Kasia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5958
invisible
|
effik wyprobowalam juz wszystkie mozliwe saszetki, woreczki, zawieszki i to sie wyczerpuje bardzo szybko - medlo odpakowane pachnie dlugo, no i ma "czysty" zapach jak robilismy porządki w domu babci to w szafkach znaleźliśmy powtykane ponad 10letnie mydła  wszystkie pieknie pachnialy  pamietacie mydło DURU, też sie znalazło w babcinej szafie mimo iz przeterminowane to mój mąż je wszystkie wykorzystał  przetermonowane były ale nie popsute  hehehe do mycia rąk sie jeszcze nadawały, mąż nie narzekal 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 10, 2009, 09:52:39 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
justynaaaa2
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5693
pitu pitu :)
|
ja kominki też palę cały rok  zapach any tabaco faktycznie pomaga pozbyć się dymu papierosowego  i uwielbiam też wiśniowy 
|
|
|
|
|
|
Głupie myśli ma każdy, ale mądry je przemilcza... Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj
|
|
|
martullek
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1360
|
O, to mi powiedzcie perfekcyjne panie domu, co mam zrobić z żelazkiem.
Nalewałam wody do zbiorniczka i nie zawsze wszystko wyprasowywałam. Woda więc zostawała w zbiorniczku.
Od pewnego czasu żelazko zostawiało rdzawe smugi na ubraniach. Za radą teściowej, nalałam do zbiorniczka wody z octem. Nie pomogło!
Ostatnio R prasował sobie koszulę i zmoczył ją wodą ręcznie (skropił). I też żelazko zostawiło rdzwy ślad!
Co robić?
ja używam tylko destylowanej do żelazka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

Ilość piw: 6382
zdezaktualizowany opis...
|
effik no ale kadzilo to fuj, a kominek to cacy - ostatnio znalazlam lawendowy probke/gadzet? voxa kadzidelek i myslalam, ze umre od tego dymu  poszly w kosz od razu Kasia duru to widzialam jeszcze jakies 4 lata temu w szafie w domu  nadal pachna - konwalia a to co z tymi "przeterminowanymi" robisz? wywalasz? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
effik
Wiedżma ze słowotokiem

Ilość piw: 2293
|
jak robilismy porządki w domu babci to w szafkach znaleźliśmy powtykane ponad 10letnie mydła Smiley w opakowaniach czy bez te mydła trzymacie? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
bez - stad problem z data waznosci 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

invisible
|
w opakowaniach czy bez te mydła trzymacie?  u babci zawsze w opakowaniach były, wszystko pachniało jak trzeba było  stąd tez wiedziałam jak bardzo te mydełka przetermonowane były aaaaaaaaaaaaaaaa i jeszcze znalazłam pełno mydeł z 30letnich nawet miałam je na allegro wystawić, bo się nawet takie jasie i agatki tam sprzedają ale jakoś mi sie nie chciało i miesiąc temy je wywaliłam, ze sto mydeł nie dało się ich wykorzystać bo to takie jeszcze stare nieładnie pachnące były 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
effik
Wiedżma ze słowotokiem

|
bez - stad problem z data waznosci  tego się obawiałam  ale mydła pachną nawet w opakowaniach, jak Kasia mówi 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2009, 10:12:42 wysłane przez effik »
|
|
|
|
|
Anupka
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1600
16.08.2008; Mam ® na strefowe grubasiństwo :-P
|
justynaaaaa, no mam, ale nie pomaga  destylowaną mówicie?  a skąd ja ją wezmę?
|
|
|
|
|
|
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth… Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj
|
|
|
zosia2007
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3571
|
justynaaaaa, no mam, ale nie pomaga  destylowaną mówicie?  a skąd ja ją wezmę? z apteki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ishka82
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3453
|
destylowaną mówicie?  a skąd ja ją wezmę? Ze sklepu 
|
|
|
|
|
|
Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujJeśli życie karmi Cię cytrynami zrób z nich lemoniadę 
|
|
|
goga
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 4360
|
w aptece - niedroga jest 
|
|
|
|
|
|
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta. (G.B. Shaw)
|
|
|
konwalia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 2894
Explomaniaczka ;)
|
ze stacji benz.
zwierzak, biorę do mycia rak, tylko do tego u nas idzie "kostka"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
effik
Wiedżma ze słowotokiem

|
destylowaną mówicie? knuje a skąd ja ją wezmę? ze stacji benzynowej też i z marketu, z działu samochodowego  ale ja uzywam zwykłej. Anupka, żelazko nadaje się do czyszczenia chyba 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
konwalia no to jak tylko do rak uzywacie kostki i kostki przeterminowanej tez uzyjesz, to po co sprawdzac date?  wiem - czepiam sie jak rzep  :D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anupka
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1600
16.08.2008; Mam ® na strefowe grubasiństwo :-P
|
Anupka, żelazko nadaje się do czyszczenia chyba albo może nowe kupię... w ramach oszczędności, rzecz jasna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konwalia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 2894
Explomaniaczka ;)
|
te daty to takie zboczenie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sonja
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3724
|
Ja zawsze na wakacyjnych wyjazdach kupuję takie mydełka "do szafy" (duży wybór jest zwłaszcza w Grecji) i potem nie dość, że ładnie pachnie to jeszcze się lato przypomina 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
magdarynka
Wiedźma-plotkara
|
Ten ocet w czajniku w jakich proporcjach  I czy usuwa sam kamien czy ten osad z wody rowniez ? I czy to smierdzi 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2009, 03:19:12 wysłane przez magdarynka »
|
|
|
|
|
|
szelma
Gość
|
Patent mojej mamy: drewniane deski do krojenia impregnuję oliwą - dłużej są w dobrym stanie  . Dodany tekst: Wrzesień 10, 2009, 03:40:09 magdarynka, ja tak chlustam tym octem i tyle - tak, żeby trochę go było. Potem musisz parę razy wygotować czajnik samą wodą, bo czuć ten ocet.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2009, 03:40:09 wysłane przez szelma »
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

invisible
|
Patent mojej mamy: drewniane deski do krojenia impregnuję oliwą - dłużej są w dobrym stanie Smiley. każdą nowozakupiona drewnianą deske trzeba na początku nasmarować oliwą czy olejem  nawet jezeli jest niby zainpregnowana 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mayagaramond
Wiedźma-plotkara

|
Ten ocet w czajniku w jakich proporcjach  I czy usuwa sam kamien czy ten osad z wody rowniez ? I czy to smierdzi  nie wiem, zawsze wlewam wody i octu na oko. A pozniej jeszcze raz gotuje sama wode i plucze ze dwa razy czajnik.
|
|
|
|
|
|
"Plötzlich bin ich wie verstoßen, und zu einem Übergroßen wird mir diese Einsamkeit,wenn, auf meiner Brüste Hügeln stehend, mein Gefühl nach Flügeln oder einem Ende schreit." (Rilke)
|
|
|
goga
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 4360
|
magdarynka śmierdzi octem jak diabli - ja do czajnika wrzucam do gotującej wody dwa opakowania kwasku cytrynowego, potem tę wodę zagotowuję jeszcze raz i taką gorącą wylewam do WC - mam 2 w 1 czysty czajnik i kibelek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator