nionczka
Wiedźma-plotkara
Ilość piw: 1515
|
Ja tez prasuje wszystko, ale juz kiedys mowilam, ze mam problem z tym. Nie znosze zle zlozonych ubran i mam wrazenie, ze tylko zelazko mi pozwala na ladne zlozenie.
Wczoraj kupilam 3 bluzeczki z dl. rekawem w Zarze za 1 euro za sztuke :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« Odpowiedz #575 : Luty 07, 2010, 01:03:18 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ishka82
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3453
|
Mam pytanie, co przygotować Niuśce na wyjście ze szpitala  Czy bodziak z długim rękawem, skarpetki, welurowy pajac, ciepła czapeczka i kombinezon będzie ok? U nas niby piszą, żeby przygotować kaftanik, śpiochy, czapkę, skarpetki, kocyk i rożek...ale przecież dziecka w rożku i kocyku nie włożę w fotelik  A no i fotelik też ma pokrowiec, który daje ciepło 
|
|
|
|
|
|
Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujJeśli życie karmi Cię cytrynami zrób z nich lemoniadę 
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5958
invisible
|
ishka82 to co napisałas jest OK 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
feeling.good
Wiedźma-plotkara
Ilość piw: 1549
|
ja właśnie cały czas się zastanawiam nad ubrankiem dla mojego. Na przełomie marca i kwietnia może być wiosennie, ale może też być zimno. Nie mam żadnego kombinezonu i w sklepach też nie widzę już.
Kombinezony są tylko zimowe, czy jakieś lżejsze wiosenno/jesienne też występują?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ishka82
Wiedźma-plotkara

|
ishka82 to co napisałas jest OK   Swoją drogą ciekawe jaka będzie pogoda, bo dziś np. jest ciepło i odwilż, a kilka dni temu był spory mróz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

invisible
|
czy jakieś lżejsze wiosenno/jesienne też występują? sa takie jesienne/wiosenne z jednej warstwy materiału zawsze można jakis cieplejszy ciuszek założyć dwa pajace welurowe + kocyk  ja we wrześniu listopadzie bardzo czesto zakładałam Michałowi cieplejsze sweterki kombinezon uruchomiłam jak naprawde zimno się zrobiło 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
didi_loczek
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 2631
|
ishka82 ja spakowałam 1) body z krótkim rękawem, 2) skarpetki, niedrapki 3) bawełnianą czapeczkę, 4) bawełniany pajacyk (jak będzie cieplej), welurowy kaftanik+śpioszki (jak będzie zimno) 5) no i kombinezon
|
|
|
|
|
|
Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujJustin Bieber: "God sent me here to sing" Daft Punk: "We didn`t send anyone..."
|
|
|
ishka82
Wiedźma-plotkara

|
didi_loczek  Swoją drogą, to ja mam opóźniony zapłon...też już dawno powinnam mieć to spakowane 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
didi_loczek
Wiedźma-plotkara

|
ishka82 my teoretycznie mamy jeszcze trochę czasu ale mąż nalegał  tak na wszelki wypadek jak lekarz stwierdził że poród może byc wcześniej  wg. położnej termin wypada mi na 26 lutego, a nie 16 marca
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rilla
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1600
|
hehe no to kilka dni didi...
ja już mam wybrane rzeczy dla P. Trzeba je tylko pokazać mężowi i spakować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
magdalinska
Wiedźma-plotkara

|
moje bodziaki z tesco na 56 wszystkie za małe..... w ogole wiekszosc rzeczy 56 za małe..... body 62 idealne, moze jeszcze załozyc niektore pajace 56 ja na wyjscie załozyłam: kaftanik+ciepły pajac (polarowy), kombinezon, czapka zimowa, kaptur, wsadziłam go do fotelika i przykryłam kocem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
didi_loczek
Wiedźma-plotkara

|
Kupiłam dziś dla Wojtusia 2 koszulki, no nie mogłam się oprzeć
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

invisible
|
fajne 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
doda
Wiedźma-plotkara

|
fajne a jaki rozmiar?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rilla
Wiedźma-plotkara

|
didi super...
kurcze ja mam dużo rzeczy na 56 - dostałam ok koleżanek sam 56:/ bo są najmniejsze i najfajniejsze:D ale mam tylko kilka body na szczęście. Za to dużo pajaców malusich.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

invisible
|
56 to max na pierwszy miesiąc.
gdzieś pisałam rozpiske na ile mniej wiecej starczaja te rozmiary
|
|
|
|
|
|
|
|
|
didi_loczek
Wiedźma-plotkara

|
Kupiłam w rozmiarze 62, to zwykłe koszulki z H&M Mamy sporo rzeczy w rozmiarze 56 i postanowiłam już więcej nie kupować bo jak pisze Kasia na miesiąc- może dwa to wystarczy Wczoraj była super promocja w Lidlu i kupiliśmy bodziaki i pajace już w rozmiarze 62 i 68  Będzie "na potem"
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2010, 05:02:12 wysłane przez didi_loczek »
|
|
|
|
|
asia407
Mrukliwa wiedźma

Ilość piw: 40
24.05.2008/11.02.2010
|
Ja jeszcze przed porodem wypralam i pieknie wyprasowalam wszystkie ubrania dla Klary. No i to prasowanie to byl pierwszy i ostatni raz. Jej ubranka wiecej zelazka nie zaznaly. Len jestem, szkoda mi czasu. Ze szpitala nasza Lusia wychodzila w zestawie body + pajac + czapka, wpakowalismy ja w tym wszystkim w kombinezon. Smiesznie wygladala, tak jakos sztywnie, jak lalka  Co do rozmiarow ubran, to u nas mozna je kupic ze wzgledu na wiek, nie rozmiar. Nie kupowalismy nic z newborn, wszystko mamy 0-3 miesiace. No i kilka pajacow jest juz po tygodniu na styk. Klara urodzila sie dosc duza, wiec w sumie sie nie dziwie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
magdalinska
Wiedźma-plotkara

|
z moich rzeczy na 56 moge załozyc tylko niektore pajace. wszystkie body za małe, koszulki za małe, kaftaniki za małe, body 62 sa idealne, ale pewnie za chwile beda za małe..... a szkoda, bo miałam pare fajnych rzeczy na 56.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

invisible
|
ta tam prasuje aby donbrze wygladaly  prasuję nawet na prawej stronie, bo na lewej przy przekładaniu na prawa juz sie gniota i mnie wkurzaja 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rilla
Wiedźma-plotkara

|
hm ja poogladalam ciuskzi polskie na 56... calkiem spore sa np spiochy,moze troszke pouzywam:/
62 tez mam kilka, na 68 tylko body i z 2 pajace. Bede musiala szybko dokupic pewnie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
doda
Wiedźma-plotkara

|
ciuszki Mateuszka 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2010, 09:01:31 wysłane przez doda »
|
|
|
|
|
ishka82
Wiedźma-plotkara

|
doda, śliczne didi, Koszulki Twojego synka tez super  Mi jakoś przeszła mania fotografowania ubranek...a niedawno dostałam kilka ślicznych sukieneczek dla Niuśki  Chyba zobaczycie dopiero na niej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zosia2007
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3571
|
doda super ubranka, ja ostatnio dosalam trzy wielkie wory ubranek dla malego od kuzynki i dwoch kolezanek, nie wiem czy bedzie w stanie chociaz raz zalozyc niektore ciuszki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara