netkach
Zupelnie nowa wiedźma
Ilość piw: 4
szaleństwo jest w nas :D
|
 |
« : Lipiec 13, 2009, 02:54:17 » |
|
Mam pytanie do dziewczyn które TEN dzień mają już za sobą. Jestem aktualnie na etapie szukania butów do mojej sukienki. Nie wiem jednak jaki obcas jest najwygodniejszy... Mam 160 cm wzrostu. Mój N ma 185, więc mogę trochę "poszaleć" z obcasem, jednak nie chce przesadzić, bo w tych butach będę przecież chodziła, tańczyła, skakała cały wieczór. Informacja dodatkowa: na co dzień nie chodzę w szpilkach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« : Lipiec 13, 2009, 02:54:17 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zosia2007
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3549
|
ja mialam ok 6-7cm i bylo ok, obcas w sumie jest niewazny, wazne zeby byly baaardzo wygodne zreszta i tak je zdejmiesz pod koniec wesela 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
doda
Wiedźma-plotkara

|
ja miałam tak jak zosia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

Ilość piw: 6366
zdezaktualizowany opis...
|
ja mialam tez 6-7 i to jest maksimum, przy jakim moja noga zwykle obuta w plaskacze czuje sie dobrze i moze tanczyc  oczywiscie te 6-7 tez musi byc wygodne 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rubin04
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3448
Ko, ko, ko..
|
Ja miałam chyba z 10 cm ale chodze w obcasach na codzień. A potem i tak zdjęłam buty i tańczyłam boso..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
golinda
Gość
|
nie ma jednej, uniwersalnej wysokości obcasa gwarantującej wygodę wszystko zależy od jakości butów i tego, jak są wyprofilowane dobre buty nawet na 12cm obcasie będą wygodniejsze niż kiepskie na 5cm ja miałam dość wysoki obcas, koło 10cm pewnie, ale nie czułam dyskomfortu jest jeszcze jedno - kwestia przyzwyczajenia i umiejętności chodzenia na obcasach  Dodany tekst: Lipiec 13, 2009, 05:00:47
zreszta i tak je zdejmiesz pod koniec wesela  ja nie zdjęłam 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2009, 05:00:47 wysłane przez golinda »
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
co do zdejmowania jak bola nogi - NIE ROBCIE TEGO  moze sie zdarzyc, ze bola od opuchniecia - jak zawsze u mnie i potem juz ich nie wcisniesz  bo poki noge trzyma but to nie napuchnie wiecej niz objetosc buta, po zdjeciu - wiadomo - raz wracalam z wesela na boso - ludzie mieli ubaw 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2009, 05:42:15 wysłane przez zwierzatko_mojej_mamy »
|
|
|
|
|
|
golinda
Gość
|
co do zdejmowania jak bola nogi - NIE ROBCIE TEGO  moze sie zdarzyc, ze bola od opuchniecia - jak zawsze u mnie i potem juz ich nie wcisniesz  bo poki noge trzyma but to nie napuchnie wiecej niz objetosc buta, po zdjeciu - wiadomo - raz wracalam z wesela na boso - ludzie mieli ubaw  na pewno się śmiali z Twojej fryzury 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
fryzure mialam git ;P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
golinda
Gość
|
taaa.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
o co Pani idzie Pani golindo ? :>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
golinda
Gość
|
a tak się droczę! co, nie mogę? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
nie wolno  a teraz wrocmy do obcasow, bo zrobi sie off top jak na wyprzedazowym watku ;P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
golinda
Gość
|
nie wolno  a teraz wrocmy do obcasow, bo zrobi sie off top jak na wyprzedazowym watku ;P jak wszędzie!!! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiad
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 2725
Moje Szczęście
|
Ja miałam chyba z 10 cm A potem i tak zdjęłam buty i tańczyłam boso..
ja też miałam 10 cm  a potem i tak zdjęłam buty i tańczyłam boso... powtórzę za rubin 
|
|
|
|
|
|
Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujDziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu,być ciągle czymś zajętym i domagać się-ze wszystkich sił-tego,c
|
|
|
netkach
Zupelnie nowa wiedźma
|
Myślałam też żeby wziąć sobie na zmianę jakiś butki na małym obcasie lub zupełnie płaskie... tylko nie wiem czy jest sens kupować jakieś nowe-białe pantofelki, czy wziąć sobie "stare" sprawdzone, ale NIE białe butki. Jak sądzicie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
golinda
Gość
|
netkach, czy myślisz, że po iluś tam godzinach zabawy ktoś w ogóle zauważy spod Twojej długiej kiecki, że masz coś innego na nogach? jak się obawiasz zmęczenia i niewygody, to weź swoje najwygodniejsze buty na zmianę (no może nie adidaski, ale coś w miarę pasującego  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
netkach
Zupelnie nowa wiedźma
|
hihi masz rację, po północy nikt nie zauważy, że mam inne butki  Do północy powinnam wytrzymać w wysokich pantofelkach  Mam jeszcze czysto techniczne pytanie... Czy lepiej kupić buty z paskiem wiązanym na kostce, czy takie wkładane. Które są wygodniejsze?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zosia2007
Wiedźma-plotkara

|
ja nie zdjęłam  bo ty sie w szpilkach urodziłaś  Dodany tekst: [time]wto 14 lip 2009 09:02:13 GMT-1[/time] netkach jak juz zdjelam buty to na boso nie chcialam tanczyc wiec pozyczylam sobie od kolezanki czarne baleriny (bo tylko takie byly na sali), zreszta pod dluga sukienka po 3 w nocy nikt juz na to nie zwracal uwagi (na szczescie nie bylo nikogo ze strefy na weselu  ) 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2009, 09:02:26 wysłane przez zosia2007 »
|
|
|
|
|
|
vobi
Gość
|
netkach tylko wez pod uwage, ze sukienka bedzie dlugoscia pasowala do butow na obcasie, jak ubierzesz nizsze czy plaskie to sobie bedziesz po niej deptala... a mowie to w oparciu o wlasne doswiadczenie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zosia2007
Wiedźma-plotkara

|
netkach tylko wez pod uwage, ze sukienka bedzie dlugoscia pasowala do butow na obcasie, jak ubierzesz nizsze czy plaskie to sobie bedziesz po niej deptala... a mowie to w oparciu o wlasne doswiadczenie  ja tez deptalam, ale co tam, przynajmniej sie nie wywalilam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
netkach
Zupelnie nowa wiedźma
|
ja tez deptalam, ale co tam, przynajmniej sie nie wywalilam  Fakt, o tym nie pomyślałam... Czyli zostaje mi tylko kupić super ekstra wygodne buty, żebym mogła w nich wytrzymać caaaaaałą noc. Kolejne pytanie do "doświadczonych" forumowiczek: Ile centymetrów od ziemi ma być sukienka, żeby: a) za bardzo mi nie przeszkadzała w chodzeniu/tańczeniu b) nie była za krótka, bo to moim zdaniem nie ładnie wygląda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zosia2007
Wiedźma-plotkara

|
netkach a bedziesz miec halke pod spodem, bo ja o ile o sukienke nie zaczepialam to zaczepialam o kolo w halce wiec na weselu ja troche podwinelam (halke) a sukienke mialam do samej ziemi, no moze 1 cm przed zreszta tu masz na chwile dlugosc pokazana:
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2009, 07:38:13 wysłane przez zosia2007 »
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
netkach ja mam super wygodne buty z gabora roz. 37 do sprzedania  na 6-7 cm obcasie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
netkach
Zupelnie nowa wiedźma
|
Ja potrzebuję butków rozmiar 36 i najlepiej w srebrnym kolorze. Zakryte palce i raczej bez paska, bo podobno pasek skraca nogę. Dodany tekst: Lipiec 14, 2009, 09:37:57
Jak ktoś ma takie butki do sprzedania, to ja jestem chętna 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2009, 09:37:57 wysłane przez netkach »
|
|
|
|
|
|