callja
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1232
zouza w pretensjach - podobno ;)
|
A ja jestem fanką Bielendy (aktualnie zachwyt nad kremem "morskie SPA", jestem bbb zadowolona) - i taniutkiej Ziai  wprowadzili teraz nową serię różaną dla wieku 30+ i na 100% będę ją testować 
|
|
|
|
|
|
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego  /
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« Odpowiedz #200 : Styczeń 21, 2010, 08:29:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aja
Wiedźma-plotkara

|
gdzie mogę znaleźć jakieś artykuły odnosnie "kwasów" bo jedni polecają inni odradzają - nie wiem salsa orientujesz się może?
Dodany tekst: Styczeń 21, 2010, 10:16:28 coś tam już znalazłam
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2010, 10:16:28 wysłane przez aja »
|
|
|
|
|
rilla
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1600
|
a ja sie kiedys na iwostin uczuliłam... mialam krem do rak - super, wode termalna, jakas maseczke- bylo ok. A pozniej kupiłam krem póltłusty jakis ochronny i musialam oddac mamie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adrianna79
Zupelnie nowa wiedźma
|
jezeli chodzi o zeby to ja uzywam paski wybielajace crest whitening strips - europejski odpowiednik to chyba blenda med. aczkolwiek wiem ze amerykanskie paski maja zwiekszona dawke wybielajaca; tak samo jak wszystkie pasty do zebow - ja, jezeli myje zeby po kazdym jedzeniu, moge zauwazyc ze moje zeby sa bielsze przynajmniej o 1 ton. w ogole zauwazylam ze odkad jestem w usa, moje zeby sa o wiele bielsze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mayagaramond
Moderator

|
aja - poczytaj na wizazu, sa cale watki o kwasach.
|
|
|
|
|
|
"Plötzlich bin ich wie verstoßen, und zu einem Übergroßen wird mir diese Einsamkeit,wenn, auf meiner Brüste Hügeln stehend, mein Gefühl nach Flügeln oder einem Ende schreit." (Rilke)
|
|
|
salsa
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 6178
|
Aja - wyguglaj sobie  Google prawdę Ci powie
|
|
|
|
|
|
mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć 
|
|
|
cumberland
Wiedźma-plotkara
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dorotka1981
Wiedźma-plotkara
Ilość piw: 2535
|
No to pytanie mam która robiła peeling kawitacyjny i czy polecacie? Bo u mojej kosmetyczki jest teraz taka fajna promocja na ten zabieg plus masaz twarzy!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
salsa
Wiedźma-plotkara

|
No to pytanie mam która robiła peeling kawitacyjny i czy polecacie? Bo u mojej kosmetyczki jest teraz taka fajna promocja na ten zabieg plus masaz twarzy!!
ja robiłam i polecam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dorotka1981
Wiedźma-plotkara
|
ja robiłam i polecam O samym zabiegu poczytałam juz na stronie gabinetu a może coś tak w praktyce podpowiesz? Ja mam na twarzy kilka takich po chrostkachi wypryskach przebarwien i mnie to denerwuje a z tego co wyczytałam to własnie po tym one owszem nie znikną ale będą jaśniejsze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
salsa
Wiedźma-plotkara

|
O samym zabiegu poczytałam juz na stronie gabinetu a może coś tak w praktyce podpowiesz? Ja mam na twarzy kilka takich po chrostkachi wypryskach przebarwien i mnie to denerwuje a z tego co wyczytałam to własnie po tym one owszem nie znikną ale będą jaśniejsze.
kawitacja ma na celu oczyszczenie głębsze skóry, ale nie jest tak inwazyjne jak mikro-dermabrazja generalnie jak skora mocniej zanieczyszczona to bym szla od razu na mikro niemniej kawitacja jest to zabieg, po ktorym moja skora ekspresowo staje sie jak pupcia niemowlaczka i duzo lepiej przyjmuje krem oraz makijaż jesli chcesz usunąć przebarwienia to mikro jesli sie boisz mikto-to zrób kawitację skora reaguje podobnie na oba zabiegi
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2010, 12:52:10 wysłane przez salsa »
|
|
|
|
|
Dorotka1981
Wiedźma-plotkara
|
Salsa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
magdarynka
Wiedźma-plotkara
|
kawitacja ma na celu oczyszczenie głębsze skóry, ale nie jest tak inwazyjne jak mikro-dermabrazja generalnie jak skora mocniej zanieczyszczona to bym szla od razu na mikro niemniej kawitacja jest to zabieg, po ktorym moja skora ekspresowo staje sie jak pupcia niemowlaczka i duzo lepiej przyjmuje krem oraz makijaż
jesli chcesz usunąć przebarwienia to mikro jesli sie boisz mikto-to zrób kawitację skora reaguje podobnie na oba zabiegi
No nie zgodze sie z tym ze skora reaguje podobnie na kawitacje i mikrodermabrazje. Kawitacja jest zabiegiem delikatnym, zluszczajacym naskorek dzieki ultradzwiekom, jeszcze nie widzialam klientki po ktorej widzac by bylo ze buzia byla po zabiegu podrazniona, zaczerwieniona itd. Mikrodermabrazja dziala na zasadzie mechanicznego tarcia i zasysania, w zaleznosci od ziarnistosci glowicy skora jest mniej lub bardziej podrazniona. Jak sie wybieracie na mikro upewnijcie sie ze glowice sa wlasciwie dezynfekowane. Wybor kwasow jest tak ogromny ze musicie trafic do fajnego lekarza ( kosmetyczki maja mniejsze wybor i mniejsze stezenia, o ile pamietam moga pracowac na kwasach nie wyzszych niz 30%) ktory wam cos fajnego doradzi. Polegam kwasy laczone (np. salicylowy z mlekowym) bo maja wieksze spektrum dzialania, do cer wrazliwych fajny jest migdalowy. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze mikrodermabrazja i kwasy naleza do srednio przyjemnych zabiegow, zwlaszcza kwasy. Kawitacja jest zupelnie bezbolesna i daje natychmiastowy efekt jak pisala salsa. Dodany tekst: Styczeń 25, 2010, 04:25:01
A masaz twarzy boski jest 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2010, 04:25:01 wysłane przez magdarynka »
|
|
|
|
|
salsa
Wiedźma-plotkara

|
magdarynka u mnie buzia po mikro nie jest podrażniona a w dotyku jest dokładnie taka sama jak po kawitacji, no i po obu zabiegach chętnie pije krem itp generalnie jak jest mocniej zanieczyszczona to ide na mikro jak mnie to na kawitacje, bo tak jak pisałam to jest zabieg łagodniejszy nie mowie tu o technikach stosowanych, tylko o moich odczuciach-myślałam, ze o to Dorotka pyta  Dodany tekst: [time]pon 25 sty 2010 16:36:24 GMT-1[/time]
a - moja przyjaciółka ma wrażliwa skorę i ją kawitacja podrażniła niestety ja czy to na kawitacji czy na mikro zasypiam na fotelu
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2010, 04:38:40 wysłane przez salsa »
|
|
|
|
|
magdarynka
Wiedźma-plotkara
|
No ba, jasne ze moze podraznic. Prawda jest taka ze czasem ciezko przewidziec jak zareaguje skora.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2010, 04:42:14 wysłane przez magdarynka »
|
|
|
|
|
salsa
Wiedźma-plotkara

|
No ba, jasne ze moze podraznic. Prawda jest taka ze czasem ciezko przewidziec jak zareaguje skora.
moja skóra z azbestu zareagowała jak wariatka na krem nawilżający z AA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
magdarynka
Wiedźma-plotkara
|
moja skóra z azbestu zareagowała jak wariatka na krem nawilżający z AA kiepska reklame im robisz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
salsa
Wiedźma-plotkara

|
kiepska reklame im robisz  ale wiesz, ja w sumie nie znam nikogo kto by sie szczególnie zachwycał kosmetykami tej marki  choć pewnie takowi sa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dragonfly
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3228
|
laski a co myslicie o tym urzadzeniu do kawitacji co mozna ja w domu robic? ja sie troche napalilam ale nie wiem w sumie czy warto?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adrianna79
Zupelnie nowa wiedźma
|
wiem ze jest jedno urzadzenie z firmy sonopeel. masz cos innego na mysli? ja ostatnio przeczytalam w jakiej gazecie ze tego rodzaju zabiegy na dluzsza mete sa bardzo niezdrowe dla skory gdyz okaleczaja jakas tam wartstwe; po wielu zabiegach tego typu skora moze stac sie bardziej sucha. ja niestety nie wiem czy to prawda i nie wiem czy te zabiegi cos daja bo nigdy nie mialam tego zabiegu bo bardzo sie boje. aczkolwiek widzialam dziewczyne po mirko i wygladala przerazajaco. z tego co salsa pisze to mirko nie jest tak drastyczna, a u tej dziewczyny skora schodzila platami i byla bardzo zaczerwieniona... jak to wlasciwie jest?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dragonfly
Wiedźma-plotkara

|
cos w ten desen Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zalogujwww.allegro.pl/item896658866_peeling_kawitacyjny_skin_scrubber_sonofereza_hit.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
magdarynka
Wiedźma-plotkara
|
dragonfly zapytam jutro nasza kosmetyczke czy spotkala sie z czyms takim i co o tym sadzi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dragonfly
Wiedźma-plotkara

|
magdarynka dzieki wielkie! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zuzia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5874
|
Polegam kwasy laczone (np. salicylowy z mlekowym) ale kwas salicylowy bardzo często uczula, niestety Dodany tekst: Styczeń 25, 2010, 06:53:26
ale wiesz, ja w sumie nie znam nikogo kto by sie szczególnie zachwycał kosmetykami tej marki ja jak na kosmetyki nie jestem uczulona tak AA za nic na świecie nie użyję drugi raz!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2010, 06:53:26 wysłane przez zuzia »
|
|
|
|
|
|
mignon