Strefa Ślubna
Luty 11, 2012, 03:48:37

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
   Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 9   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Norka chomikuje ślubne pomysły  (Przeczytany 4936 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
callja
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 1232

zouza w pretensjach - podobno ;)

« Odpowiedz #25 : Grudzień 02, 2009, 12:10:45 »

Jak Ty znajdujesz TAKIE miejsca!?

Przypadkiem wink może sama coś tam wypatrzę - kiedyś; na razie kasy brak Sad

Pyffko leję !!!

Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego wink /
Strefa Ślubna
« Odpowiedz #25 : Grudzień 02, 2009, 12:10:45 »

Norka
Mrukliwa wiedźma
**

Ilość piw: 128

« Odpowiedz #26 : Grudzień 02, 2009, 12:20:13 »

Mają tam nawet taftę douppioni, marzenie... A myślałam, że nigdzie w Polsce nie znajdę padam
Jeszcze raz bardzo dziękuję, Calljo daisy

Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków.
Zarejestruj się lub Zaloguj

Szaraczek
Cicha wiedźma
*

Ilość piw: 61

« Odpowiedz #27 : Grudzień 02, 2009, 12:53:19 »

Ale mówisz, że w Milanówku cały sklep mają? Duży on? Może warto się przejechać i pozwiedzać stolicę
Sklepik w Milanówku jest mały, przy fabryce, ale mogę tam zajrzeć przy okazji i zdać ci relację co mają, porobić zdjecia i popytać o ceny. Tylko mnie nakieruj czego szukać Smiley
Norka
Mrukliwa wiedźma
**

« Odpowiedz #28 : Grudzień 02, 2009, 09:27:09 »

Szaraczku, jeśli tylko miałabyś czas, byłoby wspaniale. Jeśli nie, to się nie przejmuj, bo i tak muszę kiedyś odwiedzić wujostwo z zaproszeniami na ślub wink Chciałabym wiedzieć, czy ich oferta internetowa pokrywa się ze stacjonarną (czy np. mają w sklepie taftę douppioni, czy są inne odcienie niż biały i ecru), czy ceny są te same w obu miejscach, czy mają ładną krepę jedwabną i jak bardzo jest przezroczysta, tj. czy spod 2-3 warstw nie byłoby widać bielizny wink A może mają jakieś inne materiały takie miękko lejące się? W ogóle się nie znam blush Polewam za dobre chęci beer
Szaraczek
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #29 : Grudzień 02, 2009, 12:01:25 »

Szaraczku, jeśli tylko miałabyś czas, byłoby wspaniale. Jeśli nie, to się nie przejmuj, bo i tak muszę kiedyś odwiedzić wujostwo z zaproszeniami na ślub wink Chciałabym wiedzieć, czy ich oferta internetowa pokrywa się ze stacjonarną (czy np. mają w sklepie taftę douppioni, czy są inne odcienie niż biały i ecru), czy ceny są te same w obu miejscach, czy mają ładną krepę jedwabną i jak bardzo jest przezroczysta, tj. czy spod 2-3 warstw nie byłoby widać bielizny wink A może mają jakieś inne materiały takie miękko lejące się? W ogóle się nie znam blush Polewam za dobre chęci beer
ok, robię notatki i przy okazji wpadam tam. Powinnam być u rodziców jakoś w weekend Smiley
sobieska
Gość
« Odpowiedz #30 : Grudzień 02, 2009, 07:36:48 »

o kurcze nie mam pojecia jak te materialy wygladaja Smiley
Szaraczek
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #31 : Grudzień 03, 2009, 11:36:11 »

Ja też nie!
Ale na szczęście fajna babka tam pracuje, więc mam nadzieję, że mnie we wszystko wtajemniczy wink
Szaraczek
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #32 : Grudzień 05, 2009, 04:54:29 »

ok, byłam dziś w tym sklepie, straszny był tłum, ale trochę sobie obejrzałam.
Jest tafta doppio, mnie sie bardzo podoba. Widziałam dwa kolory, jasny beż i krem (fajny!). Nie ma bieli.
Tej jaśniejszej wziełam kawałek na chusteczkę dla J.

http://esklep.jedwab-polski.pl/index.php?pId=2395

Jest tafta szantungowa - taka, na której widać grubsze nitki wplecione. Często robi sie z niej sukienki wizytowe. Ale bardzo się gniecie.

http://esklep.jedwab-polski.pl/index.php?pId=2393

Jest też krepa jedwabna, ale moim zdaniem kolory były takie mniej wyraziste. Też jaśniejszy (hmmm, może bita śmietana) i ciemniejszy krem.

http://esklep.jedwab-polski.pl/index.php?pId=3365

Na suknię ślubną ponoć najlepsza jest krepa. Zapomniałam spojrzeć, jak przezroczyta jest.

A swoją drogą to najpiękniejsza suknia byłaby z atłasu... Taka właśnie jak sukienka z Pokuty Smiley
Ale jest podobno najtrudniejsza do uszycia. Nie widziałam beli materiału, ale kupiłam sobie czarną atłasową bluzkę. Taką samą kupiła moja mama tylko jasne ecru. Właśnie o niej później pomyśłam, że byłaby super Smiley
Następnym razem mogłabym zapytać, ile kosztuje metr i czy jest.

Dodany tekst: [time]sob 05 gru 2009 18:09:09 GMT-1[/time]
Dokładnie ta bluzka z atłasu. Twierdzą, że to jest biel, ale moim zdaniem bita śmietana. Piękny kolor na suknię ślubną. Taki ciepły. Mniam! Smiley

http://esklep.jedwab-polski.pl/index.php?pId=4061

Dodany tekst: [time]sob 05 gru 2009 18:10:09 GMT-1[/time]

http://esklep.jedwab-polski.pl/index.php?pId=3574

Jestem ciekawa, czy to ten sam materiał, który tu nazywają kremowym...

Dodany tekst: [time]sob 05 gru 2009 18:21:53 GMT-1[/time]
To teraz powiedz, jak sobie wyobrażasz swoją suknię? Smiley Smiley Smiley

Dodany tekst: Grudzień 05, 2009, 06:36:48
Magoo, ja Krzeszów bardzo polecam w ramach wycieczek krajoznawczych po Dolnym Śląsku, wygląda pięknie po remoncie, a okolica bardzo spokojna - w sam raz na rowery
Wykroje jakieś mam, ale nieposkanowane, a burda u rodziców - za tydzień u nich będę to się zorganizuję. Znalazłam w necie tylko kieckę, którą już wkleiłam u sobieskiej (a co, przekleję sobie ). Prócz tego były ostatnio wieczorowe, mogę wkleić, ale raczej się nie nadają.
Polewam pod międzywątkowe odwiedziny

Odp: Norka chomikuje ślubne pomysły burda 4.jpeg (11.07 KB, 400x400 - wyświetlony 40 razy.)

« Ostatnia zmiana: 29-11-2009, 19:51:52 wysłane przez Norka »

Zobaczyłam pierwszy pomysł na krój sukni i chyba będę Cię namawiać na atłas Smiley
Miałam podobny fason sukienki raz na sobie, właśnie atłasu. Nosi się cudownie Smiley

Już Cię widzę jak idziesz w tej sukni do ołtarza jak Keira (tylko nie w zielonej  wink)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 06:36:48 wysłane przez Szaraczek » Zapisane
Norka
Mrukliwa wiedźma
**

« Odpowiedz #33 : Grudzień 05, 2009, 09:53:13 »

Szaraczku, wielkie dzięki za sprawdzenie Milanówka! Trochę poszaleję z beer wink
Atłas jest rzeczywiście ładny (jako i Twoja wieczorowa kieca, śliczny detal), ale ja nie lubię zbyt błyszczących tkanin - z tego powodu odpadła też satyna jedwabna. Ze mnie jest taki niepozorny gryzoń, więc jeśli coś ma się świecić to lepiej koraliki niż sam materiał. W krepie podoba mi się głównie to, że jest matowa i zwiewna, coś jak szyfon, tylko (podobno) mniej przeźroczysty. Chciałabym, żeby sukienka poruszała się ze mną w tańcu, dlatego zrezygnowałam na wstępie z tiulowych halek i postawiłam na kilka warstw cienkiego materiału.
Zieloną kiecką Keiry jestem absolutnie zachwycona, ale to nie ta okazja i nie ta uroda wink Muszę mieć zakryte ciało, przynajmniej w kościele. Kupiłam dziś nawet sweterkowe bolerko Tongue Zdjęcie wkleję, jak zrobię.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 09:57:39 wysłane przez Norka » Zapisane
Szaraczek
Cicha wiedźma
*

« Odpowiedz #34 : Grudzień 05, 2009, 11:36:49 »

Jasne, rozumiem!
Po prostu zakochałam się w tek kiecce Keiry wink
Krepa jest najlepsza na suknię, jak stwierdziła Pani w sklepie, więc jej wierzę. Na pewno osiągniesz taki delikatny, dziewczecy efekt Smiley
W atłasie tak bardziej wieczorowo-balowo się wygląda. No i fakt, trzeba to lubić wink
Dziękuję za piwka, jakbym mogła jeszcze w czymś pomóc, służę  agreed
I czekam z zapartym tchem na rozwój wydarzeń!!! Smiley Smiley
Norka
Mrukliwa wiedźma
**

« Odpowiedz #35 : Grudzień 07, 2009, 10:02:53 »

Znalazłam mój bolerko-sweterek na groszkach, więc wklejam. Na żywo jest bardziej kremowy i pobłyskuje. Zrobię mu zdjęcie, jak poczuję się bardziej fotogeniczna wink
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2009, 10:03:43 wysłane przez Norka » Zapisane
malybob
Rozmowna wiedźma
*

Ilość piw: 177

« Odpowiedz #36 : Grudzień 07, 2009, 10:08:44 »

cudny
Norka
Mrukliwa wiedźma
**

« Odpowiedz #37 : Grudzień 07, 2009, 10:18:19 »

malybob, dzięki beer Bardzo mi się spodobał i świetnie się w nim czuję, tylko się zastanawiam, czy uciągnę do niego całą stylizację.. moja przyjaciółka mówi, że nie jest zbyt ślubny, no ale kieca będzie skromna..
malybob
Rozmowna wiedźma
*

« Odpowiedz #38 : Grudzień 07, 2009, 10:24:09 »

Bo slubne to byloby takie  crazy

I nijak sie takie ma do romantycznych czy zwiewnych kiecek. Jak mi kiedys dali takie do przymierzenia mialam tylko skojarzenie ze skafandrem.
A Twoje oryginalne i stylowe!
sobieska
Gość
« Odpowiedz #39 : Grudzień 07, 2009, 10:35:20 »

.... heheh to u mnie jednak nie było najgorzej :DDDDDhihihihihihihihi a sweterek na tym zdjeciu wyglada super:) ale widzę, ze ty też kombinujesz jak ja... do sweterka całość wink ja próbowalam do welonu... welon przegrał Grin trzymam kciuki!!!
Norka
Mrukliwa wiedźma
**

« Odpowiedz #40 : Grudzień 07, 2009, 10:43:06 »

Malybob, mogę Cię oficjalnie mianować moim ulubionym Wspieraczem, dzięki blush
Sobieska, Twoja kiecka kokardowa jest tak piękna, że bez namysłu wywaliłabym każdy welon wink
malybob
Rozmowna wiedźma
*

« Odpowiedz #41 : Grudzień 07, 2009, 10:47:15 »

Nigdy jeszcze nie dostalam tak pieknego tytulu  aaaa
chocoladette
Cicha wiedźma
*

Ilość piw: 27

« Odpowiedz #42 : Grudzień 07, 2009, 11:52:48 »

Fajny ten sweterek Smiley  gdzie kupilas?

Norka
Mrukliwa wiedźma
**

« Odpowiedz #43 : Grudzień 08, 2009, 09:10:41 »

Malybob, daisy (coś orderów brak w tych emotikach wink)
Chocoladette, w KappAhl, moja mama ma kartę stałego klienta knuje
Norka
Mrukliwa wiedźma
**

« Odpowiedz #44 : Styczeń 18, 2010, 04:59:31 »

Odświeżam swój wątek, bo rodzinne konflikty kieckowe narastają wink Chciałabym poznać Waszą opinię, bo już zupełnie nie wiem, co myśleć.

Zachwyciła mnie sukienka z jcrew i chciałabym uszyć coś podobnego (wklejam jako pierwszą i drugą). Wykończona niekoniecznie broszką, może być np. błyszczący/koralikowy pasek, coś delikatnego na brzegach. Mama mówi kategoryczne nie, bo uważa, że sukienka jest zbyt skromna jak na taką okazję. Przełknie jakoś zakryte ramiona, jeśli uszyję ją z gęstej koronki, co moim zdaniem nie pasuje do takiego kroju. Przyszła teściowa z kolei namawia mnie na błyszczącą tkaninę, najchętniej jedwabną satynę (oryginał jest z krepy jedwabnej, która jest raczej matowa, ma taki perłowy połysk). By je obie zadowolić, musiałabym mieć błyszczącą górę i koronkowy dół, do czego jakoś nie jestem przekonana... hmm Jak Wam się to widzi, dziewczyny?

A poniżej inne propozycje z burdy, może komuś się przyda orientacyjnie. Nr 3 ma dekolt w V do połowy pleców - też rozważałam, ale koniec sierpnia jest chyba za ciepły na długi rękaw. Nr 4 jest z tafty doupponi z tiulową halką, takie lata 50. Nr 5 (po lewej) jest cały z tiulu, schodzi jakieś 30 m crazy. Nr 6 (po lewej) z atłasu, to faworka mojej babci (nietrudno zgadnąć dlaczego wink). Nr 7 i 8 to takie prawie-rybki, obie jedwabne. Nr 9 szyfonowa, ale odpada ze względu na duży dekolt.
JK
Gość
« Odpowiedz #45 : Styczeń 18, 2010, 05:38:23 »

Mnie się podoba jedynka! A mierzyłaś te suknie? Bo inaczej to wygląda na modelkach, które mają nogi aż do samej podłogi, a inaczej na nas... zly
Ja szukałam dla siebie pastereczki albo greczynki, a zakochałam się w falbaniasto-gorsetowym tworze! Trzeba mierzyć, mi pomocne były sprzedawczynie z salonu. Mogłabyś pokazać swoje zdjęcie?
chocoladette
Cicha wiedźma
*

Ilość piw: 27

« Odpowiedz #46 : Styczeń 18, 2010, 06:19:40 »

Mi najbardziej podoba sie ostatnia wink gore mozna zawsze lekko zmodyfikowac Smiley 

Natomiast jesli Tobie podoba sie pierwsza, to powinnas obstawac przy niej. Moim zdaniem jest rownie piekna, a wzbogacic ja mozna ewentualnie dodatkami. Nie probowalabym jej szyc z koronki, bo wyjdzie taka typowa, jak wiele slubnych, tak wyglada znacznie lepiej.

Ta burda, w ktorej sa te wykroje jest jakos aktualna/do zdobycia?  Przyznam, ze szukam wykroju podobnego jak ostatnia wklejona przez ciebie Smiley
Norka
Mrukliwa wiedźma
**

« Odpowiedz #47 : Styczeń 18, 2010, 06:42:39 »

JK, niestety nie mogę jej zmierzyć, bo nie jest dostępna w PL. W okolicach Wielkanocy będziemy szyły wersję wstępną i dopiero wtedy zobaczę zly Mam bluzki z podobną górą i wyglądam ok w lekko podwyższanej talii, więc stwierdziłam, że zaskoczenia nie będzie wink Ale muszę przyznać, że różnica między pierwszym zdjęciem, które wkleiłaś, a tymi w sukni jest oszałamiająca! Kieca dodaje Ci jakieś 15 cm wzrostu! Zaraz poszukam jakiegoś akceptowalnego zdjęcia, rzeczywiście będzie łatwiej wink

Chocoladette, to numer 4/2009, wykrój jest rozwojowy: zakończenie stanika może być kwadratowe jak na zdjęciu lub półokrągłe, a kieca z trenem lub bez. Nadają się szyfon i delikatne tkaniny jedwabne. Ów numer posiadam i jakby co, służę.
martullek
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 1360

« Odpowiedz #48 : Styczeń 18, 2010, 07:25:26 »

Norka pierwsza sukienka jest piękna! ja bym tę wybrała.

ważne, żeby sukienka zachwycała Ciebie. miło by było, gdyby podobała się mamie czy teściowej, ale to Twój dzień i Ty masz się czuć dobrze, a przede wszystkim pięknie!

Norka
Mrukliwa wiedźma
**

« Odpowiedz #49 : Styczeń 18, 2010, 07:38:29 »

Martullek, dzięki za wsparcie. W ogóle to polewam, dziewczyny, za odzew beer

Edit: tu były moje zdjęcia wink
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2010, 05:11:30 wysłane przez Norka » Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 9   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

PustaMiska - akcja charytatywna
Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!