aga.ant
Cicha wiedźma
Ilość piw: 56
|
 |
« : Listopad 26, 2008, 05:27:51 » |
|
Witam! Mam pytanie czy możecie mi doradzić gdzie w Gdańsku zaliczyć nauki przedmałżeńskie? Szukałam na stronach gdańskich parafii, ale nic nie znalazłam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« : Listopad 26, 2008, 05:27:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5959
invisible
|
proszę : Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sunflowerka
Gość
|
A pytałaś się u siebie w parafii? Zwykle nauki odbywają się parafii do którego należy panna młoda. Wszystkiego dowiesz się w kancelarii swojego kościoła i tam też dostaniesz dokument przygotowania do sakramentu małżeństwa (wpisuje się do niego obecność na naukach, konsultacje w poradni rodzinnej (jeżeli są wymagane) oraz spowiedź przedślubną i dołącza później do protokołu przedślubnego).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aga.ant
Cicha wiedźma
|
Kasia Dziękuję bardzo!!!! O to mi chodziło sunflowerka nauki chcemy zaliczyć w Gdańsku, gdyż tutaj teraz mieszkamy, a ślub będzie w Ostródzie (naszym rodzinnym mieście). Nasi znajomi tak robili, że zaliczyli tutaj nauki a ślub mieli zupełnie gdzie indziej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aga.ant
Cicha wiedźma
|
Nauki zaliczone!!!  Chodziliśmy do Kościoła Najświętszego Serca Jezusowego we Wrzeszczu, spotkania były w każdy wtorek o 19.00. Każde spotkanie/wykład było z kimś innym, było spotkanie z księdzem, psychologiem, panią z poradni rodzinnej. Obowiązywały 4 spotkania po godzinie każde. Przy parafii działa również poradnia rodzinna więc zaliczyliśmy w niej 3 spotkania. Za nauki i poradnię płaci się 30zł za parę. Nauki nie były zbyt porywające, ale dało się przeżyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|