|
jutka23
Zupelnie nowa wiedźma
|
 |
« : Kwiecień 21, 2009, 01:33:08 » |
|
Witam:) mam problem jakie nazwisko napisać na zaproszeniu gdyż jestem juz rok po ślubie cywilnym i teraz mam nazwisko męża. Bieżemy teraz ślub kościelny i nie wiem jak napisać w zaproszeniu czy panieńskie nazwisko czy juz po męzu?? Prosze o pomoc i rade z góry dziękuje 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« : Kwiecień 21, 2009, 01:33:08 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5959
invisible
|
panieńskie nie pasuje bo jakby nie patrzeć nie jest zgodne z prawą  a nie możecie wpisać samych imion? Dodany tekst: Kwiecień 21, 2009, 01:43:00
a może pół żartem pół serio Ania z domu X i Antek z domu Y
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2009, 01:43:00 wysłane przez Kasia »
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

Ilość piw: 6382
zdezaktualizowany opis...
|
ja bym zapraszala na mezowe, chyba, ze slub cywilny byl tajemnica i nikt nic nie wie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evelka
Cicha wiedźma
Ilość piw: 18
|
kuzynka mojego przyszłego malżona w chwili zapraszania na ślub kościelny była juz po cywilnym, na zaproszeniach miała nazwisko panieńskie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
magoo
Wiedźma-plotkara

|
Żona mojego kuzyna również na zaproszeniu na kościelny miała nazwisko panieńskie (byli już po cywilnym) więc może tak się robi... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
panikarola
Wiedżma ze słowotokiem

|
nowe nazwisko, przeciez skoro zmienilas nazwisko to juz w ogole nie ma osoby noszacej to stare nazwisko, chyba ze przez zbieznosc. to jest nawet calkiem logiczne, zapraszasz teraz przeciez na ceremonie religijna, nazwisko i tak tu nie ma nic do rzeczy. w tekscie bym to podkreslila, ze zapraszaja na uroczystosc przyjecia sakramentu malzenstwa czy cos podobnego.
|
|
|
|
|
|
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.
|
|
|
effik
Wiedżma ze słowotokiem

Ilość piw: 2293
|
a ja tak jak Kasia sugeruję imiona 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jutka23
Zupelnie nowa wiedźma
|
Dzieki za podpowiedzi ale jeszcze mam mętlik w glowie  ale juz mniej wiecej wiem co o tym myslicie;) a jeszcze dodam ze mamy juz roczną córeczke i mala tez ma nazwisko po meżu moze teraz bedzie łatwiej z tym nazwiskiem na zaproszeniu 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2009, 10:05:27 wysłane przez jutka23 »
|
|
|
|
|
justynaaaa2
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5693
pitu pitu :)
|
ja bym dała tylko wasze imiona a jeśli ma być z nazwiskiem to napisałabym takie jakie teraz nosicie czyli ty także piszesz nazwisko męża, bo tak już się nazywasz  a więc wg mnie powinno być "...X i Y Kowalscy zapraszają..."  są tutaj dziewczyny, które brały osobno kościelny i cywilny więc może się wypowiedzą 
|
|
|
|
|
|
Głupie myśli ma każdy, ale mądry je przemilcza... Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj
|
|
|
|
golinda
Gość
|
nowe nazwisko, przeciez skoro zmienilas nazwisko to juz w ogole nie ma osoby noszacej to stare nazwisko, chyba ze przez zbieznosc. to jest nawet calkiem logiczne, zapraszasz teraz przeciez na ceremonie religijna, nazwisko i tak tu nie ma nic do rzeczy. w tekscie bym to podkreslila, ze zapraszaja na uroczystosc przyjecia sakramentu malzenstwa czy cos podobnego.
ta pani ma rację 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
effik
Wiedżma ze słowotokiem