no i sie nie doczekalam

moge sie podzielic za to moimi spostrzeżeniami,może przydadzą się jakimś cichym podglądaczom, bo aż wierzyć mi się nie chce, ze bydgoszczanek brak...

liczbę gości szacujemy na 80-100 bliżej 100, sale które nam się najbardziej podobaly w tej ilości gości, to:
1. hotel city- swiezo po remoncie, piekna klasyczna, elgancja i swiezość, plus bialy fortepian, juz szukam kogos kto nam na nim zagra;) oczywiscie juz termin zaklepalismy, zobaczymy jak pojda negocjacje umowy
2. hotel maraton, sala moim zdaniem max do 90 os., ale bawilam sie na weselu dla 100 w tej restauracji i było super zorganizowane i udane, moj drugi typ, choc nie ma gdzie wyjsc na zewnatrz..
3. park hotel w bydgoszczy- na gorze sala dla 200 os, bylam na 2 weselach jedno dla 200 os. drugie dla 70 i nie da sie ukryc, ze na drugim bylo bardzo pusto, sala w porzadku, to co mnie razi, to okropna podloga kompletnie nie pasujaca do reszty.. tak ja zwracam uwage na takie szczegoliki... ;P, na dole jest mniejsza sala tak do 60 sadze i jest naprawde gustowna i z klimatem plus za park obok:)
4. hotel pod orlem, lata swojej swietnosci ma juz dawno za soba i generlanie z zew wyglada 1000 razy lepiej niz w srodku, ale to subiektywne moje zdanie, w sordku dwie sale malinowa jeszcze jeszcze, ale na mniejsze wesele, ale kolumnowa, minus za duza ilosc kolumn...

ktore zaslaniaja stoly, ciemne wnetrza bez klimatu
5. palac w myslecinku- w srodku male 2 salki do połączenia w sumie na max do 60 os, ladne w klimacie, na duze wesele moim zdniaem pow 100 os jest namiot doczepiony do budynku,minus za pozbruk jako parkiet, ale ladny widok z tarasu, ogromny minus za 2 wesela na raz w obu salach przy jednej toalecie, goscie bardzo sie mieszaja, przy toaletach tlok no i cos czuje ze jest przy okazji balagan z rozliczeniem ilsoci wypitego alkoholu

6. sala najpiekniejsza jaka widzielismy, ale niestety na male wesele max do 60, moze nawet 50 os to oranzeria w villa secesja, piekny park w srodku urocze, nowoczesno kllimatyczne cudenko:) genialne!!!!
7.hotel kuznia- nowa sala, landa czysta na max do 60 os, calkiem fajnie, plus klimatyczne sale dla osob ktore szukaja czegos w sylu pubowo-piwnicznym

8. mniejsza sala w restauracji na zawiszy, najtaniej 130 zl, ale wesele w stylu szałowy pomarańcz na scianach i ostry seledyn na kolumnach... plus parowki na sniadanko... podobno fajna jest ta druga sala w hotelu trochę dalej,ale już nie dojechałam

8. marzyl mi sie palacyk w ostromecku,ale cena 230 zl za osobe, to juz przegiecie... plus chyba korkowe- jedyne miejsce gdzie maja korkowe...( w hotelu maraton maja to zniesc od przyszlego roku)
zobaczymy co powiem po negocjacjach, na razie się ogromnie cieszę, przechodze na kolejne etapy, czyli zespół i fotograf

pozdrawiam!