jeszcze raz poszla i napomknela, ze jesli chodzi o koszty wlasnie dojazdu, czy pozwolen to pokryjesz, bo bardzo Ci zalezy - no u nas u moich ulubionych dominikanow sa w wiekszosci fajni ksieza, ale jednym gladko i wyraznie przechodzi przez gardlo mowa o pieniadzach - czyli o. Kamil i jego "tylko pamietajcie, ze organista bierze stowe "  a dla innych mimo, ze to nie jest lapowka, to im glupio powiedziec o kasie - tak jak z ludzmi - jedni wala miedzy oczy, dla innych to taka wstydliwa sprawa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|