aniak1211
Wiedźma-plotkara
Ilość piw: 1339
:)
|
Viganna - na pewno dzieci w szkole po lekcji biologii kiedys nie zauwaza podobienstwa i nie zostanie wdzieczna Vaginną..... crazy crazy Czesta na DDTVN wystepuje stylistka Viganna Papina 
|
|
|
|
|
|
Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujKobiety i koty zawsze będą robić to,co chcą,a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z ta myślą.
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« Odpowiedz #25 : Lipiec 24, 2010, 11:16:43 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Norka
Mrukliwa wiedźma

Ilość piw: 128
|
Zgadzam się, że lista dość niefortunna, bo mnóstwo na niej obcych imion. Dodam tylko od siebie, że dzieci w wieku przedszkolnym/wczesnoszkolnym same z siebie nie są złośliwe w kwestii imion, jeśli nie mają nabytych uprzedzeń. To rodzice w domu robią niewybredne komentarze, a dzieci naśladują dorosłych. Mówię z własnego doświadczenia, bo skąd u malucha tekst w stylu "a gdzie Romeo" powtarzany do znudzenia? Tak więc IMHO większa tolerancja u dorosłych = brak problemów z akceptacją oryginalnego imienia w grupie rówieśników.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
magdalinska
Wiedźma-plotkara

|
17. Gaya podoba mi się, ale jakby mnie ktoś zapytal jak mają na imie moje córki? maja i gaja  dorobilabym kaje i zajebiste trio 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5958
invisible
|
Albo Cecylia Glinojecka. dla mnie Cecylia to calkiem normalne imie  moja babcia się tak nazywała  oczywiście w dzisiejszych czasach dla dziecka dziwnie brzmi, bo jest mało spotykane ale na pewno nie zgodzę sie że do pospolitego POLSKIEGO nazwiska nie pasuje  w końcu to calkiem polskie imię, stare ale polskie  i nawet się zastanawialam czy jakbym miała córkę to jej tak na drugie imię nie dać  własnie po mojej babci - zreszta takiej prawdziwej, kochanej  tylko że ja nie lubię podwójnych imion i dlatego mój plan pewnie i tak by nie wypalił  ale koncepcja była 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emcia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3357
|
dla mnie Cecylia to calkiem normalne imie  moja babcia się tak nazywała  oczywiście w dzisiejszych czasach dla dziecka dziwnie brzmi, bo jest mało spotykane ale na pewno nie zgodzę sie że do pospolitego POLSKIEGO nazwiska nie pasuje  w końcu to calkiem polskie imię, stare ale polskie i nawet się zastanawialam czy jakbym miała córkę to jej tak na drugie imię nie dać własnie po mojej babci - zreszta takiej prawdziwej, kochanej  tylko że ja nie lubię podwójnych imion i dlatego mój plan pewnie i tak by nie wypalił  ale koncepcja była  właśnie z tej przyczyny moja hipotetyczna córka będzie miała na drugie Irena
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

invisible
|
właśnie z tej przyczyny moja hipotetyczna córka będzie miała na drugie Irena
|
|
|
|
|
|
|
|
|
magdalinska
Wiedźma-plotkara

|
tylko że ja nie lubię podwójnych imion i dlatego mój plan pewnie i tak by nie wypalił  ja tez nie  nigdy nie chcialam dziecku dac drugiego imienia, sama nie mam i uwazam to za zbedna rzecz. Ale tak bardzo chcialam, zeby moj syn miał cos po swoim dziadku (moim tacie), ze drugie jednak dostał  dziadzius baaaardzo sie cieszyl 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

invisible
|
ja tez nie  nigdy nie chcialam dziecku dac drugiego imienia, sama nie mam i uwazam to za zbedna rzecz. Ale tak bardzo chcialam, zeby moj syn miał cos po swoim dziadku (moim tacie), ze drugie jednak dostał  dziadzius baaaardzo sie cieszyl  no własnie przy córce miałabym podobne rozterki i nie wiem w sumie co bym zrobiła  tym bardziej że Julia Cecylia nawet jakoś mi tak ze soba gra 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2010, 06:48:59 wysłane przez Kasia »
|
|
|
|
|
magoo
Wiedźma-plotkara

|
ja mam z bierzmowania Cecylia  sasiadka moich rodzicow tez Cecylia dla mnie to jest imie, ktore od dawna istnieje w Polsce, a ze teraz mniej popularne to fakt
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nionczka
Wiedźma-plotkara
Ilość piw: 1515
|
moja hipotetyczna córka będzie miała na drugie Irena a moja ma na pierwsze :-) ale nie po babci. Po babci bylaby Helena. I nie wykluczam, ze kiedys bede mama Helenki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
magoo
Wiedźma-plotkara

|
u mnie po babci (ale mojej babci, nie dziecka) by bylo Weronika lub Helena  Dodany tekst: Lipiec 24, 2010, 06:58:09
ale Weronika nie bedzie na pewno, bo kuzynka tak nazwala core 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2010, 06:58:09 wysłane przez magoo »
|
|
|
|
|
|
vobi
Gość
|
dla mnie Cecylia to calkiem normalne imie moja babcia się tak nazywała oczywiście w dzisiejszych czasach dla dziecka dziwnie brzmi, bo jest mało spotykane ale na pewno nie zgodzę sie że do pospolitego POLSKIEGO nazwiska nie pasuje Dla mnie Cecylia brzmi w obecnych czasach dosc wyrafinowanie, i z nazwiskiem pospolitym zupelnie sie nie widzi, bez wzgledu na to czy Babcia tak sie zwala  Podobniez np. Konstancja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sonja
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3724
|
Mnie mama chciała nazwać Cecylia  Imię normalne, ale do mnie by nie pasowało 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

Ilość piw: 6382
zdezaktualizowany opis...
|
no mnie tak naszlo na ten watek, bo na gazecie byl jakis artukul o polskiej modelce, ktora sie nazywa Ramona Chmura.. no jakos siakos tak dziwnacznie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sonja
Wiedźma-plotkara

|
Znam dwie Ramony, w tym jedną cygankę, ale żadna tak fantastycznego zestawienia nie ma 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
no ramona z cyganka jak najbardziej mi sie kojarzy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sonja
Wiedźma-plotkara

|
No mi też  A ta druga jest jaśniusieńką blondynką, więc kontrast ostry 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
siog
Wiedźma mocna w gębie

Ilość piw: 1163
Siog - Gruba lyda
|
ha ha u nas kroluje Ava, Jack i Matthew.
dzieci z rodzin z nizin spolecznych to Chantalle, Britney. Jessica
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
mi bardzo Ava podoba, ale w polszy bym nie dala, bo jak ? :>
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2010, 09:37:38 wysłane przez zwierzatko_mojej_mamy »
|
|
|
|
|
emcia
Wiedźma-plotkara

|
mi bardzo Ava podoba, ale w polszy bym nie dala, bo jak ? :>
to stanikowa firma, ale imię bardzo ładne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
emcia now iesz - Ava to dla mnie gardner, a nie stanikowa firma  za rogiem mam krawcowa anne, co nie znaczy, ze imie mi sie tak kojarzy  co innego nazwac dziecko Sony od firmy, a co innego nazwac istniejacym od dawna imieniem, ktore jakas firma wziela sobie na nazwe 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Norka
Mrukliwa wiedźma

Ilość piw: 128
|
tym bardziej że Julia Cecylia nawet jakoś mi tak ze soba gra  Kasiu, aż Ci poleję. Nikt przy mnie jeszcze tej kombinacji nie docenił 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emcia
Wiedźma-plotkara

|
emcia now iesz - Ava to dla mnie gardner, a nie stanikowa firma  za rogiem mam krawcowa anne, co nie znaczy, ze imie mi sie tak kojarzy  co innego nazwac dziecko Sony od firmy, a co innego nazwac istniejacym od dawna imieniem, ktore jakas firma wziela sobie na nazwe  takie było moje pierwsze skojarzenie i nie mówię - "nie nazywaj" a te staniki i tak mało kto kojarzy  w ogóle to to ten wątek może być kłótniogenny 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

|
iii tam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
panikarola
Wiedżma ze słowotokiem

|
A ja mysle ze krzywde zrobic mozna, jesli np. nadasz dziecku imie z modnego w momencie urodzenia serialu brazylijskiego czy kolumbijskiego czy nie wiem... firmy, produktu (bo i tak bywa). Wlasnie dlatego, ze one sie z czyms kojarza i prawdopodobnie po latach beda smieszne tak jak dzisiaj Izaura np. No i druga kwestia - nadanie dziecku imienia kompletnie nie wspolgrajacego z nazwiskiem. Czyli np. wymyslne imie plus pospolite (w sensie popularne) nazwisko, jak wspomniana juz kiedys Celestyna Rura. Albo Cecylia Glinojecka.  że wspomnę kultową Arletę Kopiec
|
|
|
|
|
|
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.
|
|
|
|