wrobelek0403
Wiedźma-plotkara

sercem Kraków, ciałem Poznań (do czasu...)
Ilość piw: 4112
matka załozycielka klubu R :)
|
to będą najprawdopodobniej nasze
|
|
|
|
|
|
"Wszystkie na swojej drodze spotykałyśmy beznadziejnych mężczyzn. Spotykanie beznadziejnych mężczyzn jest, uwzględniając prawa statystyki, w pełni uzasadnione". Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« Odpowiedz #25 : Sierpień 16, 2007, 11:07:43 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mary_popins
Wygadana wiedźma

|
My jeszcze nie planujemy kupna obrączek, ale nurtuje mnie jedna sprawa. Jako, że jesteście obeznane w temacie pewnie odpowiecie - czy obrączka powinna być takiej samej grubości co pierścionek zaręczynowy? Kiedyś przymierzaliśmy w aparcie obrączki i mój N wybrał wzór 6 mm. Pierścionek mam raczej delikatny i nie wiem czy te 6 mm to nie za dużo. Jak myślą profesjonalistki?
p.s. nosicie/będziecie nosiły obrączkę na tym samym palcu co pierścionek?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zuzia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5865
|
moim zdaniem obrączka nie musi pasować wielkością do pierścionka. Obrączka to obrączka a pierścionek to pierścionek. Ja nie noszę pierścionka zaręczynowego w ogóle. Na jednym ręku mam obrączkę, na drugim pierościonek od babci (to sentyment i ulubienie, mój M. rozumie), czasami zakładam dwa pierścionki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mary_popins
Wygadana wiedźma

|
Ja chcę nosić i obrączkę i pierścionek zaręczynowy. Stąd moje pytanie o ich grubości dopasowanie ;-) (ale rymy częstochowskie sie tu tworzą)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wrobelek0403
Wiedźma-plotkara

|
zobaczcie co znalazłam, mam nadzieje, ze jubiler bedzie potrafił takie zrobic  Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujNiewiedziec czemu sa opisane jako meskie, a doskonale pasuja dla obojga 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eva_luna
Wiedźma aktywna

Ilość piw: 266
|
zobaczcie co znalazłam, mam nadzieje, ze jubiler bedzie potrafił takie zrobic  Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zalogujsą ciekawe.... myśle, że dla dobrego jubilera ich zrobienie nie będzie stanowiło problemu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gioseppe
Trajkocząca wiedźma
Ilość piw: 555
mama Wiktora zmysłowoustego ;)
|
zobaczcie co znalazłam, mam nadzieje, ze jubiler bedzie potrafił takie zrobic  Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujNiewiedziec czemu sa opisane jako meskie, a doskonale pasuja dla obojga  a co one maja po wewnetrznej stronie? jesli jakies nierownosci to strasznie beda sie brudzic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kate.zet1
Mrukliwa wiedźma

Ilość piw: 48
|
A oto moje. Zrobione przez jubilera ze złota mojej przyszłej teściowej :mrgreen: bardzo trudno zrobić im zdjęcie, bo są błyszczące i w każdej pozycji wszystko się w nich odbija .... :  :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wrobelek0403
Wiedźma-plotkara

|
a co one maja po wewnetrznej stronie? jesli jakies nierownosci to strasznie beda sie brudzic.
hmm, nie pomyslałam, ale i tak mi sie podobaja 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
egrin
Gość
|
A oto nasze. Z kolekcj Kruka. Musieliśmy robić je na zamówienie u jubilera, bo Kruk wycofał już je ze sprzedaży
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mada.d.n
Gość
|
Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguja to nasze  również klasyczne moja 4mm, Męża -5 mm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nefrea
Gość
|
Nasze obrączki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

Ilość piw: 6366
zdezaktualizowany opis...
|
Nefrea, ale mamy podobne  wreszcie ktos z "nieklasycznymi"  mozesz napisac gdzie kupowane?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bs86
Gość
|
A to nasze:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nefrea
Gość
|
Obrączki robiliśmy u jubilera (własnego projektu  a robiliśmy je we Wrocławiu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
brawurka
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1977
|
nasze obrączki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adrianna79
Gość
|
Ja chcę nosić i obrączkę i pierścionek zaręczynowy. Stąd moje pytanie o ich grubości dopasowanie ;-) (ale rymy częstochowskie sie tu tworzą) ja nosze obraczke i pierscionek na jednym palcu. obraczka zostala dopasowana gruboscia do pierscionka, inaczej to by nie pasowalo - wlasciwie firma z ktorej pochodzi moj pierscionek wprowadzila kolekcje obraczek dla mojego pierscionka zareczynowego. jak wroce do domu to zrobie zdjecie swojej kolekcji. wedlug mnie wygladaja bardzo imponujaco :-). [ Dodano: 12-09-2007, 11:58 ]zobaczcie co znalazłam, mam nadzieje, ze jubiler bedzie potrafił takie zrobic  Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zalogujsą ciekawe.... myśle, że dla dobrego jubilera ich zrobienie nie będzie stanowiło problemu. moja ulubiona firma :-).... w stanach dziewczyny wybieraja obraczki z brylantami dookola, a nie gladkie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
misiak_maly
Gość
|
A to moje obrączki :  :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 5947
invisible
|
my zamówiliśmy obraczki przedwczoraj  niestety fotki nie mam wzór jest w katalogu apartu :arrow: obraczki (chyba) ekskluzywne :arrow: żółte złoto + jeden cienki pasek białego na krawędzi + mały brylancik (w katalogu jest z trzema kamieniami) nie wiem czemu na stronie internetowej tego wzoru nie mają , a może mój papierowy katalog jest już nieaktualny złoto mieliśmy swoje  , brylanta nie mieliśmy koszt w granicach 350zł za dwie obraczki :shock: a w aparcie za takie cuda sobie około 3000zł za parę liczą :-> jak już je odbiore to wkleję fotkę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zwierzatko_mojej_mamy
Administrator

Ilość piw: 6366
zdezaktualizowany opis...
|
Nefrea, a tez sa tak fajnie ciężkie i profilowane wewnatrz? :>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ishka82
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3452
|
A my mamy takie obrączki i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni  Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujNie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj
|
|
|
|
|
|
Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujJeśli życie karmi Cię cytrynami zrób z nich lemoniadę 
|
|
|
konwalia
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 2894
Explomaniaczka ;)
|
Sandstorm, to obrączki z Kruka? My będziemy zamawiać te właśnie całe w białym złocie  Pierwszy raz oglądaliśmy je z pół roku temu i nadal nam się podobają. Niestety od tego czasu trochę podrożały, a ślub w przyszłym roku więc jeszcze nie zamówione. Daj znać jak będą się nosić , proszę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kathrines
Gość
|
Ishka82 gdzie kupiłaś swoje obrączki? Bardzo mi się podobają :-) Dużo Cię one kosztowały?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gioseppe
Trajkocząca wiedźma
Ilość piw: 555
mama Wiktora zmysłowoustego ;)
|
obrączki ishki to chyba Łazur  przynajmniej tak sadze patrzac na pudełko  Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujNie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adrianna79
Gość
|
a to sa moje Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub Zaloguj
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|