ishka82
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3453
|
ja też piszę apropo  z resztą "zuo", "heloł" i inne strefowe połamańce językowe też do poprawnych nie należą 
|
|
|
|
|
|
Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujJeśli życie karmi Cię cytrynami zrób z nich lemoniadę 
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« Odpowiedz #300 : Wrzesień 13, 2010, 03:59:07 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
goga
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 4360
|
ja też piszę apropo
też bo ja zauważyłam właśnie pisanie tego słowa jako apropo, no i trochę mnie razi, jak i inne błędy, ale jakoś nigdy nie mam śmiałości wytykać natomiast zuuuuuo, heloł itp. to raczej nasze wygłupy strefowe
|
|
|
|
|
|
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta. (G.B. Shaw)
|
|
|
ishka82
Wiedźma-plotkara

|
goga, sorki, czytałam szybko, z Domi na ręku i nie doczytałam, że Ciebie razi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
goga
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 4360
|
ishka82 no ale spoko  to pewnie nauczycielskie zboczenie  pewnie też czasem mi się cos zdarza źle napisać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szelma
Gość
|
ja też piszę apropo z resztą "zuo", "heloł" i inne strefowe połamańce językowe też do poprawnych nie należą Noooo, ja tam widzę różnicę, ale jak wiadomo - ja się zawsze czepiam  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

Ilość piw: 6382
zdezaktualizowany opis...
|
to ja tez widze  zuo jest tak zle napisane, ze nie moze byc pomylka  poza tym smiesznie wyglada  apropo nie wyglada smiesznie i pachnie bledem z daleka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
suegro
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3393
suegro de goddelijk!
|
Helloł raczej tez jest żartem - nie kojarzę "ł" w angielskim  Więc, mogę powiedzieć, że widzę różnicę. 
|
|
|
|
|
|
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."
Józef Piłsudski
|
|
|
ishka82
Wiedźma-plotkara

|
no dobra, jest różnica...w sumie nie wiem dlaczego z błędem piszę szelma, nie uważam, że się czepiasz lub nie znasz, ale Twoje pisanie o tym na końcu niemal każdej wypowiedzi zaczyna być lekko denerwujące 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szelma
Gość
|
Twoje pisanie o tym na końcu niemal każdej wypowiedzi zaczyna być lekko denerwujące Tongue O, czyli nie jestem jedyna osoba, ktora sie czepia  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ishka82
Wiedźma-plotkara

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anupka
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1600
16.08.2008; Mam ® na strefowe grubasiństwo :-P
|
Człowiek uczy się całe życie... Przeczytałam dzisiaj, że piszecie o DESTYNACJACH i autentycznie nie wiedziałam, że takie słowo istnieje. Znaczy domyśliłam się oczywiście o co chodzi i że tak "z angielska"  , ale myślałam, że tak sobie po prostu gadacie, a nie, że słowo istnieje. Poszukałam więc i faktycznie, jest i używa się go: - Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zalogujhttp://www.polonistyka.fil.ug.edu.pl/?id_cat=294&id_art=1126&lang=pl - Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zalogujhttp://www.poradniajezykowa.us.edu.pl/baza_archiwum.php?TEMAT=Wyrazy%20obce - Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zalogujhttp://www.pot.gov.pl/wiadomosci-z-pot/final-konkursu-na-najlepsze-europejskie-destynacje-turystyczne-eden-2010/ No w każdym razie dla mnie dalej brzmi dziwnie dość i chyba się nie przekonam 
|
|
|
|
|
|
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth… Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj
|
|
|
mayagaramond
Wiedźma-plotkara

|
No w każdym razie dla mnie dalej brzmi dziwnie dość i chyba się nie przekonam dla mnie tez, przypomina mi moja dzisiesza rozmowe z karola: - nie jestem pewna, ale tenduje do szarej. Hm, tenduje, to chyba nie jest polskie slowo Karola - chyba nie  - przypomnialo mi sie - sklaniam sie ku szarej 
|
|
|
|
|
|
"Plötzlich bin ich wie verstoßen, und zu einem Übergroßen wird mir diese Einsamkeit,wenn, auf meiner Brüste Hügeln stehend, mein Gefühl nach Flügeln oder einem Ende schreit." (Rilke)
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
no ja tez nie lubie, ani destynacji, ani ingrediencji, ani innych takich 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szelma
Gość
|
A ja lubię  . I siurpryzy  . I skonfundowanie  . I takie tam  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inkageo
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 4576
|
Ja też lubię  Ale używam w formie żartobliwej  W każdym razie dla mnie jest to forma żartobliwa 
|
|
|
|
|
|
Mieszkam w teczce tekturowej Jak mnie otworzysz to się dowiesz ;-)
|
|
|
|
szelma
Gość
|
Ale używam w formie żartobliwej W każdym razie dla mnie jest to forma żartobliwa No raczej tylko li i jedynie  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mignon
Gość
|
Siurpryzy uwielbiam i używam często 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
mnie destynacja denerwuje na stronach biur podrozy, a ingrediencje na stronach z przepisami - tak jakby po polsku nie bylo cel/kierunek czy tez skladniki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
doda
Wiedźma-plotkara

|
o jak ja nie lubię jak kgtoś mówi bynajmniej zamiast przynajmniej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aja
Wiedźma-plotkara

|
a ja wciąż nie mogę się przyzwyczaić jak słyszę ... " w podobie"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ishka82
Wiedźma-plotkara

|
o jak ja nie lubię jak kgtoś mówi bynajmniej zamiast przynajmniej
mój szwagier tak mówi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
justynaaaa2
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5693
pitu pitu :)
|
dla mnie słowo "destynacja" jest tak normalne i powszechne że nigdy się nawet nad nim nie zastanawiałam  na studiach nas tak uczyli, potem na kursie i w sumie w środowisku turystycznym tak się mówi i na egzaminach też tak mieliśmy pisać 
|
|
|
|
|
|
Głupie myśli ma każdy, ale mądry je przemilcza... Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj
|
|
|
sonja
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3724
|
Dla mnie destynacja jest tak normalna jak predestynacja. Nie znoszę natomiast siurpryzy i wszelkich innych rusycyzmów, które w ustach Polaka brzmią zupełnie nie tak jak powinny  ale to takie moje zboczenie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5958
invisible
|
dla mnie słowo "destynacja" jest tak normalne i powszechne że nigdy się nawet nad nim nie zastanawiałam  na studiach nas tak uczyli, potem na kursie i w sumie w środowisku turystycznym tak się mówi i na egzaminach też tak mieliśmy pisać  dla mnie tez to całkiem naturalne słowo  całkiem jak destylacja czy ziemniak 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2010, 08:27:30 wysłane przez Kasia »
|
|
|
|
|
goga
Wiedźma-plotkara