zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

Ilość piw: 6382
zdezaktualizowany opis...
|
 |
« : Wrzesień 09, 2009, 11:09:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« : Wrzesień 09, 2009, 11:09:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
callja
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1232
zouza w pretensjach - podobno ;)
|
Ja wstawiam do szaf otwarte, puste flakony po perfumach - ładnie pachnie  Dla odświeżenia "atmosfery" w lodówce względnie piekarniku (np. po upieczeniu mięska z dużą ilścią czosnku  )wstawiam do środka spodeczek z kilkoma łyżkami zmielonej kawy (najzwyczajniejszej) - ładnie pochłania wszystkie dziwne zapaszki. Zamiast mozolnie szorować kibelek, po prostu polewam wnętrze muszli niedużą ilością ACE i zostawiam na kilka minut. Potem spłukuję - lśni i błyszczy  Kuchenkę gazową inox myję miekką gąbką nasączoną octem - rozpuszcza zacieki wapniowe po wodzie. Octem traktuję też kafelki w łazience. I czajnik - po zagotowaniu w nim wody z octem we wnętrzu nie zostaje nawet ślad kamienia 
|
|
|
|
|
|
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego  /
|
|
|
justynaaaa2
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5693
pitu pitu :)
|
jako, ze strefa ta lezy prawie odlogiem - po cosmy ten slub braly ??  :D czuję się na razie rozgrzeszona  a tak poważnie, to nic mi na obecną chwilę nie przychodzi do głowy 
|
|
|
|
|
|
Głupie myśli ma każdy, ale mądry je przemilcza... Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
tak jest - ocet do odkamieniania to jedyna opcja  zdrowe i spozywcze, a nie jakies chemie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konwalia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 2894
Explomaniaczka ;)
|
a już kwasku cytr. pani nie uzywa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
effik
Wiedżma ze słowotokiem

Ilość piw: 2293
|
rossman wprowadził obecnie novum - pachnące saszetki do szaf i torebek  różne zapachy  ja kiedyś miałam od babci takie porcelanowe coś, w środku były pachnące granulki, trzymałam to w szufladzie ze skarpetkami  Dodany tekst: Wrzesień 10, 2009, 07:44:32
Dla odświeżenia "atmosfery" w lodówce względnie piekarniku (np. po upieczeniu mięska z dużą ilścią czosnku wink )wstawiam do środka spodeczek z kilkoma łyżkami zmielonej kawy (najzwyczajniejszej) - ładnie pochłania wszystkie dziwne zapaszki. potwierdzam - idealnie wchłania. mleko mi nie zajeżdża wędlinką 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2009, 07:44:32 wysłane przez effik »
|
|
|
|
|
suegro
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3393
suegro de goddelijk!
|
Dla odświeżenia "atmosfery" w lodówce względnie piekarniku (np. po upieczeniu mięska z dużą ilścią czosnku )wstawiam do środka spodeczek z kilkoma łyżkami zmielonej kawy (najzwyczajniejszej) - ładnie pochłania wszystkie dziwne zapaszki. Ciekawy patent - muszę spróbować. W sumie w perfumeriach często stoi kawa po to, żeby "odświeżyć nos".
|
|
|
|
|
|
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."
Józef Piłsudski
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
effik wyprobowalam juz wszystkie mozliwe saszetki, woreczki, zawieszki i to sie wyczerpuje bardzo szybko - medlo odpakowane pachnie dlugo, no i ma "czysty" zapach
|
|
|
|
|
|
|
|
|
goga
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 4360
|
jak prasuję to do wody w żelazku dolewam perfum - ubrania długo pachną 
|
|
|
|
|
|
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta. (G.B. Shaw)
|
|
|
konwalia
Wiedźma-plotkara

Explomaniaczka ;)
|
ja tez stosuję ten sposób, tylko mnie jedno w nim denewuje-niemozność sprawdzenia daty ważnośći
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ewdomaga
Cicha wiedźma
|
rossman wprowadził obecnie novum - pachnące saszetki do szaf i torebek  różne zapachy  o tak, pięknie pachną. kupiłam tę lawendową, ale zmieniłam jej przeznaczenie - przykleiłam na płytkach w wc, i nic. nie pachnie.  a ja lubię jak mi ładnie pachnie. macie moze jakies sprawdzone zapachy do wc i łazienki? żeby rzeczywiście pachniało.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
konwalia daty waznosci czego??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konwalia
Wiedźma-plotkara

Explomaniaczka ;)
|
konwalia daty waznosci czego??
mydła oczywiście 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
konwalia w zyciu by mi nie przyszlo do glowy sprawdzac date waznosci mydla  :D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konwalia
Wiedźma-plotkara

Explomaniaczka ;)
|
ja sprawdzam wszystkiego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
effik
Wiedżma ze słowotokiem

|
o tak, pięknie pachną. kupiłam tę lawendową, ale zmieniłam jej przeznaczenie - przykleiłam na płytkach w wc, i nic. nie pachnie. crying a ja lubię jak mi ładnie pachnie. macie moze jakies sprawdzone zapachy do wc i łazienki? żeby rzeczywiście pachniało. te saszetki są wyczuwalne w szafach, szufladach, torebkach. ogólnie czymś zamkniętym. chyba zapach jest za słaby do odświeżania pomieszczeń. ja w łazience stosuję te w sprayu, a w pokojach elektryczne, pięknie pachną 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
goga
Wiedźma-plotkara

|
macie moze jakies sprawdzone zapachy do wc i łazienki? żeby rzeczywiście pachniało.
kominki zapachowe - i nastrój dają  moje ulubione zapachy - kawa i zielona herbata żeby nie było - nastrój w łazience i innych pomieszczeniach - w WC niekoniecznie 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2009, 09:24:30 wysłane przez goga »
|
|
|
|
|
effik
Wiedżma ze słowotokiem

|
kominki zapachowe - i nastrój dają Smiley cudne na jesień i zimę  cytrusowe (zwł. pomarańcza) dodają energii 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
no ja tez mam 2 kominki  i tez czesto je puszczam - np jak  walnie kupala 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
effik
Wiedżma ze słowotokiem

|
np jak  walnie kupala LOL LOL  kadzidełkiem go! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anupka
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1600
16.08.2008; Mam ® na strefowe grubasiństwo :-P
|
O, to mi powiedzcie perfekcyjne panie domu, co mam zrobić z żelazkiem.
Nalewałam wody do zbiorniczka i nie zawsze wszystko wyprasowywałam. Woda więc zostawała w zbiorniczku.
Od pewnego czasu żelazko zostawiało rdzawe smugi na ubraniach. Za radą teściowej, nalałam do zbiorniczka wody z octem. Nie pomogło!
Ostatnio R prasował sobie koszulę i zmoczył ją wodą ręcznie (skropił). I też żelazko zostawiło rdzwy ślad!
Co robić?
|
|
|
|
|
|
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth… Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj
|
|
|
justynaaaa2
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5693
pitu pitu :)
|
Anupka a nie masz takie guzika na żelazku do odkamieniania żelzka  ja mam i wystarczy wlać cały zbiorniczek wody, nagrzać żelazko na maksa, odłączyć od prądu i nad zlewem naciskam ten guzik i całe te syfy ze środka wylatują 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
goga
Wiedźma-plotkara

|
lej destylowaną
|
|
|
|
|
|
|
|
|
suegro
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3393
suegro de goddelijk!
|
 kadzidełkiem go!  effiiik nie bądź brutalem, nie wsadzaj kotu kadzidła w zadek!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|