|
szelma
Gość
|
dzial taki i taki Lepiej z działem. Co do tabelek - jak już zrobisz PDF-a, to go wydrukuj i zobacz, czy to porządnie wygląda - często tabelki przesuwają wiersze i robią ogólną masakrę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strefa Ślubna
|
 |
« Odpowiedz #250 : Sierpień 05, 2010, 10:27:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mobka
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 2600
|
i tak nie widac jesli wydrukuje w pdf, nieprawdaz? Teoretycznie nie widac. Praktycznie moze sie rzucic w oko. To juz zalezy jak to jest zrobione. Bede drazyc dalej - nazwa instytucji i wsio czy nazwa ogolna plus dzial taki i taki? Tylko nazwa firmy(instytucji) i jej adres. Przynajmneij ja bym tak zrobila. Bo ten LM czytaja tez HRowcy, a oni pewnie inny dzial. Czytac moze prezes, no ktokolwiek. Nie zawezalabym sie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nionczka
Wiedźma-plotkara
Ilość piw: 1515
|
Tylko nazwa firmy(instytucji) i jej adres. Przynajmneij ja bym tak zrobila. Bo ten LM czytaja tez HRowcy, a oni pewnie inny dzial. Czytac moze prezes, no ktokolwiek. Nie zawezalabym sie. Jak trzeba bylo wysylac na adres rekrutacja@costam to kierowalam list do dzialu rekrutacji danej firmy, ale sprawdzalam w necie jak on sie nazywa czy dzial HR, czy personalny czy rekrutacji bo to rozne bywa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mobka
Wiedźma-plotkara

|
Jak trzeba bylo wysylac na adres rekrutacja@costam to kierowalam list do dzialu rekrutacji danej firmy, ale sprawdzalam w necie jak on sie nazywa czy dzial HR, czy personalny czy rekrutacji bo to rozne bywa. A widzisz, u mnie to i owsem trafia do HRow, ale LM czytaja tez inzynierowie i kierownicy rekrutujacy w danym dziale. Wiec IMo lepiej adresowac po prostu na firme. Choc watpie, zeby kierownik czy inzynier zwrocil uwage, do kogo LM jest kierowany
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malybob
Rozmowna wiedźma
Ilość piw: 177
|
Aaa, jeszcze jedno mam pytanie - czy praktykuje sie CV kolorowe? Tz. linie oddzielajace w stonowanych kolorach, niektore slowa wytluszczone? Zdjecie ofkors kolorowe? (jest takie z natury i obawiam sie,ze ew. przerobka bylba niekorzystna).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mobka
Wiedźma-plotkara

|
Aaa, jeszcze jedno mam pytanie - czy praktykuje sie CV kolorowe? Tz. linie oddzielajace w stonowanych kolorach, niektore slowa wytluszczone? Zdjecie ofkors kolorowe? (jest takie z natury i obawiam sie,ze ew. przerobka bylba niekorzystna).
Ja mam czarnobiale, lacznei ze zdjeciem. Uzywam wytluszczen i podkreslen, ale w jak najmneijszej ilosci. Dodany tekst: Sierpień 05, 2010, 10:57:48
I tak jak drukuja, to zazwyczaj na czarno-bialej laserowce
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2010, 10:57:48 wysłane przez mobka »
|
|
|
|
|
malybob
Rozmowna wiedźma
|
W sumie racja,ze nie beda drukowac na kolorowo.. To musze jakos przerobic zdjecie :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mobka
Wiedźma-plotkara

|
To musze jakos przerobic zdjecie :/ Nie ma potrzeby i tak im sie czarnobiale jakby co wydrukuje. Ale kolory w tresci bym wyrzucila.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malybob
Rozmowna wiedźma
|
Ale bedzie nieladne jesli je tak zostawiei wydrukuja na cz-b. A moze jak sie pobawie sie kontrastami albo cus bedzie odrobien lepiej...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mobka
Wiedźma-plotkara

|
Ale bedzie nieladne jesli je tak zostawiei wydrukuja na cz-b. A moze jak sie pobawie sie kontrastami albo cus bedzie odrobien lepiej...
To nawet word ma opcje zamiany obrazka z kolorowego na czarno-bialy jak sie nie myle
|
|
|
|
|
|
|
|
|
niewiemjaka
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1949
zimno mi w sny .....
|
to moze ja dodam - że na setki CV ktore widzialam naprawde znikoma ilosc osob podaje stan cywilny..
reszta - tak jak napisala golinda
|
|
|
|
|
|
Nie masz uprawnień do ogladania linków i obrazków. Zarejestruj się lub ZalogujJestem Szczęśliwą Mamusią Wiktorka - ur.17.05.2009, 3580g, 58 cm
|
|
|
malybob
Rozmowna wiedźma
|
super
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nionczka
Wiedźma-plotkara
|
to moze ja dodam - że na setki CV ktore widzialam naprawde znikoma ilosc osob podaje stan cywilny.. ja nigdy nie podaje. Nie powinno ich to interesowac bo to niczego nie wnosi. jesli ich to zaintersuje to niech sobie pytaja. Moj stan cywilny nie jest moja wizytówka, to moja prywatna sprawa. Nie pomaga ani w ocenie moich kompetencji ani w kontakcie ze mna. To po kiego?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malybob
Rozmowna wiedźma
|
ja nigdy nie podaje. Nie powinno ich to interesowac bo to niczego nie wnosi. jesli ich to zaintersuje to niech sobie pytaja. Moj stan cywilny nie jest moja wizytówka, to moja prywatna sprawa. Nie pomaga ani w ocenie moich kompetencji ani w kontakcie ze mna. To po kiego?
no niestety wiadomo czemu JEST to wazne dla pracodawcy.. I dlaczego ja wolalabym nie podawac 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nionczka
Wiedźma-plotkara
|
no niestety wiadomo czemu JEST to wazne dla pracodawcy.. I dlaczego ja wolalabym nie podawac Wiemy, wiemy. Wsrod moich kolezanek jestem jedyna mezatka z dzieckiem. Dwie inne mezatki nie maja dzieci a dwie inne maja nieslubne dzieci :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malybob
Rozmowna wiedźma
|
Oczywiscie. Ale stereotypy rzadza!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szelma
Gość
|
A co do zdjęć to ja zdjęcia do CV nie dołączam, żeby się nie uprzedzali fryzurą  . Choć jak ktoś chce, to bez problemu znajdzie moje zdjęcia w necie, więc nie żebym się kryła  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evelka
Cicha wiedźma
Ilość piw: 18
|
Dziewczyny mam problem a raczej miałam  w poprzednim tygodniu dostałam dwie oferty pracy, jedna w księgowości tylko że to była oferta na zastępstwo jedna dziewczyna jest w ciąży i wraca prawdopodobnie kwiecień/ maj i wówczas prawdopodobnie znowu zostałabym bez pracy, druga oferta w banku na stanowisku doradcy klienta czyli sprzedaż produktów bankowych,operacje gotówkowe itp musiałam zdecydować co wybieram i wybrałam bank, teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam mam doświadczenie w bankowości i wiem jak wygląda tam praca, nie zawsze mi się w niej podobało, z drugiej strony zawsze chciałam pracować w księgowości, kryterium który zadecydował o wyborze jest przede wszystkim potencjalna długość zatrudnienia, czekam teraz na informację z banku kiedy zaczynam szkolenie i zamiast się cieszyć że mam pracę czasy czas bije się z myślami czy dobrze zrobiłam ... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
niewiemjaka
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1949
zimno mi w sny .....
|
oj evelka trzeba bylo zadac to pytanie strefie przed podjeciem decyzji  a tak serio - bedzie dobrze  nie podpisujesz cyrografu do konca zycia przeciez 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evelka
Cicha wiedźma
|
Rzeczywiście mogłam o to zapytać ale kilka dni chodziłam jak w amoku, jestem jeszcze młoda  więc mam nadzieje że zdołam się wykazać w innej dziedzinie
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2010, 11:51:14 wysłane przez evelka »
|
|
|
|
|
zosia2007
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 3573
|
evelka dobrze bedzie, prace zawsze mozna zmienic. teraz to i tak juz po "ptokach" wiec po co sie dreczyc 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evelka
Cicha wiedźma
|
I teraz muszę zacząć szukanie pracy od nowa  okazało się jednak że w banku zamiast zatrudniać dwie osoby zatrudniają jedną i jako że ja byłam tą drugą to zostaje na lodzie od ponad tygodnia chodzę wkurzona a najbardziej na to, że zrezygnowałam z tej drugiej oferty 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
martullek
Wiedźma-plotkara

Ilość piw: 1361
|
evelka co za świnie. zadzwoń do tej drugiej firmy - może jeszcze mają wolne miejsce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nionczka
Wiedźma-plotkara
|
Wlasnie, zadzwon! Tylko nie mow, ze tamci zmienili zdanie, mzoe lepiej, ze Ty sie namyslilas. Nie wiem sama w sumie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evelka
Cicha wiedźma
|
Po informacji z banku dzwoniłam do drugiej firmy ale mają już pracownika, któremu dali umowę o pracę więc w tej sytuacji nic nie wskóram, muszę szukać dalej pracy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|