Strefa Ślubna
Luty 12, 2012, 06:15:47

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
   Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Potrawy wegetariańskie na wesele  (Przeczytany 530 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
magoo
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 2885

« : Luty 27, 2010, 12:55:01 »

Dziewczyny w moim menu jest prawie samo mieso  ohboy
bedziemy chcieli dodac jakies potrawy bezmiesne, tylko teraz pytanie jakie. Chcialabym zeby byly eleganckie i sycace, aby nie bylo, ze ci, ktorzy nie jedza miesa siedza glodni. Macie jakies propozycje? A moze mialyscie na weselu cos, co sie super sprawdzilo?

Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków.
Zarejestruj się lub Zaloguj

Strefa Ślubna
« : Luty 27, 2010, 12:55:01 »

justynaaaa2
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 5700

pitu pitu :)

« Odpowiedz #1 : Luty 27, 2010, 01:00:10 »

magoo a macie na weselu jakichś typowych wegetarian?
bo ja tak sobie na początku myślałam, że w sumie jakieś dania wege powinny być, po czym po chwili doszłam do wniosku "zaraz zaraz ale przecież znam moich gości, wiem kogo zapraszam i nie ma wśród nikogo wege" i doszłam do wniosku, że jeśli ktoś nie będzie miał ochoty na mięso to zje rybę Smiley i w związku z tym 1 danie będzie rybne, 1 mięsne i 1 drobiowe Smiley oczywiście mówie tylko o ciepłych daniach, bo na bufecie, zimne przekąski będą jak najbardziej bezmięsne Smiley

Głupie myśli ma każdy, ale mądry je przemilcza...

ddu
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 1948

« Odpowiedz #2 : Luty 27, 2010, 01:02:37 »

ha ! magoo
u mnie wege była siostra świadek, mój przyjaciel, przyjaciółka męża
zaserwowaliśmy oczywiście kilka ryb, ale także naleśniki z warzywnym nadzieniem, tartaletki z kurkami, tartaletki z porami, był też specjalny grill z warzywnymi szaszłykami i wege sałatkami. poszło wszystko! mięsożercy zazdtościli wegetarianom.

ale byłam też na weselu, gdy siedzący na przeciwko mnie wegetarianin otrzymał frytki z surówką/
to było wypasione wesele mojej przyjaciółki. było mi wstyd
magoo
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 2885

« Odpowiedz #3 : Luty 27, 2010, 01:06:50 »

wiem, ze jedna moja kuzynka byla przez wiele lat wegetarianka, w ciazy troche miesa jadla, a w chwili obecnej nie wiem jak jest. poza tym my w propozycjach obiadu mamy tylko mieso, bez ryb. a ja sama predzej zjem cos bezmiesnego. poza tym 2 pozniejsze cieple posilki to tez tylko mieso, a ze mamy mozliwosc zrobic je pol na pol to myslalam nad czyms warzywnym. dopiero na koncu bedzie barszcz z krokietem, chociaz widzac predyspozycje hotelu to krikoet moze byc z miechem tez Cheesy

chodzi wlasnie o to, ze jak bede chciala wprowadzic cos bezmiesnego to musze to wymyslec sama i dlatego czekam na fajne propozycje

Dodany tekst: [time]sob 27 lut 2010 13:08:14 GMT-1[/time]
ddu wlasnie, potrawy wege moga zjesc tez miesozercy, a ja znajac babeczki z mojej rodziny wiem, ze moga byc na takie cos chetne
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2010, 01:13:31 wysłane przez magoo » Zapisane
ddu
Wiedźma-plotkara
*
*

« Odpowiedz #4 : Luty 27, 2010, 01:12:12 »

ja zjadłam z przyjemnością. za mięsem nie przepadam, był upał, szaszłyki z bakłążanami były boskie
justynaaaa2
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 5700

pitu pitu :)

« Odpowiedz #5 : Luty 27, 2010, 01:13:48 »

no ja szczerze mówiąc mimo, że nie wege to jakoś specjalnie za mięsem nie przepadam wink zdecydowanie wybieram rybę ew. coś z drobiu, a gdybym była u ddu na weselu też bym wolała być wegetarianką Cheesy
calla
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 1517

« Odpowiedz #6 : Luty 27, 2010, 04:20:12 »

magoo u mnie na weselu bylo kilka takich osob.

I z tego co pamietam, do obiadu mieli roznego rodzaju ryby i ser smazony (podobno byl przepyszny).
Na przekaske zamiast talerza wedlin byl talerz serowy (rozne zolte + plesniaki). Duzo salatek przeroznych i wiecej nie pamietam ;-) Juz dawno to bylo ;-)

Mozesz zapytac w swojej restauracji co jeszcze mozna podac. Na pewno cos sami zaproponuja i cos sobie wybierzesz :-)
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2010, 04:21:36 wysłane przez calla » Zapisane

"Zadna przyjemnosc nie jest zakazana jesli nie powoduje jakiejs szkody"
szelma
Gość
« Odpowiedz #7 : Luty 27, 2010, 04:28:43 »

U nas było tak: przystawki tylko bezmięsne, zupa ze szparagów (więc bez mięcha), potem na główne danie (oprócz mięsa): cukinia zapiekana z fetą, potem na zimno sałatki (w sumie prawie 10 różnych), a na koniec barszcz z krokietami (wszystkie bezmięsne) i gołąbki z kaszą.

Wszyscy - i mięsni, i bezmięsni - byli z menu zadowoleni Smiley.
ddu
Wiedźma-plotkara
*
*

« Odpowiedz #8 : Luty 28, 2010, 01:55:45 »

a. no fakt. my też mieliśmy barszcz bezmięsny... mięsożercy mogli dostać paszteciki

ale i tak hitem, o dziwo, były naleśniki i szaszłyki
emcia
Wiedźma-plotkara
*
*

Ilość piw: 3357

« Odpowiedz #9 : Luty 28, 2010, 07:21:45 »

usiłuję sobie przypomnieć
na pewno w którymś momencie z dań na ciepło były klusko-kopytka ze szpinakiem
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

PustaMiska - akcja charytatywna
Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!