Strefa Ślubna
Luty 11, 2012, 12:56:44

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
   Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 4 5 6 ... 12   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Stylizacja Kamy  (Przeczytany 8668 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kama
Cicha wiedźma
*

Ilość piw: 29

« : Wrzesień 19, 2009, 09:54:18 »

Witam bardzo serdecznie:) do tej pory tylko czytałam i poznawałam forum ale już zebrałam się na odwagę i chciałam prosić o pomoc Smiley Ślub będzie w połowie września, ale jako dobrze zorganizowana dziewczynka szukam inspiracji. Jak na razie wybraną mam tylko suknię i welon a na resztę nie mam pomysłu albo mam ich za dużo wink Jeśli będziecie miały jakieś pomysły to poproszę.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2010, 04:07:42 wysłane przez kama » Zapisane

Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków.
Zarejestruj się lub Zaloguj

Strefa Ślubna
« : Wrzesień 19, 2009, 09:54:18 »

callja
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 1232

zouza w pretensjach - podobno ;)

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 19, 2009, 10:21:02 »

Witamy nową koleżankę rudowłosą i usmiechniętą Smiley champaign na dobra wróżbę stawiam!

Czyli - suknia z golfikiem plus do tego welon hiszpański? w jakim kolorze? Zapowiada się bardzo ładnie Smiley

Z powodu golfika na pewno odpada naszyjnik wink biżu też raczej sugeruję dyskretną, suknia i welon same w sobie są strojne. Nawet zastanawiam się nad pojedyńczymi wkrętkami perłowymi w uszy dla Ciebie, plus ewentualnie skromna bransoletka. Włosy chciałabyś spiąc (planujesz je zapuszczać?) czy chiałabyś swobodniejszą fryzurę? Co do bukietu - wolisz pozostać przy neutralnym, jasnym bukiecie, czy chcesz plamę mocnego koloru? No i sprawa najważniejsza - Pan Młody! Gdybyś dopasowała Jego krawat np. do kolorystyki bukietu/biżuterii, stylizacja nabrałaby IMHO ładnej jednolitości.

Tyle wymądrzania na początek wink

Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego wink /
kama
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 19, 2009, 10:46:57 »

a rudowłosą to tylko bardzo słonecznym latem Cheesy zwykle to brązowowłosą. My się już prawdopodobnie spotkałyśmy przy okazji omawiania brzmienia mszy wink

Więc tak: suknia będzie w kolorze złamanej bieli/ecru, o naszyjniku nie ma mowy:) kolczyki chciałabym mieć takie wtykane w uszy z rubinami bo taki mam pierścionek, włosy zapuszczam - myślałam o fryzurze w stylu lat trzydziestych chyba...coś w stylu tej ze zdjęcia, co do bukietu to...nie mam pojęcia Cheesy a pan młody ma bardzo hiszpańską urodę więc w mocnych kolorach wygląda świetnie. No i jeszcze jeden problem - ślub mamy we wrześniu i może być zimno - nie mam pojęcia co "cieplejszego" będzie pasowało do takiej sukni

dziękuję bardzo za pomocne wymądrzanie się :Jupi: no i oczywiście  beer
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2009, 10:47:37 wysłane przez kama » Zapisane
Szaraczek
Cicha wiedźma
*

Ilość piw: 61

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 19, 2009, 11:24:22 »

No i sprawa najważniejsza - Pan Młody! Gdybyś dopasowała Jego krawat np. do kolorystyki bukietu/biżuterii, stylizacja nabrałaby IMHO ładnej jednolitości.

Generalnie jestem za, ale czasami bym uważała. Niestety nie trawię np. różowych krawatów dopasowywanych do różowych kwiatów. Dla mnie przesada. Wtedy lepszy jest jasny krawat i kwiat w butonierce.
Kama - suknia piekna! Smiley
Ale juz zamowiona?? Smiley A czy w salonie cos proponowaly do sukni? Jestem sceptycznie nastawiona do wdzianek salonowych, ale zawsze mozna zapytac wink
PS - w wątku stylizacyjnym Claridad ktoś wkleił świetny żakiet Smiley
A ja mam taki link:

http://www.wallis-fashion.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?beginIndex=0&viewAllFlag=&catalogId=20551&storeId=12557&categoryId=174997&parent_category_rn=47211&productId=1359049&langId=-1
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2009, 11:33:45 wysłane przez Szaraczek » Zapisane
callja
Wiedźma-plotkara
*
*

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 20, 2009, 12:33:18 »

kwiat w butonierce

Kwiat przypina się raczej do klapy = butonierki, w kieszonce jest miejsce na poszetkę wink że się znowu troszkę powymądrzam wink

I tak jak róż w stylizacjach to nie jest to, co tygryski lubią najbardziej, to akurat strefowiczka sznapkowa miała niegdyś (krótką!) sukienke ślubną z różową jedwabną szarfą, z tej samej tkaniny był uszyty krawat Pana Młodego i wstęga do bukietu z róż (tez w tym kolorze). Całość prezentowała się IMHO fantastycznie, inne strefowiczki zapewne potwierdzą wink

Skoro zatem myślisz o rubinkach w uszach (w srebrze czy złocie?), to może delikatna bransoletka z kamyczkami, do ręki nieduży i luźny bukiet z czerwonych kwiatów (może z zielenią, albo delikatnym ecru?), a dla męża krawat czerwień + ecru/perła. W jednym z tych dwóch kolorów mogłaby być tez wstążka związująca bukiet.
Fryzurka ładna i stylowa, ale jak na niej będzie się trzymał dłuuuuugi welon - nie mam pojęcia, musiałabyś się skonsultować z fryzjerką. Ładne i stylowe fryzury "lata 30-te" widziałam na głowach aktorek z "Jutro idziemy do kina", może byłyby jakąś inspiracją?

Dodany tekst: [time]nie, 20 wrz 2009, 00:43:17[/time]
My się już prawdopodobnie spotkałyśmy

Oż kurczę, świat (zwłaszcza wirtualny) jest mały wink i przyznam bez bicia, że na zdjęciu buzi nie rozpoznałam - no wstyd! ale to podobno wróży bogactwo "nierozpoznanemu", czego zatem życzę wink
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2010, 01:26:00 wysłane przez callja » Zapisane
Szaraczek
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 20, 2009, 11:33:28 »

Kwiat przypina się raczej do klapy, w butonierce jest miejsce na poszetkę  że się znowu troszkę powymądrzam

Hmmm, no według mnie miejsce kwiatów jest właśnie w butonierce, czyli jak słusznie zauważyłaś przypina je się do klapy. Natomiast miejsce poszetki - jak nazwa wskazuje - jest w kieszonce Smiley
Może odłóżmy na bok nazewnictwo wink Ważne, żeby kwiat przypiąć tam gdzie należy i już.

http://alefaceci.pl/gid,10612518,kat,1020187,title,On-ma-kwiat-w-butonierce,galeriazdjecie.html?ticaid=68c7c

Dodany tekst: [time]nie 20 wrz 2009 10:39:39 GMT-1[/time]
A wracając do różu... Smiley Co kto lubi wink
Moja bratowa miała piękny różowy bukiet. Ale jak usłyszeliśmy, że chce brata "ubrać" w różowy krawat, to o mały włos mój tata nie zemdlał Tongue
Zdjęcie bukietu:

Dodany tekst: [time]nie 20 wrz 2009 11:46:38 GMT-1[/time]
Więc Kama najpierw musisz się okreslić kolorystycznie  wink Mnie osobiście propozycja Callji (czerwień, nawiązująca do bizuterii)przypadła do gustu Smiley
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2009, 11:47:29 wysłane przez Szaraczek » Zapisane
kama
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 20, 2009, 02:29:38 »

Callja rubiny będą w białym złocie a bransoletka to świetny pomysł tylko nie wiem czy wyrobimy finansowo - jak nie to poszukam rubinopodobnej;)
Fryzurę wstępnie już omawiałam z fryzjerem - obiecał, że coś wymyśli a ja jeszcze zobaczę ten film o którym pisałaś.

Szaraczku, dziękuję mnie suknia też się podoba wink nie pytałam w salonie nic cieplejszego na nią bo zapomniałam, ale i tak muszę się tam wybrać żeby zadatek wpłacić. Ostatnio przekonałam się że ta sama sukienka jest tańsza w Warszawie o 1000zł a welon o 1200zł więc chyba z Wrocławia do Wawy pojadę. Ten żakiecik o którym pisałaś jest piękny.

Koncepcja Callji bardzo mi się podoba tylko nie mam pomysłu na bukiet w tych kolorach, ale też nie znam się za bardzo na kwiatach. Jeśli chodzi o kolory to czerwień, fiolet jak najbardziej tak, róż nie:) Mój przyszły mąż nie przeżyłby tego

No i zapomniałam jeszcze napisać, że po mszy św na sali zdejmę welon i będę miała koronkowy, maleńki toczek z woalką trochę podobny do tych na zdjęciach. W prawdzie koronki na nich nie ma ale nie znalazłam żadnego aż tak podobnego zdjęcia.
Szaraczek
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 20, 2009, 05:01:21 »

Jeśli nie rubiny, to może granaty - czasami mają zbliżony kolor i są oprawiane też w srebro.
Ja pomysłów kwiatowych nie mam dużo.
Nad tym 1 czerwonym sama sie zastanawiam.
Fioletowych bukietów było sporo chyba też na wątku Claridad.

Dodany tekst: Wrzesień 20, 2009, 05:05:57
Szaraczku, dziękuję mnie suknia też się podoba  nie pytałam w salonie nic cieplejszego na nią bo zapomniałam, ale i tak muszę się tam wybrać żeby zadatek wpłacić. Ostatnio przekonałam się że ta sama sukienka jest tańsza w Warszawie o 1000zł a welon o 1200zł więc chyba z Wrocławia do Wawy pojadę.
Wow, to ja myślałam, że ja z wyprzedzeniem wybrałam sukienkę  Tongue (w maju na grudzień).
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2009, 05:05:57 wysłane przez Szaraczek » Zapisane
effik
Wiedżma ze słowotokiem
**
*

Ilość piw: 2293

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 20, 2009, 08:35:13 »

no i pięknie Smiley ja bym poszła dalej z tymi rubinami Smiley też miałam suknię z golfikiem w ecru i ciemnoczerwone róże w bukiecie Smiley
a skoro pan młody o hiszpańskiej urodzie, to nawet można by zaryzykować z ciemnoczerwonym krawatem. albo coś z bordo i ecru Smiley
jeśli chcesz luźniejszą fryzurę, może by poprzestać na kwiatku lub ozdobnej klamrze we włosach?
co do fryzury - obejrzyj wątek sierpniowej julki Smiley

Szaraczek
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 20, 2009, 08:56:13 »

Potwierdzam Smiley Stylizacja sierpniowej julki jest naprawdę inspirująca (dla mnie zresztą też) Smiley
callja
Wiedźma-plotkara
*
*

« Odpowiedz #10 : Wrzesień 20, 2009, 10:02:38 »

jak nie to poszukam rubinopodobnej;)
Koncepcja Callji bardzo mi się podoba tylko nie mam pomysłu na bukiet w tych kolorach, ale też nie znam się za bardzo na kwiatach. Jeśli chodzi o kolory to czerwień, fiolet jak najbardziej tak, róż nie

Fiolet do rubinów - hmmmm, zestawienie fiolet + czerwień to chyba za dużo szczęścia na raz (dwa bardzo mocne, nasycone kolory na raz). Postaram się poszukac czerwonych bukietów, a co do propozycji Szaraczka o granatach (bardzo fajnego!) doradzam zajrzenie do sklepu z biżuterią w podziemiach pod placem JP II (czyli 1 maja wink ) - mieli spory wybór biżu z granatami.
Szaraczek
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #11 : Wrzesień 20, 2009, 10:24:23 »

Postaram się poszukac czerwonych bukietów
To ja też chętnie skorzystam;)
I jak sama coś znajdę to wkleję Smiley

Dodany tekst: Wrzesień 20, 2009, 10:49:27
Ewentualna alternatywa dla kolczyków z rubinami:
Swarovski
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2009, 10:49:27 wysłane przez Szaraczek » Zapisane
kama
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #12 : Wrzesień 20, 2009, 11:42:33 »

effik - welon musi być wink z resztą  tylko do kościoła

callja źle się wyraziłam - miałam na myśli albo czerwień albo fiolet.
Szukałam bukietów w czerwieni, ale to zwykle róże a ja nie chcę róż. Co myślicie o kremowym bukiecie np z czerwoną wstążką?

Szaraczku, ja mam organizacyjnego bzika:D wszystko muszę mieć na rok do przodu. Poza tym baaardzo podoba mi się ta suknia i nie chcę już szukać innej. Wybór sukni był fajny tylko na początku - później to był mój koszmar Grin

Dziewczyny  thankyou
effik
Wiedżma ze słowotokiem
**
*

« Odpowiedz #13 : Wrzesień 21, 2009, 08:56:36 »

effik - welon musi być wink z resztą  tylko do kościoła

ano jak musi to musi Grin
ładny hiszpański powinien pasować Smiley zawsze możesz pod nim albo obok zamontować kwiat, będziesz miała coś we włosach jak go zdejmiesz:)

Dodany tekst: Wrzesień 21, 2009, 08:58:26
a propos kwiatków - z czerwonych nie tylko róże Smiley nasza justyna wklejała przykłady wrześniowych kwiatów w tym kolorze w wątku stylizacyjnym mojej koleżanki Smiley wymieniła takie:

astromeria
anemony (nie na 100% dostępne)
anturium
celozia (mało wiązankowa wink )
margerytki
dalie
goździki
frezje (nie na 100% dostepne)
gerbery
mieczyki
amarylisy (nie na 100%, ale teraz też wg ksiażki nie są dostępne a na giełdzie są, więc...)
lilie
róze
tulipany (nie na 100%)
kalle (może nie idealnie czerwone, ale da się coś znaleźć)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2009, 08:58:26 wysłane przez effik » Zapisane
callja
Wiedźma-plotkara
*
*

« Odpowiedz #14 : Wrzesień 21, 2009, 09:40:02 »

goździki
frezje (nie na 100% dostepne)
gerbery
mieczyki
amarylisy

Mieczyki osobiście wielbię... amarylisy też dają super efekt (kilka ładnych bukietów z amarylisów było w wątku bagirtki 12), a prześliczne bukiety z gerberów (tyle, że amarantowych wink ) miały mayagaramond i mobka.
kama
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #15 : Wrzesień 21, 2009, 02:12:11 »

effik welon będzie dokładnie taki jak na zdjęciu sukni a na pozniej mam koronkowy toczek, więc kwiatów we włosy już nie wepnę

Z pomocą google przejrzałam te kwiaty wink i bardzo podobają mi się: anemony, mieczyki, amarylisy i lilie. Znalazłam kilka bukietów wg mnie bardzo ładnych Cheesy

Te nie-czerwone wkleiłam bo są urocze i może się przydadzą wink
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2009, 02:18:59 wysłane przez kama » Zapisane
justynaaaa2
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 5693

pitu pitu :)

« Odpowiedz #16 : Wrzesień 21, 2009, 02:47:35 »

No i jeszcze jeden problem - ślub mamy we wrześniu i może być zimno - nie mam pojęcia co "cieplejszego" będzie pasowało do takiej sukni

wypluj te słowa  wink ja też mam we wrześniu i ma być ciepło i będzie thumbup
a tak w ogóle to witam na forum welcome i stawiam piwo na początek jako zachętę do dalszego odzywania się  beer wątek będę śledziła Smiley

Głupie myśli ma każdy, ale mądry je przemilcza...

effik
Wiedżma ze słowotokiem
**
*

« Odpowiedz #17 : Wrzesień 21, 2009, 02:49:02 »

ja też mam we wrześniu i ma być ciepło i będzie thumbup

otóż i prawidłowe podejście Cheesy
justynaaaa2
Wiedźma-plotkara
*
*

« Odpowiedz #18 : Wrzesień 21, 2009, 02:53:20 »

kama w który weekend września masz ślub?
kama
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #19 : Wrzesień 21, 2009, 03:04:57 »

no dobra, dobra...ja tylko tak na wszelki wypadek  blush Cheesy

Ślub mamy 11.09.2010

Dziękuję za miłe przywitanie no i też polewam, żeby nie było że tak sama piję  dance
justynaaaa2
Wiedźma-plotkara
*
*

« Odpowiedz #20 : Wrzesień 21, 2009, 03:21:43 »

kama bo skoro ty z wrocławia to chciałam ci polecić moją koleżankę florystkę, ale jeśli masz ślub 11.09 to ci jej nie polecę, bo nie wiem czy nie będzie w tym czasie w wawie pomagać mi przy dekoracjach wink bo ja 10.09 Smiley
Justynna
Wiedźma-plotkara
*

Ilość piw: 805

« Odpowiedz #21 : Wrzesień 21, 2009, 03:40:43 »

wypluj te słowa  wink ja też mam we wrześniu i ma być ciepło i będzie thumbup
w tym roku wrzesień jest przepiękny, więc może za rok też taki będzie. Będę trzymać kciuki Smiley

Michałki - moje ulubione cukierki wink
Szaraczek
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #22 : Wrzesień 21, 2009, 07:46:30 »

ciemnoczerwone róże w bukiecie
Effik, a masz zdjecie swojego bukietu? Chętnie zobaczę Smiley
magoo
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 2881

« Odpowiedz #23 : Wrzesień 21, 2009, 08:07:10 »

justynaaaa2 co to za kolezanka florystka z wroclawia???

justynaaaa2
Wiedźma-plotkara
*
*

« Odpowiedz #24 : Wrzesień 21, 2009, 08:25:52 »

magoo Kasia Nawrot, to jej strona
http://www.florysta.net/

dziewczyna jest niesamowicie zdolna, ma super pomysły i z czystym sumieniem mogę ją polecić Smiley
Strony: [1] 2 3 4 5 6 ... 12   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

PustaMiska - akcja charytatywna
Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!