zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

Ilość piw: 6366
zdezaktualizowany opis...
|
 |
« : Lipiec 23, 2010, 03:22:20 » |
|
Dziewczynki: 1. Abigaile 2. Anabell 3. Arkadia 4. Artemida 5. Ava 6. Bettina 7. Bonnie 8. Cecile 9. Channel 10. Constance 11. Daisy 12. Donna 13. Dunia 14. Ellena 15. Ernestyna 16. Felicita 17. Gaya 18. Galla 19. Iris 20. Ivette 21. Jagienka 22. Jelena 23. Junona 24. Karioka 25. Klarysa 26. Kordelia 27. Latoya 28. Letizia 29. Loretta 30. Margot 31. Martynika 32. Masza 33. Molly 34. Nastia 35. Omena 36. Olympia 37. Paulla 38. Penelopa 39. Queenet 40. Rosita 41. Scarlet 42. Soraya 43. Tamira 44. Temida 45. Viganna 46. Wenecja 47. Yassmine 48. Yvette 49. Zoranna 50. Żaklin szczegolnie piekne wydaja mi sie : 13. Dunia - bez komentarza  16. Felicita - fizyczna niemozliwosc zawolania dziecka inaczej niz z linia melodyczna znanej piosenki  20. Ivette - fizyczna niemozliwosc zawolania dziecka inaczej niz z dodaniem "ooooo, rene, pocaluj mnie" 39. Queenet - no comments  40. Rosita - imie dla dziewczynki jak dla fotela - ciagla wizualizacja z Friendsow  wygrywa: 45. Viganna - na pewno dzieci w szkole po lekcji biologii kiedys nie zauwaza podobienstwa i nie zostanie wdzieczna Vaginną.....  Dodany tekst: Lipiec 23, 2010, 03:25:52
Chłopcy 1. Aurelio 2. Auris 3. Barnim 4. Barry 5. Cassius 6. Cedric 7. Dale 8. Danesh 9. Darwin 10. Dimitrie 11. Elias 12. Ersan 13. Ervin 14. Ferdaus 15. Florish 16. Gael 17. Gino 18. Horacy 19. Ilan 20. January 21. Jarno 22. Kalwin 23. Kamran 24. Laurin 25. Lenard 26. Lenox 27. Lubosz 28. Lucjusz 29. Mati 30. Matis 31. Miromir 32. Nelson 33. Nickolas 34. Nikon 35. Norbi 36. Odo 37. Odys 38. Odyseusz 39. Onufry 40. Pankracy 41. Radziej 42. Ramiro 43. Remko 44. Sylwin 45. Witosz 46. Xsavier 47. Zachar 48. Zawisza 49. Zbysław 50. Ziemowid szczegolnie piekne dla mnie : 9. Darwin - znowu wizualizacja z Friendsow 18. Horacy - CSI  mowilabym Horejszjo ;P 29. Mati - no comments  34. Nikon - cudne  50. Ziemowid - dyslektyk zapisywal ? :>
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2010, 03:25:52 wysłane przez zwierzatko_mojej_mamy »
|
|
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« : Lipiec 23, 2010, 03:22:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dorotka1981
Wiedźma-plotkara
Ilość piw: 2535
|
Dunia - bez komentarza ciśnie mi się od razu na usta piosenka Poszła Dunia w pomidory ....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emcia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3356
|
46. Xsavier - ksssawier? 2. Auris-Toyota?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mayagaramond
Wiedźma-plotkara

|
45. Viganna - na pewno dzieci w szkole po lekcji biologii kiedys nie zauwaza podobienstwa i nie zostanie wdzieczna Vaginną.....  Dla dziewczynki podoba mi sie Ava. Ciekawe czemu nie ma Canona albo Pentaxa  Dziewczynka moglaby byc Konica albo Minolta 
|
|
|
|
|
|
"Plötzlich bin ich wie verstoßen, und zu einem Übergroßen wird mir diese Einsamkeit,wenn, auf meiner Brüste Hügeln stehend, mein Gefühl nach Flügeln oder einem Ende schreit." (Rilke)
|
|
|
emcia
Wiedźma-plotkara

|
a Biopon? ładnie taki nawóz do kwiatów 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dragonfly
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3216
|
moja sis cioteczna ma coreczke Iris a teraz bedzie maila chlopca - Joel'a
|
|
|
|
|
|
|
|
|
magdarynka
Wiedźma-plotkara
|
29. Mati - no comments  Niestety czesto slysze Mati do malych Mateuszow. Ojcow Mateuszow 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
Niestety czesto slysze Mati do malych Mateuszow. nie no - to jasne, bo u nas tez sie tak mowilo w pracy do jednego, a i w szkole jako ksywka pasuje  ale imie???:> "Czy Ty, Mati, bierzesz sobie... ? " to tak jakby do Filipa "czy Ty, Filu..." 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
abkasia
Wiedźma-plotkara

|
a Hugo  ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
ale Hugo to nie zdrobnienie od Hugosława  albo Hugomira 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
panikarola
Wiedżma ze słowotokiem

|
o ludzie  skąd Ty wzięłaś to zestawienie?? to i tak nieźle, że nie ma w tym roku Jarzyny w damskich 
|
|
|
|
|
|
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.
|
|
|
|
vobi
Gość
|
to i tak nieźle, że nie ma w tym roku Jarzyny w damskich moze przeniesli do meskich, na czesc Grzegorza Jarzyny 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
brawurka
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1977
|
17. Gaya podoba mi się, ale jakby mnie ktoś zapytal jak mają na imie moje córki? maja i gaja  dorobilabym kaje i zajebiste trio
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2010, 06:46:27 wysłane przez brawurka »
|
|
|
|
|
panikarola
Wiedżma ze słowotokiem

|
lub do najczęściej nadawanych 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sonja
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3720
|
17. Gaya podoba mi się, ale jakby mnie ktoś zapytal jak mają na imie moje córki? maja i gaja  dorobilabym kaje i zajebiste trio  Dodany tekst: Lipiec 23, 2010, 06:54:02
20. Ivette OOO Ivette, ooo Reneeeeee  moje jedyne skojarzenie 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2010, 06:54:02 wysłane przez sonja »
|
|
|
|
|
feeling.good
Wiedźma-plotkara
Ilość piw: 1548
|
Dla dziewczynki podoba mi sie Ava.
Mi się Ava szalenie podoba. Z sentymentu do Sinatry chyba przede wszystkim. I choć nie lubię wymyślnych imion, córeczkę Avę mogłabym mieć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emcia
Wiedźma-plotkara

|
Ellena też ładne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aja
Wiedźma-plotkara

|
Dla dziewczynki podoba mi sie Ava. też na nie zwróciłam uwagę i też mi się podoba a
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sonja
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3720
|
Kojarzy mi się z Avą Gardner. Mało do którego nazwiska polskiego by jednak pasowało. Do mojego na pewno nie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
brawurka
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1977
|
Do mojego na pewno nie do nazwiska Kuby ma pasowac 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
abkasia
Wiedźma-plotkara

|
ale Hugo to nie zdrobnienie od Hugosława  albo Hugomira  od Hugonaldo  lub Hugonaldinio 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nionczka
Wiedźma-plotkara
Ilość piw: 1512
|
Te imiona to chyba z nadanych rzeczywistych koncówka listy. Ale to troche glupie zestawienie bo co innego obce imie dla zagranicznego/mieszanego dziecka a co innego nowa swieca tradycja zainspirowana serialami czy innymi nazwami produktów, ktora trafia pod strzeche. Bo cos co durnie moze brzmiec na takiej liscie, w innym miejscu moze byc normalnym imieniem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elizapj
Wiedźma aktywna

Ilość piw: 228
http://moje9miesiecy.blogspot.com/
|
e tam, dziwaczne to moze byc imie tylko w odbiorze jakiejs bardzo hermetycznej kultury (kt co raz mniej na swiecie). jesli spojrze po swoich znajomych i osobach z pracy, to jakies 90% ma 'dziwacznie' brzmiace imie (dla kogos kto z obcymi imionami obcuje tylko w literaturze i tv). imienia swojego meza tez przed jego poznaniem nigdy nie slyszalam - dzis nie wydaje mi sie wcale 'dziwnie' brzmiace - osluchanie sie czyni cuda;) wg mnie nie ma co wybierac pod katem 'co dzieci w przedszkolu powiedza'. w jakims monokulturowym przedszkolu obco brzmiace imie moze budzic zlosliwa ciekawosc niektorych dzieci - ale jesli za mlodu osluchaja sie z imionami ponad Kasia, Ania, Pawel i Michal to moze na starosc beda mniej 'zdziwionone'. z reszta nie trzeba chyba mieszkac w NY czy Genewie by miec wielokulturowe przedszkole - za kazdym razem gdy wracam do wawy widze jak przybywa obcokrajowcow. w hermetycznych i odleglych latach 80 tez mialam obcokrajowcow w klasie i jakos dziwne imiona nie wydaja mi sie dziwne. nie uwazam ze rzadkim imieniem 'robi sie dziecku krzywde'  jestem jedynie przeciw takim, kt sie zle kojarza, ewidentnie znacza jakis przedmiot/marke. ale mam troche dosc monotonnych komentarzy ludzi kontra 'rzadkie krzywdzace' imiona opiewajacych piekno i slusznosc jedynie jakiejs 50tki polskich imion konkludujac, imienia jeszcze nie wybralismy... nieproszone komentarze odnosnie wytypowanych na szczescie w tylko niewielkim stopni przczyniaja sie do braku decyzji - ale pomagac nie pomagaja;(
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2010, 01:47:54 wysłane przez elizapj »
|
|
|
|
|
|
vobi
Gość
|
Ale to troche glupie zestawienie bo co innego obce imie dla zagranicznego/mieszanego dziecka a co innego nowa swieca tradycja zainspirowana serialami czy innymi nazwami produktów, ktora trafia pod strzeche. dokladnie, tez mysle ze ta lista troche oderwana od kontekstu jest - wiekszosc imion brzmi dla nas dziwacznie/smiesznie (bo np. kojarzy sie z nazwa firmy kosmetycznej - vide Soraya), ale jesli jest to imie dziecka obcokrajowcow albo Polki/Polaka i obcokrajowca, to troche zmienia sie sytuacja Dodany tekst: Lipiec 24, 2010, 10:57:03
nie uwazam ze rzadkim imieniem 'robi sie dziecku krzywde' A ja mysle ze krzywde zrobic mozna, jesli np. nadasz dziecku imie z modnego w momencie urodzenia serialu brazylijskiego czy kolumbijskiego czy nie wiem... firmy, produktu (bo i tak bywa). Wlasnie dlatego, ze one sie z czyms kojarza i prawdopodobnie po latach beda smieszne tak jak dzisiaj Izaura np. No i druga kwestia - nadanie dziecku imienia kompletnie nie wspolgrajacego z nazwiskiem. Czyli np. wymyslne imie plus pospolite (w sensie popularne) nazwisko, jak wspomniana juz kiedys Celestyna Rura. Albo Cecylia Glinojecka.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2010, 10:57:03 wysłane przez vobi »
|
|
|
|
|
|