Strefa Ślubna
Luty 11, 2012, 04:51:23

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
   Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sobieska walczy ;)  (Przeczytany 13846 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
suegro
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 3393

suegro de goddelijk!

« Odpowiedz #300 : Grudzień 31, 2009, 02:37:50 »

Suergo za obronę mej cnoty!!!! pij kobieto

Bo na tej strefie rozpusta się szerzy!

Cheesy

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski
Strefa Ślubna
« Odpowiedz #300 : Grudzień 31, 2009, 02:37:50 »

sobieska
Gość
« Odpowiedz #301 : Styczeń 01, 2010, 11:23:48 »

oj szerzy sie szerzy... po ilosci strefowych maluchow widac, ze wiedzmy nie proznoja Smiley knuje
vobi
Gość
« Odpowiedz #302 : Styczeń 02, 2010, 12:19:06 »

własnoręcznie z pomocą naszego zwierzaka

ta... czyli na zasadzie "jak sie pospieszymy, to szybciutko to zrobicie"? Tongue
sobieska
Gość
« Odpowiedz #303 : Styczeń 23, 2010, 12:53:25 »

kochane, juz nie wiem gdzie i skad ten link wytrzasnelam , ale stad czerpie mnostwo inspiracji Smiley rzecz jasna nalezy to przerobic na nasze mozliwosci i tradycje, zwyczaje, ale zawsze mozna cos zaczerpnac Smiley

Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków.
Zarejestruj się lub Zaloguj
http://snippetandink.blogspot.com/search/label/Real%20Weddings?updated-max=2009-05-16T05%3A30%3A00-05%3A00&max-results=20
callja
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 1232

zouza w pretensjach - podobno ;)

« Odpowiedz #304 : Styczeń 23, 2010, 06:20:46 »

nie wiem gdzie i skad ten link wytrzasnelam , ale stad czerpie mnostwo inspiracji

Nawet interesujące pomysły bywają tam, przejrzałam, zachwyciła mnie m. in. jedna z woalek Smiley Ale nasuwa mi się też jedna refleksja - dlaczego w tych relacjach samą ceremonię podsumowuje jedno (albo żadne!) zdjęcie, a tyle uwagi jest poświęconej buciczkom, kwietniczkom, świeczuszkom, winietuszkom, kokarduszkom dla druhenuszek etc. pierdółkom? to po to bierze się śluby? by dopasować kolor serwetek do obroży pieska Pary Młodej?  hmm
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2010, 06:22:44 wysłane przez callja » Zapisane

Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego wink /
Norka
Mrukliwa wiedźma
**

Ilość piw: 128

« Odpowiedz #305 : Styczeń 23, 2010, 11:41:28 »

Calljo, dlatego, że sponsorami tego typu stron są tzw. vendors, czyli reklamujący się w ten sposób (jawnie bądź nie do końca) dostawcy ślubnych usług. Mogą być z różnych branż, mogą tylko z 1, np. sami fotografowie. Taki układ im się opłaca, bo wpisują się w "elitarne grono" (to nie są tanie wesela, to widać...), łatwo ich znaleźć z każdego zakątka świata i widać całościowy efekt ich prac, a przy tym zgranie w zespole pod egidą konsultanta ślubnego. Pary to czasem modele i występują w proponowanej aranżacji (ba, są nawet konkursy dla czytelników "stwórz kolaż zdjęciowych inspiracji, a my najlepszy powołamy do życia"), ale przeważnie prawdziwi młodzi, którzy pozwalają na publikację za darmo (bo szpan) albo za upusty. Chwała im za to, że jeśli nie sprzedają chwil ślubnego wzruszenia.

callja
Wiedźma-plotkara
*
*

« Odpowiedz #306 : Styczeń 24, 2010, 01:14:40 »

Pary to czasem modele i występują w proponowanej aranżacji

Jestem cholernie zapóźniona w nowoślubnych wielkoświatowych zwyczajach, jak widzę... Norko, dziękuję za uświadomienie naiwnej biduli, czyli mła Smiley pyffko stawiam!

Dzięki Tobie wiem, skąd się wzięły samozwańcze "gwiazdy stylu" forum ŚiW - usiłują bidule przeszczepić te wzorcowe zamysły w ślubny czyn, ino z efektami bywa różniście wink

Nie będę nawet pytać o to, co sądzicie o tak obsesyjnej dbałości o szczególiki i dopasowywanie wszystkiego do wszystkiego, bo się zrobi kolejny offf Tongue
Norka
Mrukliwa wiedźma
**

« Odpowiedz #307 : Styczeń 24, 2010, 01:03:36 »

Calljo, odlewam beer
Dopóki Sobieska nie zaprotestuje to będzie offtop jak się patrzy rotfl
Podoba mi się dopasowanie wystroju do miejsca uroczystości, np. kłosy i polne wiązanki na weselu w karczmie albo stonowane bukiety róż w klasycystycznym wnętrzu. Miło, gdy bukiet młodej i kwiatek młodego jakoś do siebie nawiązują. Nie rozumiem jednak np. pozowania przy czerwonym hydrancie, bo akurat młoda ma czerwone buty i czerwone róże w bukiecie (chyba że to nader subtelna aluzja co do nocy poślubnej knuje). Myślę, że atmosfera tego dnia nie zawiera się w doborze przedmiotów, ale w twarzach ludzi. Wiadomo, że nikt nie chce zagraconego tła, ale żeby, pozując na tle kamienicy, dobierać kolor tynku do szminki młodej.. padam
callja
Wiedźma-plotkara
*
*

« Odpowiedz #308 : Styczeń 24, 2010, 08:10:24 »

Podoba mi się dopasowanie wystroju do miejsca uroczystości, np. kłosy i polne wiązanki na weselu w karczmie albo stonowane bukiety róż w klasycystycznym wnętrzu. Miło, gdy bukiet młodej i kwiatek młodego jakoś do siebie nawiązują. Nie rozumiem jednak np. pozowania przy czerwonym hydrancie, bo akurat młoda ma czerwone buty i czerwone róże w bukiecie (chyba że to nader subtelna aluzja co do nocy poślubnej ). Myślę, że atmosfera tego dnia nie zawiera się w doborze przedmiotów, ale w twarzach ludzi. Wiadomo, że nikt nie chce zagraconego tła, ale żeby, pozując na tle kamienicy, dobierać kolor tynku do szminki młodej..

Ujęłaś sedno beer - myśl przewodnia, kolor przewodni, idea główna to świetne pomysły, ale obsesyjne dopasowywanie szczegółów i rozdrabnianie się na kolejne bzdurki to chyba nie jest dobra myśl przewodnia dnia zaślubin... Drobiazgowość z reguły była wrogiem głównego zamysłu hmm A potem zdarzają się historie takie jak znana tu już, gdy PM w czasie Mszy św. skupiała się na przeliczaniu róż w bukietach pod ołtarzem, czy aby na pewno jest ich tyle ile zamówiła wink
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2010, 08:16:25 wysłane przez callja » Zapisane
emcia
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 3357

« Odpowiedz #309 : Styczeń 24, 2010, 08:46:05 »

A potem zdarzają się historie takie jak znana tu już, gdy PM w czasie Mszy św. skupiała się na przeliczaniu róż w bukietach pod ołtarzem, czy aby na pewno jest ich tyle ile zamówiła

już myślałam, że to o mnie Smiley

kwiatów nie liczyłam tylko zastanawiałam się czy ten przekrzywiony liść w wazonie pod ołtarzem też wszyscy widzą, no ale to był "mój" bukiet to nawet nie było na kogo zwalić wink

callja
Wiedźma-plotkara
*
*

« Odpowiedz #310 : Styczeń 24, 2010, 10:14:35 »

już myślałam, że to o mnie

Huh? !!!

w życiu jeża !!!
sobieska
Gość
« Odpowiedz #311 : Styczeń 25, 2010, 08:43:49 »

korzystajcie poki mam problem z netem Smiley no i ciekawa byłam waszych spostrzezen, ze wszystkimi sie zgadzam Smiley tak więc zapraszam do dalszej offtopowej dysputy na temat zachodniego stylu w slubnej modzie :PP
sobieska
Gość
« Odpowiedz #312 : Marzec 01, 2010, 07:48:55 »

no i co odezwalam sie i cisza na offtopie...  blush

będzie torche o obesysjnym dopasowaywaniu...  zly mam nadzieje ze jak juz teraz sie w to bawie, to na slubie nie bede kwatkow liczyc, tylko sie wpatrywac w mezula...i z czystym spokojnym sercem stwierdze na to dobra robota- w sensiu podjetego wyboru i pracy nad zwiazkiem :0

mam maly zgryz Smiley kolorystyczny.. cały czas w mojej glowie byly tylko brudny róż i szarości, ale z racji mojego niebieskookiego n. cził się taki jasny turkusik/ też złamany, pastelowy, tak żeby te jego małe oczka się trochę zaświeciły wink poza tym też bardzo lubie ten kolorek..

przed chwileczka przygotowałam taka pseudo tablicę, na ktorej wrzucilam kilka rzeczy, o ktorych chciałabym pamietać podczas przygotowan Smiley musze się jakoś wyżyć kreatywnie po tej robocie... crazy

co wy na to? nie robi się maly cyrk? w sensie tych kolorów? bo nie wiem jak to ugryźć...
zaproszenia już mam w głowie w tych trzech kolorkach i sądzę ze bedzie ok, mysle o naszych ubraniach...
myslam o mnie: buciki brudny roz (jakiego do tej pory nie widzialam na tej czesci garderoby... ) albo jasne, gladkie i doszyje do nich kokardę, cyz inny pierdolnik z elementem kolorystycznym bukiet białe hortensje (w naszych domach probuje namowic do hodowli tych kwatiwo, z tego co sprawdzalam to pod koneic sierpnia jeszcze moglyby sie uchowac w ogrodzie, ale nie mam doświadczenia w tej wkestii, moze ktoras z Was?Smiley ) plus brudnorózowa duża kokarda- jak ta niebieska, ew. drobne elementy jak w tym bialo-czarnym bukiecie, też w różu, a męzulo przyszly szary, najlepiej szarosć w niebieski wpadajaca plus biały kwiotek z rózowa mini wstążeczką w klapie i krawt?? szary-niebieski? nie wiem... nie umiem tego wykombinowac..

wiem wiem ze za duzo rozstrzasam te wszystkie kwestie, ale to jest moj ulubiony serial ostatnio, ktory mnie odciaga od roboty  Smiley
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2010, 08:23:50 wysłane przez sobieska » Zapisane
justynaaaa2
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 5693

pitu pitu :)

« Odpowiedz #313 : Marzec 01, 2010, 08:08:05 »

sobieska mi się podoba takie połączenie kolorów Smiley takie eleganckie mi się wydaje wink
poczytałam ten wasz off top i powiem wam szczerze, że mi wielką frajdę sprawia dopasowywanie koloru przysłowiowej wstążki do serwetki i świeczki do majtek wink
ostatnio jak pojechałam wybierać wstążki do hurtowni to stałam tam chyba z godzinę i przykładałam jedne do drugich by zobaczyć jak razem wyglądają kolory wink dzisiaj pojechałam tylko dokupić 1 wstążkę, a i tak spędziłam tam 30 min. bo znowu zaczęłam sobie różne zestawienia robić  blush mogłabym wykupić chyba wszystko co tam było Grin
ja tam osobiście nie widzę nic złego w takim dobieraniu, jeśli ktoś ma taką potrzebę i lubi gdy wszystko ze sobą gra a jednocześnie nie jest to jakieś chorobliwe to co w tym złego wink

Głupie myśli ma każdy, ale mądry je przemilcza...

sobieska
Gość
« Odpowiedz #314 : Marzec 01, 2010, 08:19:54 »

gdzie jest taka fajowa hurtownia?? Cheesy hmm.. o kolorze majtek musze pomyslec Cheesy na razie kupiplam gorset na dopasowanej i czekam az przyjdzie, zbey zobaczyc czy zrobi ze mnie bognie ;p rotfl
justynaaaa2
Wiedźma-plotkara
*
*

« Odpowiedz #315 : Marzec 01, 2010, 08:32:43 »

sobieska ja po takie rzeczy jeżdżę do hurtowni krawieckiej gold-pol w al. krakowskiej Smiley
który gorset kupiłaś  wink
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2010, 08:33:12 wysłane przez justynaaaa2 » Zapisane
sobieska
Gość
« Odpowiedz #316 : Marzec 01, 2010, 08:40:45 »

nei wiem czy dobrze zrobilam i czy bedzie pasował, ale miałam wene i zaszalalam...
http://www.dopasowana.pl/product-pol-96-Gorset-Hestia-ivory-Panache-Masquerade-4547-.html

ciesze sie, ze podobaja ci sie moje kolorki Smiley a do twojej hurtowni na bank zajrze Cheesy i co do wstazeczek - to jak najbardziej rozumiem Cheesy ja moglabym nie wychodzic z takich pierdolnikow, kwiaciarni i ksiegarni Smiley
aniak1211
Wiedźma-plotkara
*

Ilość piw: 1339

:)

« Odpowiedz #317 : Marzec 01, 2010, 10:05:34 »

sobieska
Fajny ten gorset,
ale jak bedzie 30 stopni to sie zapocisz Cheesy
Tez myslalam o gorsecie ale pani w salonie odwiodla mnie od tego pomyslu, w dniu slubu bylo ze 30 stopni

Kobiety i koty zawsze będą robić to,co chcą,a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z ta myślą.
sobieska
Gość
« Odpowiedz #318 : Marzec 01, 2010, 10:26:37 »

na to nie wpadłam...  mocking ale to będzie na zaś wink
sobieska
Gość
« Odpowiedz #319 : Marzec 03, 2010, 05:54:53 »

czyli jednak nie ma zwolenniczek dobierania koloru majtek do świeczek Smiley i dobrze, jedna wariatka wystarczy Tongue

a nie dwie, sorki bo bym zapomniała o tobie justynaaaa Cheesy
sobieska
Gość
« Odpowiedz #320 : Marzec 14, 2010, 09:56:32 »

hm.. zaczynam się zastanaiwać czy nie narozrabialam jakoś, ale komus na odcisk nie nadepnełam, bo jak tylko się odzywam w swoim wątku to cisza... nawet calja mnie odpusciła...

czy cos jest na rzeczy, czy po prostu ile można zastanawiać się nad pierdolami? Smiley mam nadzieję, że to drugie...
justynaaaa2
Wiedźma-plotkara
*
*

« Odpowiedz #321 : Marzec 14, 2010, 10:03:03 »

sobieska ja tam jestem zwarta i gotowa do pomocy Grin w końcu rozumiem, że nad pierdołami można się długo zastanawiać wink
Norka
Mrukliwa wiedźma
**

« Odpowiedz #322 : Marzec 14, 2010, 10:42:20 »

Sobieska, wszystko w porządku, to wina okoliczności zewnętrznych beer Ja ostatnio tak ogólnie rzadko zaglądam, a jak już to tylko czytam, bo mam dużo pracy.
Co do schematu kolorystycznego - bardziej przemawia do mnie zestawienie samego różu z szarością, ten blady/brudny odcień jest super, a jeśli trzeci kolor to albo mocniejszy róż albo czerń. Turkus podoba mi się intensywny, w zestawieniu z pomidorowym/czerwoną pomarańczą albo szmaragdowym/ciemnofioletowym, ale z bladym różem IMHO robi się zbyt rozmyty. Ale wiadomo - najważniejsze, żeby Tobie się podobało, bo i tak stylizację masz piękną i elegancką, a te kolory to tylko objaw Twojego perfekcjonizmu Smiley
tachogti
Wiedżma ze słowotokiem
**
*

Ilość piw: 1346

Leniwiec :)

« Odpowiedz #323 : Marzec 15, 2010, 04:01:33 »

sobieska ja mialam chwile przerwy i sie troche zagubilam w Twoim watku  blush

Dodany tekst: Marzec 15, 2010, 04:01:59
mozesz machnac jakies podsumowanie, nad czym myslimy? Smiley
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2010, 04:01:59 wysłane przez tachogti » Zapisane

Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife Tongue
effik
Wiedżma ze słowotokiem
**
*

Ilość piw: 2293

« Odpowiedz #324 : Marzec 16, 2010, 09:22:56 »

nei wiem czy dobrze zrobilam i czy bedzie pasował, ale miałam wene i zaszalalam...
http://www.dopasowana.pl/product-pol-96-Gorset-Hestia-ivory-Panache-Masquerade-4547-.html

no, no, sexy Cheesy

Dodany tekst: Marzec 16, 2010, 09:24:47
ja to w ogóle rzadko się ostatnio udzielam w stylizacyjnych Grin
a co mamy na tapecie? jak będę umiała coś powiedzieć w tej kwestii, to służę Cheesy
ale widzę, że do ślubu 5 miesięcy, spooooko
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2010, 09:24:47 wysłane przez effik » Zapisane

Strony: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

PustaMiska - akcja charytatywna
Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!